Unul pentru toți, toți pentru unul.

„Te ajut, dar vreau în continuarea să câștig”.

Nu poți ridica de unul singur o motocicletă de 238 de kilograme peste un trunchi de copac. Și acesta a fost, de fapt, punctul de demonstrat. Echipele au fost nevoie să demonstreze ce înseamnă spiritul de echipă.

Trăgând GS-urile pe un drum cu pietriș, în căldura toropitoare. Această provocare a împins echipele la limită. Dar motocicliștii nu au renunțat, ci și-au unit forțele pentru a trage motocicletele încărcate masiv pe cărarea denivelată. Provocările extreme pe care le-au experimentat motocicliștii în Tailanda i-au adus mai aproape unii de ceilalți. Ei au construit o comunitate și prietenii care vor rezista dincolo de aventura pe care au trăit-o împreună.

Participanții au venit din toate colțurile lumii și s-au întâlnit pentru prima dată la Int. GS Trophy. Dar încă de la început, această aventură enduro s-a bucurat de o atmosferă extrem de încurajatoare.

Când lucrurile s-au complicat, echipele au început să se ajute între ele.
Echipele au dovedit acest lucru din nou și din nou în timpul etapelor zilnice lungi și al testelor speciale. Nu a fost suficient că membrii fiecărei echipe s-au ajutat între ei - când nu a mai existat o altă variantă, echipele au început să ajute alte echipe. „Pe un traseu am avut o pană. Echipa Germania ne-a ajutat să o reparăm. Ne-am fi descurcat singuri, dar ei au insistat”, spune Oliver Twigg din echipa Marea Britanie, adăugând: „Am simțit spiritul camaraderiei în ciuda competiției. Ceva de genul: te ajut, dar vreau în continuarea să câștig”.
+ Află mai multe

Învățând despre spiritul de echipă.

Echipa Alpilor.

Învățând despre spiritul de echipă.

Unii dintre motocicliști participaseră deja la GS Challenge înainte de a intra în Int. GS Trophy. Pentru evenimentul respectiv, aceștia au concurat în principal pe cont propriu și nu a fost nevoie să ia în considerare alți membri de echipă. Dar pentru această provocare enduro, motocicliștii au format echipe de câte trei. A fost o experiență nouă pentru unii dintre motocicliști. „La început nu am colaborat bine. Dar, să învățăm să lucrăm ca echipă a fost o experiență uimitoare. În special ținând cont că în trecut nu am făcut rute decât pe cont propriu”, spune Alfred Scheurer din echipa Alpilor.

+ Află mai multe

Călătorind împreună spre Tailanda.

Echipa China a călătorit spre Tailanda pe motocicletă, special pentru acest eveniment.

Călătorind împreună spre Tailanda.

Pentru a putea concura cu succes ca echipă în International GS Trophy, mulți au decis să se contacteze și să se întâlnească înainte de eveniment. Membrii unora dintre echipe, cum ar fi cea a Chinei, și-au organizat împreună călătoria spre Tailanda. „Am decis să mergem împreună pe motociclete în Tailanda, ca echipă. În mod sigur nu am dorit să luăm avionul până acolo. Această tură ne-a ajutat cu adevărat să ne consolidăm echipa”, spune Liang Wen-Hao. Echipa China a parcurs drumul până în Chiang Mai în patru zile.

+ Află mai multe
Motocicliști GS din întreaga lume: participanții la International GS Trophy 2016.

Echipa femeilor care au făcut istorie.

În ultimii ani, ceva a lipsit din competiția International GS Trophy: motocicliștii GS femei. Acest lucru s-a schimbat în 2016. Stéphanie Bouisson din Franța, Amy Harburg din Australia și Morag Campbell din Africa de Sud au format prima echipă de femei din competiția International GS Trophy. Chiar dacă motocicliștii femei au fost concurentele celorlalte echipe, s-au bucurat de foarte mult sprijin din partea lor.
Abandonul nu a fost o opțiune.
„Băieții au fost fenomenali și și-au manifestat sprijinul în toate sarcinile. Ne-au aplaudat și ne-au strigat numele”, spune Morag Campbell în timpul evenimentului. Motocicliștii femei au dovedit că au ceea ce trebuie pentru a-și ocupa locul în acest eveniment dominat de bărbați: abilități de conducere, agilitate și anduranță. Abandonul nu a fost o opțiune pentru ele. Chiar și atunci când echipa a trebuit să ridice un GS de 238 de kilograme peste un trunchi de copac de 1,5 metri înălțime.
+ Află mai multe
Băieții au fost fenomenali și și-au manifestat sprijinul în toate sarcinile. ”

Morag Campbell, Echipa internațională de femei

Cum a fost International GS Trophy pentru tine?

Fernando Deneka din echipa Brazilia:

Fernando Deneka din echipa Brazilia:

„Deși echipa Brazilia nu a avut o performanță atât de bună, a fost totuși fantastic să participăm. Tailanda este splendidă, oamenii au fost foarte deschiși, iar BMW-ul R 1200 GS este spectaculos. Această experiență a fost una foarte specială din viața mea”.

+ Află mai multe

Cory Villeneuve din echipa Canada:

Cory Villeneuve din echipa Canada:

„Mi-a depășit toate așteptările. A fost cu adevărat grozav și ne-am distrat atât de bine. Totul a fost perfect. BMW Motorrad a făcut o treabă perfectă și am savurat GS Trophy. Sunt recunoscător pentru oportunitate”.

+ Află mai multe

Jan Zlabek din echipa UECE:

Jan Zlabek din echipa UECE:

„Am avut parte de multă distracție pe diferite rute. Ne-am bucurat cu adevărat de peisaje și de oameni. A trebuit să parcurgem o distanță destul de mare și am fost ocupați să planificăm, să ne întâlnim, să ne alimentăm și să verificăm rezultatele - nu ai prea mult timp liber în GS Trophy”.

+ Află mai multe

Sébastien Saphores din echipa Franța:

Sébastien Saphores din echipa Franța:

„A fost o experiență minunată. Cel mai special lucru a fost traversarea râului pe motocicletă. Nu avem șansa să facem asta în Franța, pentru că nu este permis”.

+ Află mai multe

Leoncio Reynoso Sosa din echipa Mexic:

Leoncio Reynoso Sosa din echipa Mexic:

„Evenimentul BMW Motorrad a fost super. Am doar 18 ani, dar îmi voi aminti de aceste zile pentru tot restul vieții. Aș dori să particip din nou, dacă voi putea”.

+ Află mai multe

Mai multe povești care te-ar putea interesa.

Motociclete potrivite.

spinner