Adrenalina la maximum timp de trei zile.

Cu BMW Motorrad Days, Garmisch-Partenkirchen devine o bornă de petrecere.

Garmisch-Partenkirchen a rezervat primul weekend din iulie pentru fanii pe două roți din întreaga lume încă din 2002. Aceștia călătoresc spre Alpii Germaniei pentru a sărbători alături de oameni cu aceeași mentalitate. Festivalul combină variatele fațete ale lumii motociclismului, de la customizări la aventură și de la cascadorii la curse pe piste. Aruncăm o privire înapoi spre BMW Motorrad Days 2016, înainte ca Garmisch-Partenkirchen să devină din nou centrul culturii motociclismului de pe 7 pe 9 iulie.

Garmisch-Partenkirchen este ca un stup de albine.

Trei zile nu sunt suficiente. Marți seara, motocicletele bâzâie una după alta prin centrul istoric al Garmisch-Partenkirchen. Micul oraș, situat la poalele munților germani Wetterstein, este agitat ca un stup de albine. Localnicii din Garmisch și Partenkirchen sunt obișnuiți cu tot ce se petrece în aceste zile. În 1936, aceștia au găzduit în comun Jocurile Olimpice de Iarnă din Germania. Pe atunci, cele două comunități erau unite. Cu toate că cele două sate au în continuare festivitățile lor specifice, activitățile de club și chiar propriile dialecte, Garmisch-Partenkirchen oferă o impresie de uniune mândră, ca locație pentru Turneul celor Patru Trambuline și pentru campionate mondiale de schi.

+ Află mai multe

Fanii motociclismului vor fi seduși de drumurile lungi și sinuoase de țară, care culminează în serpentine înguste.

Este casa unor atleți proeminenți, cum ar fi Maria Höfl-Riesch, Laura Dahlmeier, Miriam Gössner sau Felix Neureuther. Și, din 2002, a devenit și decorul perfect pentru BMW Motorrad Days. Faimosul Zugspitze și multe alte vârfuri muntoase care se înalță pe cerul bavarez aduc certitudinea acestui lucru. Fanii motociclismului vor fi seduși de drumurile lungi și sinuoase de țară, care se întind de-a lungul pășunilor verzi. Este o plimbare printr-un peisaj pașnic care culminează în serpentine înguste, la finalul căreia așteaptă câte o panoramă alpină. În scurt timp vei ajunge în orașul austriac Innsbruck, de unde pornește drumul direct spre Alpii Dolomiți.

+ Află mai multe

Creuzetul Garmisch-Partenkirchen.

Numai peisajul este suficient pentru a face această călătorie. Prin urmare, nu este surprinzător că motociclete cu numere de înmatriculare din întreaga lume roiesc pe drumurile antice pavate ale satului pitoresc. Aventurierul GS Željan Rakela a călătorit din Croația - care este doar la o aruncătură de băț distanță, luând în considerare cei 308.000 kilometri pe care îi poartă GS-ul său pe bord. Mult mai lungă a fost călătoria spre BMW Motorrad Days făcută de Prasit Aphiphunya. Tailandezul a călătorit din Bangkok pe F 800 GS; 12.000 kilometri, pe care i-a parcurs în două luni.

Printre oaspeți se numără și foști participanți și mareșali ai International GS Trophy, precum și prima echipă de femei. „Am senzația că Garmisch-Partenkirchen se află la mare distanță de lume. Și asta o spun eu, venind tocmai din Africa de Sud”, spune Morag Campbell. „Peisajul, cu panoramele muntoase și drumurile șerpuitoare, pare a fi scena perfectă - chiar suprareală”. Morag se va afla în centrul acțiunii alături de alți motocicliști GS în Enduro Park, direct la fața locului. Ea va răspunde la întrebări despre International GS Trophy în cortul GS Trophy.

+ Află mai multe

Încălzirea pentru petrecere.

Mulți se cunosc din anii anteriori, în timp ce alții abia s-au întâlnit pentru prima dată - nu contează.

Încălzirea pentru petrecere.

Trei zile sunt, în mod sigur, o perioadă scurtă pentru mai mulți dintre oaspeți, ținând cont de distanțele implicate, și trebuie savurate din plin. Adrenalina la maximum timp de trei zile - în cele mai bune condiții. De aceea, mulți motocicliști sosesc încă dinainte ca petrecerea să înceapă cu adevărat. Aceștia obișnuiesc să stea în jurul focului de tabără, discutând și râzând. Mulți se cunosc din anii anteriori, în timp ce alții abia s-au întâlnit pentru prima dată - nu contează. „Oamenii împart o pasiune pentru motociclete și au călătorit de departe pentru a putea trăi această aventură împreună”, spune Amy Harburg. Australianca a făcut, de asemenea, parte din echipa de femei International GS Trophy și privește BMW Motorrad Days ca o reuniune cu coechipierele sale și cu familia GS.

