Viața înseamnă plăcerea de a fi pe motocicletă.

Plăcerea de a fi pe motocicletă înseamnă viață.

Faceți cunoștință cu: Inga Birna Erlingsdóttir, în prezent singura femeie ofițer de poliție pe motocicletă din Islanda. Motocicletele sunt marea pasiune a lui Inga. În profesia ei trebuie să conducă motocicleta în fiecare zi, întreaga zi. În timpul liber, motocicleta de ofițer este schimbată cu un BMW GS.

Determinată să aibă succes

Nu este ușor să fii femeie într-o lume a bărbaților, dar Inga Birna Erlingsdóttir nu s-a lăsat niciodată descurajată de acest lucru. După ce s-a înscris în Academia de Poliție din Islanda, a decis să fie unul dintre ofițerii care își exercită profesia pe motocicletă. A știut cât de greu este să fii acceptat în acest departament, dar acest lucru nu a făcut decât să întărească determinarea brunetei cu ochi albaștri de gheață de a obține job-ul pe două roți.

 „A fost grozav atunci când am avut, în sfârșit, oportunitatea de a dovedi ceea ce pot”, spune polițista în vârstă de 38 de ani din Mosfellsbær. „După o perioadă lungă de instruire și după ce am câștigat respectul colegilor mei, mi-am început serviciul în poliție pe motocicletă în mai 2015. De fiecare dată când oamenii îmi văd pe stradă coada lungă atârnând din cască, simt nevoia să se uite de două ori - pur și simplu nu se așteaptă să vadă vreun ofițer de poliție femeie pe motocicletă!”

+ Află mai multe

Timpul pentru distracție vine după ce ți-ai terminat treaba.

Timpul pentru distracție vine după ce ți-ai terminat treaba.

 

Să conducă o motocicletă a fost întotdeauna un ingredient cheie în viața lui Inga. Atunci când nu este la serviciu, patrulând pe străzile Reykjavikului, pornește în ture pe BMW-ul ei F 650 GS. Întotdeauna și-a dorit o motocicletă BMW, dar atunci când a început să caute una cu 8 ani în urmă, nu a găsit nicio oportunitate de a cumpăra una în Islanda.

 

+ Află mai multe

 

„Am decis să import un GS din Danemarca, din moment ce nu am putut găsi una în Islanda. Am organizat transportul, am ridicat motocicleta din port și am condus-o acasă. A fost începutul unei mari pasiuni pentru acest brand. Sunt sigură că am fost prima femeie din Islanda care deține un GS”.

 

+ Află mai multe
Participarea la runda de calificări mi-a oferit un scop și o misiune - de a încuraja mai multe femei din Islanda să urce pe motocicletă. ”

Inga Birna Erlingsdóttir

Victoria la îndemână

Când Inga a aflat că BMW Motorrad plănuiește să formeze o echipă de femei pentru International GS Trophy, a știut imediat că vrea să facă parte din această inițiativă palpitantă. „Sincer, nu am crezut niciodată că voi fi acceptată. Mi-am trimis videoclipul și, de ziua mea, am primit un e-mail care mă anunța că am fost admisă pentru preselecție. Am fost copleșită de bucurie”. Câteva săptămâni mai târziu, Inga a zburat în Africa de Sud, unde s-a întâlnit cu celelalte 9 femeie motocicliști GS care au fost admise pentru screening dintr-un total de 120 de femei motocicliști.

Împreună, au luptat pentru oportunitatea de a-și reprezenta țara (și sexul) la International GS Trophy, cea mai faimoasă cursă off road de motociclete pentru clienți din lume. „Deja de la prima întâlnire am realizat că este un grup foarte special de femei, pentru că fiecăreia dintre ele i s-a oferit șansa de a face parte din runda de calificări. Eu, personal, nu am privit-o ca pe o competiție, din moment ce eram extrem de fericită doar să particip la o cursă cu alte femei pentru prima dată!” 

 

+ Află mai multe

După o serie de runde de calificări intense în peste trei zile la Country Trax Enduro Park, Inga a terminat pe locul cinci și, astfel, nu s-a calificat în echipa de femei. Dar, după ce dezamăgirea inițială s-a disipat, în curând a început să reflecteze asupra experienței incredibile pe care au avut-o împreună, atmosferei unice și camaraderiei pe care a trăit-o în această comunitate globală de motocicliști femei.

+ Află mai multe

 

„Participarea la runda de calificări mi-a oferit un scop și o misiune - de a încuraja mai multe femei din Islanda să urce pe motocicletă”, spune Inga cu entuziasm autentic. „Am transmis un mesaj tuturor femeilor de acasă care sunt interesate de off road și am organizat o întâlnire. Am condus într-o locație în care ne-am putut antrena împreună. Nu toate dintre noi au GS-uri de la BMW, dar am fost entuziasmate de posibilitățile oferite de această motocicletă. Și așa am descoperit că am o pasiune didactică. Să conduc un GS mi-a schimbat viața într-un mod incredibil”.

 

+ Află mai multe

Sfârșitul izolării.

Inga păstrează în continuare legătura cu femeile GS care au participat la calificările din Africa de Sud și s-a întâlnit cu cele 4 câștigătoare în iulie la BMW Motorrad Days în Germania. „Pentru mine, a face parte din comunitatea BMW Motorrad este un vis devenit realitate.

Datorită motocicletei pe care o conduc, acum am prieteni în întreaga lume. Atunci când îi întâlnești pe acești oameni, este ca și cum ai întâlni un membru al familiei - toți împărtășesc aceeași pasiune și toți vor continua să se asigure că spiritul GS rămâne viu”.

+ Află mai multe

Viața în Islanda

În plus față de pasiunea pentru motociclete, Inga este și un artist talentat și o mamă singură a unui gimnast competitiv de 16 ani. Marele ei vis este să călătorească în jurul lumii pe motocicletă, împreună cu fiul ei. Până atunci, ea dorește să promoveze Islanda ca destinație pentru vacanțele de aventură.

+ Află mai multe

 „Nu există multe locații care depășesc Islanda ca destinație de călătorie pentru motocicliștii de motociclete, iar motivul pentru care dețin un GS este că îmi permite să merg exact acolo unde vreau să merg. Iubesc regiunile de dealuri și munții, cu peisajele și culorile lor care te lasă fără respirație. Țara este ideală pentru călătorii de aventură pe motocicletă, în special cu ajutorul agențiilor de turism, cum ar fi Biking Viking, a cărei flotă a inclus BMW-uri GS încă de când au început să ofere tururi”.

+ Află mai multe

După ce a avut experiența beneficiilor instruirii, camaraderiei și călătoriilor la prima mână, Inga este determinată să își împartă cunoștințele cu alții și să îi ajute să devină motocicliști mai buni. Planurile ei pentru viitor includ și calificarea ca instructor moto, pentru a-i putea ajuta pe alții să descopere bucuria de a conduce. „Consider că este datoria mea să-mi transform viața într-o aventură.

În lungile luni de iarnă din Islanda sunt întotdeauna nefericită, pentru că trebuie să stau într-o mașină de poliție, și mă simt atât de bine când vine primăvara și pot să port din nou casca de motociclist. Atunci când urc pe o motocicletă, nu vreau decât să împart această bucurie cu alții. Nu despre asta este vorba când mergi pe motocicletă - să îți împarți viața și pasiunea cu toți ceilalți?”

+ Află mai multe

Mai multe povești care te-ar putea interesa.

Motociclete potrivite.

spinner