DIRECȚII DE ORIENTARE ȘI CAZARE

Totul pentru o vizită de neuitat.

Pentru a te asigura că nu mai există niciun impediment legat de vizita ta la BMW Motorrad Days, am colectat toate informațiile importante, cum ar fi direcții de orientare, hoteluri și zone de campare pentru tine.   

SUGESTII DE RUTE

Este dincolo de orice îndoială: BMW Motorrad Days reprezintă o experiență unică, în mijlocul peisajelor montane pitorești - teren ideal pentru excursii pe motocicletă, cum ar fi turele panoramice, turele de jumătate de zi sau de o zi întreagă, toate acestea fiind oferite pe parcursul a trei zile. Profită de oportunitatea de a cunoaște împrejurimile localității Garmisch-Partenkirchen și fă câteva ture în plus. Te poți bucura chiar și de drumurile șerpuitoare înspre eveniment - am compilat o listă a celor mai bune rute pentru tine. 

+ Află mai multe
Ruta nordică - ruta noastră spre casă, traversând minunatele poale alpine.

Pornind din Munchen în direcție sudică, înspre munți. Dar nu direct - bineînțeles că vei avea parte de o surpriză sau două pe parcurs. Iar prima este Lacul Starnberg. Are o situare minunată, în zilele clare Alpii tronând maiestuos pe fundal.

Din Starnberg ruta continuă în direcția Mănăstirii Andrechs, care în prezent este bine cunoscută și în afara Germaniei, nu numai din cauza berii superbe produse aici. A fost construită între 1423 și 1427 și încă găzduiește călugări benedictini. Lacul Ammersee este situat la câțiva kilometri distanță. Este puțin mai mic decât Lacul Starnberg, dar acompaniază aceeași panoramă impresionantă a Alpilor. După o ultimă privire asupra lacului, ruta continuă spre Kochel prin Weilheim. Aici, în împrejurimile pitorești dintre lacurile Kochelsee și Walchensee, începe una dintre cele mai faimoase rute pentru motociclete din sudul Germaniei: Kesselberg.

Curbele largi alternează cu virajele înguste, pe o urcare de 240 m pe 9 km - pe scurt: o pistă perfectă. Nu este de mirare că aici au avut loc curse de mașini și de motociclete la începutul secolului trecut, la fel și în anii '20 și '30. Astăzi, motocicliștii fac acest traseu într-un mod mai relaxat, bucurându-se de curbe și, mai mult decât orice, de priveliștea care se deschide spre stânga, a lacului Walchensee. Merită cu siguranță imortalizată! Te rugăm să ții cont că ruta Kesselberg este închisă pentru motocicliști în weekend și de sărbătorile publice. La câțiva kilometri mai sus, o curbă spre dreapta duce spre Garmish-Partenkirchen, ultima porțiune dreaptă (nu rata priveliștea lacului Kochelsee!), după care urmează Garmish-Partenkirchen.    
  

Ruta sudică - cea mai lungă rută: fler sud-tirolean și Alpii înalți.

Din Bolzano drumul pornește spre Merano, trecând prin sate, printre câmpuri și animale scoase la pășunat. Tirolul de Sud, destinația pentru cunoscătorii care se bucură de curbe la fel de mult ca de mâncărurile și băuturile excepționale. Recomandăm pauze lungi pentru a putea savura peisajul, oamenii și bucătăria specifică. După care urmează urcarea spre curbe! Pasul Jaufen așteaptă cu virajele sale înguste și urcușurile interminabile, iar peisajul uimitor al Alpilor unici apare din nou și din nou în vizor. Dacă încă nu ai traversat pasul Jaufen, îl recomandăm categoric. Pasul Jaufen este urmat de o altă locație clasică. Începe din Sterzing și continuă până la Pasul Brenner, una dintre cele mai importante rute de tranzit ale Alpilor.

Următoarea destinație este Innsbruck. Mai întâi, apare priveliștea pârtiei de schi Bergisel. Această pârtie de schi are o istorie plină de evenimente; a fost utilizată pentru Olimpiada de iarnă din 1964 și 1976 și găzduiește un restaurant cu panorame fascinante. Trecem de Innsbruck și ne apropiem de destinația noastră finală: Garmisch-Partenkirchen. Primul lucru pe care îl vedem aici este, de asemenea, o pârtie de schi, cunoscută pentru Turneul celor Patru Trambuline: competiția de sărituri cu schiurile.     