+ Află mai multe
Peisajul, cu panoramele muntoase și drumurile șerpuitoare, pare a fi scena perfectă - chiar suprareală. ”

Morag Campbell

Echipa de femei GS Trophy

În mijlocul unui film de acțiune.

Motociclistul cascador Mattie Griffin atrage atenția în arena de evenimente.

În mijlocul unui film de acțiune.

Opriri în rulare, wheelie-uri fără mâini, burnout-uri cu spatele - vineri dimineața, Mattie Griffin atrage atenția în arena de evenimente. Începând de dimineață, el își va prezenta abilitățile de motociclist cascador pe F 800 R la fiecare câteva ore, pentru următoarele trei zile. Spectatorii se contaminează cu pasiunea starului cascador din orașul irlandez Galway. „Îmi place expresia de pe fețele oamenilor atunci când îi fac să zâmbească sau când rămân impresionați”, spune Mattie cu entuziasm după spectacol. Sarah Lezito se află, de asemenea, printre spectatori. Franțuzoaica este considerată cea mai bună motociclistă cascador din lume. În 2017, va fi și ea prezentă în arena de evenimente și acum are parte de o degustare a atmosferei din Garmisch-Partenkirchen. Programul din arena de evenimente nu dezamăgește: urmează Action Lifestyle Show, unde dansul hip-hop, trucurile pe skateboard și cascadoriile pe motocicletă conjură un stil de viață revigorant în stadion.

+ Află mai multe

Rockabilly și relaxare.

Trupe live aduc sentimentul de Rockabilly în peisajul alpin idilic.

Rockabilly și relaxare.

La câțiva metri distanță, scenariul de acțiune continuă în „Original Motodrom”, cel mai vechi perete al morții mobil. Donald Ganslmeier și echipa lui sfidează legile gravitației cu spectacolul lor plin de emoție. „Prima dată când am fost aici, am avut un total de cinci prezentări. Între timp, BMW Motorrad Days a devenit un eveniment cu o putere de atracție atât de mare, încât trebuie să facem un spectacol la fiecare jumătate de oră”. Și intensitatea continuă în fața Motodromului, târziu în noapte. Trupe live aduc sentimentul de Rockabilly în peisajul alpin idilic. Cei care nu dansează se relaxează pe canapele - sau în lounge-ul de socializare, unde oaspeții își pot face selfie-uri cu modelul cu tatuaje Makani Terror și artistul de romane grafice Riccardo Burchielli. Artistul compilează primele schițe live pentru cartea de benzi desenate BMW Motorrad „Riders in the Storm”, în colaborare cu Panini. La următoarea intrare sunt realizate instantanee pe scena de acțiune cu noul G 310 R. Acestea sunt disponibile și în formă digitală și pot fi publicate online imediat.

+ Află mai multe

Descoperind Alpii pe motociclete noi.

 

Nu există un loc mai potrivit pentru ture pe motocicletă decât Garmisch-Partenkirchen. Cei care doresc să exploreze drumurile alpine pe motociclete noi se pot înregistra pentru una dintre excursiile disponibile. Pentru tururile cu ghid, există o selecție de motociclete din gama curentă de modele: motocicleta de touring R 1200 RT, modelul sportiv R 1200 RS sau enduro-ul de călătorie R 1200 GS. Actorii germani Hannes Jaenicke și Daniel Roesner testează scuterul electric BMW C evolution într-o călătorie în apropiere, spre Eibsee.

„C evolution oferă senzația unei motociclete grele, demarează ca o rachetă și este la fel de confortabil ca un GS”, spune Hannes, descriind experiența pe scuterul electric. Hannes a pilotat deja scuterul electric - dar acesta este un teritoriu complet neacoperit pentru Eva Håkansson, care a ajuns în Cartea Guiness a recordurilor mondiale cu streamliner-ul ei electric făcut artizanal. „Întotdeauna ai senzația că așteptările legate de cuplu nu îți sunt întâmpinate fără sunet, dar, de fapt, fix opusul este adevărat. O motocicletă electrică este ca ciocolata fără calorii. Are tot ce îmi doresc - viteză, cuplu și putere - dar fără efectele secundare, cum ar fi zgomotul și poluarea atmosferei”.

