Copleșit de Tărâmul zâmbetelor.

Porțiuni off road cucerite de vânt, drumuri de munte și viraje abrupte.

Motocicliștii care au participat la International BMW Motorrad GS Trophy 2016 au trebuit să își testeze abilitățile. Peisajul Triunghiului de Aur al Asiei Sud-Estice, unde se întâlnesc granițele Tailandei, Burmei și Laosului, este format din mai multe rute dificile.

Din Chiang Dao până în cele mai frumoase locuri ale Tailandei.

Din Chiang Dao, echipele și-au croit drum spre Lamphun, Mae Sariang, Mae Hong Son și Pai. În timpul evenimentul motocicliștii au avut ocazia să atingă câteva peisaje incredibile - cărări vechi de secole, regiuni muntoase neatinse și jungle.
„Sunt mândru că GS Trophy s-a desfășurat în Asia Sud-Estică și că am putut să le arătăm motocicliștilor din întreaga lume această regiune uimitoare”, spune Heiner Faust, director pe vânzări și marketing la BMW Motorrad.
Tailanda a fost locul perfect pentru a șasea ediție a Int. GS Trophy. Participanții au fost impresionați nu numai de traseele extraordinare, ci și de cultura și oamenii minunați.
+ Află mai multe
GS Trophy este o experiență incredibilă într-o țară incredibilă. ”

Stéphanie Bouisson, Echipa internațională de femei

O stea pe două roți.

Stând pe șaua unui GS.

O stea pe două roți.

Traseul lung de 1.400 de kilometri a condus echipele prin zone naturale încântătoare și diverse locații cu o mulțime de atracții culturale. Motocicliștii și motocicletele lor au fost întâmpinați cu brațele deschise de fiecare dată. Adesea, copiii s-au grăbit să înconjoare motocicletele, pentru a privi îndeaproape motoarele de aventură imense.

Echipa de femei a avut parte de multe priviri uimite. „Atunci când localnici realizau că suntem femei, erau pur și simplu încântați”, povestește Amy Harburg din Australia.

+ Află mai multe

Avem nevoie de puțină răcoare.

Cu temperaturi de peste 30 de grade, câțiva motocicliști au sărit în apă pentru a se răcori.

Avem nevoie de puțină răcoare.

La începutul competiției International GS Trophy, vremea a făcut cu adevărat dificilă viața echipelor. A fost nevoie ca traseele să fie schimbate din cauza ploilor torențiale. Până a doua zi, furtunile s-au calmat și echipele au finalizat testele speciale sub un soare strălucitor.

În timpul săptămânii, temperaturile au depășit 30 de grade, cu umiditate ridicată. Nimeni nu a fost surprins când membrii echipei japoneze au sărit direct într-un râu, echipați complet, pentru a se răcori.

+ Află mai multe

Toți pe partea stângă: traficul în Tailanda.

Mai întâi, motocicliștii GS au trebuit să se obișnuiască cu traficul Tailandei. Tailandezii se deplasează pe partea stângă a drumului. Toată agitația de pe străzi a fost un alt lucru nou pentru motocicliști.
Tuk-tuk-uri, camionete și scutere.
Întregi familii urcate pe scutere mici, tuk-tuk-uri și camionete pline până la refuz cu oameni și bagaje, toate reușind să se strecoare pe străzile înguste.
Pe drumurile tailandeze se găsesc foarte puține mașini. „Nu există mașini acolo, doar motociclete și scutere. E atât de tare”, spune Dennis Godwin din echipa SUA.
+ Află mai multe

Întotdeauna prietenoși

Tailanda este numită și „tărâmul zâmbetelor”. Și pe bună dreptate. Localnicii sunt cunoscuți pentru ospitalitatea lor. Participanții au avut ocazia să simtă această prietenie la prima mână. „Localnicii sunt grozavi. Sunt foarte fericiți atunci când îi salut în tailandeză”, spune Stéphanie Bouisson din Franța.

Temple budiste, sate de pescari și jungle.

Etapele zilnice i-au dus pe motocicliști prin jungle, munți și câmpuri mari de orez. Aceștia au putut să admire și temple budiste și sate de pescari, cu locuințele lor lacustre tradiționale.

În timpul turului de șapte zile, motocicliștii au ajuns frecvent față în față cu elefanți, bivoli indieni, cocoși, rațe și porci. „A fost cu adevărat special, să poți observa elefanții în sălbăticie. Traseele ne-au dus în regiunile rurale ale Tailandei, departe de străzi și chiar de rutele de drumeție. A fost incredibil să pot vedea așa ceva”, spune Gaston Quiroga din Argentina.

+ Află mai multe

Mai multe povești care te-ar putea interesa.

Motociclete potrivite.

spinner