Ruta estică - pornind din orașul festivalului, trecând prin Grossglockner, în mijlocul lumii motociclismului.

Până și punctul de pornire al acestei rute este miraculos: Salzburg, locație din patrimoniul mondial, cu cetățuia sa și arhitectura clasică și contemporană. Este un deliciu vizual. Și acesta este doar începutul. Trecând prin pitorescul Zell am See, începem urcarea spre unul dintre cele mai înalte pasuri alpine: traseul Grossglockner prin Alpii înalți. 48 km cu 36 de curbe și o urcare la 2.504 metri - o experiență de mare intensitate pentru orice motociclist. Apropo, pasul este curățat de zăpadă și se deschide în mai! Fă o oprire la Hochtor, punctul cel mai înalt al traseului, și bucură-te de priveliștea care îți taie respirația (dacă vremea este în favoarea ta!).


Coborârea nu este mai puțin spectaculoasă și, o oprire scurtă în Lienz, privirea ta este atrasă din nou și din nou spre Dolomiții care se află direct deasupra ta. Prin Pasul Felbertauern - având Grossglockner în câmpul vizual pe partea dreaptă, bineînțeles - și peste Jochberg, în direcția crestei de munte Wilder Kaiser. Dar, înainte de asta, traversăm una dintre cele mai cunoscute regiuni de schi din lume: Kitzbühel. „Streif”, o pistă de schi din Hahnenkamm, este una dintre cele mai dure piste din lume. După care trecem de Kufstein, de minunatul lac Tegernsee și de poalele Alpilor, în direcția destinației noastre finale: Garmisch-Partenkirchen.    

Ruta vestică - de-a lungul Alpilor, având Zugspitze în vizor.

Începem din Lindau, vârfurile acoperite de zăpadă ale Alpilor înalți tronând deja pe fundal. Prima porțiune de drum trece de-a lungul Lacului Constance până în Bregenz. În fața unui decor pitoresc, vei găsi aici cea mai mare scenă de lac din lume. Apoi continuăm prin Pădurea Bregenz, cu un urcuș constant și o panoramă muntoasă uimitoare. Sătuce mici simpatice te invită să îți continui drumul relaxat înspre est - trecând din când în când pe lângă râul Lech. Apoi urmează punctul culminant al acestei rute: Hahntennjoch Acest pas are 13,9 km, cu un vârf de 1.894 m și conectează orașele Pfafflar și Imst.

Apoi, din Imst continuăm pe o rută mai confortabilă, până când Zugspitze își face apariția maiestuos pe partea dreaptă. Este timpul să inspiri adânc, pentru că cel mai înalt munte din Germania ne spune că suntem aproape de Garmisch-Partenkirchen. Dar, înainte de a ajunge acolo, există încă două atracții ale rutei: prima este lacul Plansee, de claritatea cristalului. Ruta ne duce chiar de-a lungul malului; în zilele fără vânt, munții se reflectă splendid pe suprafața calmă a lacului. După câțiva kilometri, apare Mănăstirea Ettal pe partea stângă. Această abație benedictină barocă a fost construită în 1330 și te invită să o explorezi. În special orga barocă și frescele elaborate ale cupolei merită o vizită. Și, într-un final, Garmisch-Partenkirchen este practic după următoarea curbă...

 

ÎNTREBĂRI?


Garmisch-Partenkirchen este pregătit în mod ideal pentru evenimentele sportive de anvergură și pentru turiști: competiția de sărituri de schi de Anul Nou, Cupa Mondială de Schi Alpin și alte festivaluri variate. Stațiunea spa din Werdenfelser Land oferă și spațiu suficient pentru entuziaștii motociclismului din întreaga lume. Pentru a te asigura că îți vei planifica excursia complet, serviciul de informații pentru turiști Garmisch-Partenkirchen îți oferă cu plăcere asistență suplimentară. Dacă ai nevoie de cazare, echipa de rezervări îți poate găsi cu plăcere o cameră - o componentă esențială pentru un weekend perfect la BMW Motorrad Days. Apropo, adresa este următoarea:


BMW Motorrad Days
Hausberg 82467 
Garmisch-Partenkirchen


Încă ceva: mai multe rute de autobuz ale evenimentului duc la hotelurile din împrejurimi.

+ Află mai multe

Mai multe povești care te-ar putea interesa.

Motociclete potrivite.

spinner