Oameni și locuri.

Șapte motive pentru care trebuie să străbați Mongolia pe GS.

Călăuzele sunt nerăbdătoare. Aceștia au explorat Mongolia și știu cu certitudine: aventura GS perfectă se apropie de debut, indiferent dacă ești participant la International GS Trophy 2018 sau dacă ești motivat de dorința pentru următoarea aventură. Inspiră spiritul GS în Asia Centrală.

Drumurile cu pietriș sunt terenul tău.

Drumurile cu pietriș sunt terenul tău.

Vântul în față, praful sub picioare: Mongolia este un loc cu adevărat fantastic pentru o aventură spectaculoasă pe GS. Combinația de deșert și stepe o transformă într-o țară unică. Traseele cu pietriș și de dirt te vor provoca cu adevărat. Va trebui să traversezi râuri și să te confrunți cu multe pasaje muntoase înalte pe motocicletă. Traversează pășuni și scoate-ți motocicleta din șanțuri noroioase. Este nevoie de concentrare totală în fiecare secundă. O experiență off road pură.

+ Află mai multe

Vei acoperi cu adevărat distanța.

Vei acoperi cu adevărat distanța.

Imaginează-ți că mergi pe motocicletă până în cel mai îndepărtat colț al planetei: te vei intersecta cu lupi, pisici sălbatice și cai nedomesticiți care îți vor fisura solitudinea. Ulii și vulturi de stepă se rotesc pe cer. Frumusețe sălbatică într-o țară vastă, la granița cu Rusia în nord și având China în sud. Mongolia este una dintre cele mai puțin populate țări din lume. O lume a spațiilor largi deschise. Teritoriul perfect pentru motocicliștii GS.

+ Află mai multe

Suficient spațiu: caii nomazilor se simt ca acasă în stepele slab populate.

Vei trăi momente magice.

Iurtele sunt pete de culoare în peisajul pustiu.

Vei trăi momente magice.

În sudul Mongoliei, vegetația devine tot mai rară pe măsură ce deșertul Gobi, al șaselea cel mai mare deșert de pe planetă, începe să se deruleze în fața privirilor. Aici ai nevoie de toate abilitățile tale de motociclist, pe măsură ce GS-ul se scufundă în nisip și pietriș. Cu puțin noroc, vei avea parte de o fata morgana în zilele de vară fierbinți. Statistic, Mongolia are 260 de zile însorite pe an. Momente magice în Mongolia. Formații de rocă colorată și efecte naturale de lumină transformă în permanență peisajul pe care îl vei explora pe motocicletă.

+ Află mai multe

Mongolii sunt motocicliști.

Muzeul feroviar din capitala Ulan Bator expune locomotive diesel vechi.

Mongolii sunt motocicliști.

În Mongolia, nu vei fi singur pe motocicletă. Caii și caii putere sunt la fel de importanți pentru mongoli. Replicile rusești ale vechilor BMW-uri abundă; căruțele trase de cai sunt adesea folosite ca taxiuri. Dacă vrei să îi oferi motocicletei o scurtă pauză, poți profita de o plimbare în ataș pentru un plus de aventură. Motocicletele se defectează întotdeauna pe drumurile denivelate ale țării. Dar mongolii sunt maeștrii improvizațiilor. Întotdeauna găsesc soluții și aduc motocicletele vechi din nou la viață. Pe teritoriul țării, motocicletele solo sunt de obicei folosite pentru un scop diferit: păstorirea turmelor de oi.

+ Află mai multe

Vei adora ospitalitatea lor.

Vei adora ospitalitatea lor.

În aventura ta pe GS, vei întâlni nomazi cu un stil de viață modest și simplu de generații. Un foc în interiorul iurtei păstrează apa fierbinte de-a lungul zilei. Dacă vizitezi locuitorii ospitalieri ai stepelor, acești te vor întâmpina cu o ceașcă de ceai și îți vor înmâna cutia de tutun. Sau îți vor oferi lapte fermentat de iapă - băutura națională răcoritoare, spumoasă și ușor acră a Mongoliei.

+ Află mai multe

Statuia ecvestră impresionantă a lui Ginghis Han atinge 30 de metri înălțime .

Ești un explorator.

Clădire uimitoare: mănăstirea Gandan este un sanctuar al Mongoliei.

Ești un explorator.

Ca motociclist GS, ești întotdeauna în modul de explorare: calcă pe urmele lui Ginghis Han pe motocicletă. Multe locuri și povești îl comemorează. Aeroportul internațional îi poartă numele. Chiar și după secole de la moartea sa, fiecare copil îi cunoaște poveștile. Ginghis Han a unit triburile mongole într-un mare imperiu la sfârșitul secolului al doisprezecelea. La începutul secolului al 13-lea, a cucerit părți vaste din Asia Centrală și nordul Chinei alături de cavaleria sa. O statuie ecvestră monumentală îl comemorează la cincizeci de kilometri de capitală. Un loc perfect pentru un pit-stop.

+ Află mai multe

Iubești contrastele.

Budismul este ancorat în viața zilnică a multor mongoli.

Iubești contrastele.

Zi și noapte: diferențele de temperatură de peste 30 de grade Celsius dintre zi și noapte te vor solicita și îți vor solicita și motocicleta. Va trebui să iei cu tine haine călduroase, chiar și pe timp de vară.

Urban și rural: cu aproape 1,5 milioane de locuitori, capitala Ulan Bator este acasă pentru aproximativ jumătate din populația țării. Cealaltă jumătate este constituită din autohtonii stepelor. Ei trăiesc alături de și din animalele pe care le cresc, în locuințe umile și, de obicei, mențin tradițiile strămoșilor lor nomazi.

Tradițional și modern: Buddha, Ginghis Han și nomadismul sunt tradițiile mongolilor, un popor cu o sete tot mai mare pentru educație. Televizorul, îmbogățirea și globalizarea dau naștere dorințelor materiale într-o țară care încă folosește scrierea mongolă tradițională. Rusa începe să fie folosită tot mai puțin ca a doua limbă. Generațiile tinere vorbesc acum engleza.

+ Află mai multe

Mai multe povești care te-ar putea interesa.

Motociclete potrivite.

spinner