O privire spre următorii 100 de ani

Cum va arăta motocicleta viitorului?

Aniversarea unui secol de viață a BMW Group este o oportunitate de a privi în urmă la primele zile istorice ale mașinii motorizate pe două roți și înainte, înspre viitor, unde rolul motocicletei va fi redefinit complet într-o lume tot mai digitalizată.

Este 7 martie 1916. Bayerische Flugzeugwerke AG (Bavarian Aircraft Works) își începe activitatea pe Lerchenauer Strasse, în nordul Munchenului. Trei ani mai târziu, Zeno Diemer stabilește recordul mondial de altitudine cu cei 9.760 metri făcuți cu motorul de aeronavă BMW IV cu șase cilindri în linie.

Mica fabrică va continua să atingă noi culmi în alte segmente de vehicule. Imediat după schimbarea numelui în Bayerische Motoren Werke AG, compania începe să lucreze la prima motocicletă, cu mult înainte să intre pe sectorul auto.

Motorul este elementul cheie.

Sfidând orice convenție, motocicleta BMW nu avea geometria unei biciclete. Motorul era piesa centrală. Max Friz și echipa sa au făcut designul modelului BMW R 32 pornind de la motor.
Accentele: un motor cu doi cilindri opuși, montați transversal față de cadru, o cutie de viteze manuală fixată direct pe motor și un sistem de propulsie cu transmisie cardanică. Toate acestea au rămas caracteristicile distinctive ale motocicletelor BMW cu motoare cu doi cilindri opuși până în ziua de azi.
+ Află mai multe
BMW R 32 – prima motocicletă BMW.

BMW R 32.

O motocicletă sportivă pentru drumurile dure ale anilor '20. BMW R 32 a avut un impact major în industrie. Motocicliștii au adorat transmisia cardanică, care necesita uzură și întreținere minime, perfectă pentru drumurile prăfuite cu pietriș ale vremii. Chiar și atunci, motocicliștii au apreciat manevrarea sigură, dar sportivă.
Datorită designului sofisticat, BMW R 32 a devenit un produs premium, iar BMW a devenit producător de motociclete de touring și sport exclusiviste. Din SUA până în America de Sud și Asia, cererea de motociclete a crescut în întreaga lume. Aproape 5.000 de motociclete au fost produse în Munchen în 1928.
+ Află mai multe
Primele medalii obținute la curse au început să apară. În februarie 1924, Rudolf Schleicher a câștigat cursa de coastă „Mittenwalder Gsteig” pe BMW R 32. În 1937, motociclistul Ernst Henne al echipei de lucru BMW a obținut ultimul dintre multele sale recorduri pe o motocicletă BMW complet carenată, cu compresor: viteza sa record de aproape 280 km/h nu va fi depășită în următorii 14 ani. În 1939, Georg „Schorsch” Meier a pilotat o motocicletă BMW de curse cu compresor spre victorie, în legendara cursă Tourist Trophy din Isle of Man, cea mai veche cursă de motociclete din lume.
Motociclistul BMW britanic Jock West e ieșit pe locul doi. În anii care au urmat, BMW Motorrad a celebrat victorii în Campionatul German de Motociclism, în campionatele mondiale de motociclete cu ataș și în raliul Paris-Dakar. Pe măsură ce sporturile pe motociclete au devenit tot mai populare, motociclismul a devenit o activitate recreațională preferată, iar motocicleta dual-sport BMW R 80 G/S a cucerit topul vânzărilor. Motocicleta a fost predecesorul popularei serii GS de motociclete dual-sport, care rămân cele mai bune motociclete pentru ture pe asfalt și off road până în această zi.
+ Află mai multe
Inovațiile ultimelor decenii stau la baza viziunii companiei pentru următorii 100 de ani. Abilitățile de inginerie, creativitatea și spiritul de pionierat sunt fundamentele pentru designul unor forme sustenabile de mobilitate personală, personalizate întotdeauna în funcție de nevoile oamenilor. BMW Motorrad are deja peste 20 de modele care oferă un gust al viitorului. BMW C evolution, un scuter maxi electric, este un exemplu.
Cum va arăta motocicleta viitorului în cele din urmă? Designerii BMW Motorrad își vor prezenta viziunea la lansarea Vision Vehicle de pe 11 octombrie, din Los Angeles. Publicul a degustat deja motocicleta Vision în cadrul evenimentului centenar THE NEXT 100 YEARS (Următorii 100 de ani), de pe 7 martie, găzduit în Sala Olimpică din Munchen. Primul dintre cele patru vehicule Vision Vehicles și-a făcut debutul mondial la evenimentul de lansare.
+ Află mai multe

Mai multe povești care te-ar putea interesa.

Motociclete potrivite.

spinner