 

+ Află mai multe

Sporturile cu motor în trecut și astăzi.

Maria Costello este prima femeie care urcă pe podiumul TT din Isle of Man.

Sporturile cu motor în trecut și astăzi.

În timp ce motocicletele noi din cortul de expoziție și cea mai recentă tendință reprezintă prezentul, vizitatorii cortului de modele clasice pornesc într-o călătorie înapoi în timp. „Aici poate fi văzută moștenirea BMW Motorrad”, pilotul de curse Maria Costello spune în timp ce se plimbă printre motocicletele istorice, câteva dintre ele făcând parte din colecția Muzeului BMW. Se oprește la R 90 S și inspectează motocicleta din toate unghiurile. Este motocicleta câștigătoare a legendei de curse Helmut Dähne. În 1976, a câștigat în clasa de producție din cadrul TT din Isle of Man pe această motocicletă. Costumul său original din piele roșie de atunci este expus lângă ea. Maria a urmărește cu uimire motocicliștii TT de multă vreme, înainte de a începe să participe la curse și înainte de a deveni prima femeie care a ocupat podiumul.

+ Află mai multe

Operă de artă.

În standul custom, modelele personalizate R nineT strălucesc în soare.

Operă de artă.

Motociclistul RR a deținut recordul de cea mai rapidă femeie pe circuitul TT pentru cinci ani. La BMW Motorrad Days, Maria se întâlnește cu alte personaje mari ale curselor de motociclete, cum ar fi Jordi Torres, Markus Reiterberger și Ian Hutchinson. Aceștia semnează autografe și socializează cu oaspeții. Maria este și o apariție frecventă pe scena motocicletelor vintage, concurând în curse de stradă și sprinturi de boxere pe motociclete BMW clasice. Chiar în fața cortului de motociclete clasice se află standul custom, unde motocicletele modificate strălucesc în soare, prezentate de cei mai mari jucători ai scenei. Modelul R nineT construit de Winston Yeh a fost adus cu avionul din Taiwan, iar Church of Choppers din SUA. Diamond Atelier din Munchen și Swiss VTR Customs și-au adus și ele cele mai recentele modele în Garmisch-Partenkirchen.

+ Află mai multe
Prima dată când am fost aici, am avut un total de cinci prezentări. Între timp, am ajuns să facem câte un spectacol la fiecare jumătate de oră. ”

Donald Ganslmeier

Original Motodrom

Povești din lumea întreagă.

Elspeth Beard a pornit într-o călătorie în jurul lumii în 1982, pe BMW R 60/6.

Povești din lumea întreagă.

În Garmisch-Partenkirchen, dorul de ducă începe să fie resimțit când Michael Martin începe să povestească despre călătoriile sale pe motocicletă prin deșerturi. Fotograful a văzut tot ce se poate vedea și a călătorit în cincizeci de țări. Poveștile sale sunt la fel de legendare ca fotografiile pe care le face, iar performanțele sale sunt cunoscute în întreaga lume. În BMW Motorrad Cinema, liniștea predomină, în ciuda faptului că încăperea este absolut plină. Vrăjiți, ascultătorii se lasă purtați spre locuri îndepărtate și se lasă inspirați în propriile lor călătorii pe motocicletă. Următorii vorbitori sunt la fel de renumiți: Elspeth Beard a pornit într-o călătorie în jurul lumii în 1982 pe BMW R 60/6 – un demers deosebit de neobișnuit pe vremea aceea. Hollywood a contactat-o deja pentru a face un film, iar cartea ei este în curs de a fi scrisă. La BMW Motorrad Days, există deja o mostră inițială a acesteia - și senzația că oricine își poate spune propriile povești impresionante din lumea motociclismului.

+ Află mai multe

Eric Massiet du Biest admiră vârfurile Alpilor, care înconjoară BMW Motorrad Days ca o pătură. „Privește: asta este definiția brandului BMW Motorrad, asta înseamnă sa îți transformi viața într-o călătorie”, spune călătorul francez în jurul lumii. Opinia că BMW Motorrad Days aparține orașului Garmisch-Partenkirchen este împărtășită și de cei responsabili din cadrul BMW Motorrad: de pe 7 pe 9 iulie 2017, locație va deveni din nou borna de petrecere pentru fanii motociclismului de pe întregul mapamond. Adrenalina la maximum timp de trei zile - trei zile pline de bucurie.

+ Află mai multe

BMW Motorrad Days 2017

Mai multe povești care te-ar putea interesa.

spinner