Marea eliberare.

VISION NEXT 100: Motocicleta viitorului.

Ochelari în loc de cască, îmbrăcăminte inteligentă, echilibru perfect fără cric lateral: doar trei dintre multiplele inovații care ar putea deveni standardele pentru mersul pe motocicletă, adăugând o nouă dimensiune senzației de libertate într-o lume tot mai digitalizată. Și cea mai bună parte este că vehiculul Vision este deja aici. Îți prezentăm VISION NEXT 100 de la BMW Motorrad.

Vehiculul futurist pe două roți alunecă prin auditoriu și cadrul triunghiular negru cărbune iluminează logo-ul BMW albastru cu alb. În loc de cască, femeia motociclist nu poartă decât o vizieră, care arată ca o pereche de ochelari din secolul următor. Ea se oprește și se ridică de pe șa, fără a-și ridica picioarele de pe scărițe. Motocicleta vizionară prezentată în cadrul expoziției „Impulsuri iconice”. „Experiența viitorului oferită de BMW Group”, care își sărbătorește premiera mondială în Los Angeles, transportă privitorul în anul 2130.

+ Află mai multe

Un timp în care mobilitatea este și mai diversă și mai interconectată; un timp în care digitalizarea ia o formă pe care astăzi o percepem ca fiind suprareală; un timp în care motociclismul devine o experiență emoțională analogă și, în aceleași timp, extraordinară. „Motocicleta îmi oferă scăparea din viața de zi cu zi. Din momentul în care mă urc pe șa singurul lucru pe care îl simt este libertate absolută - Marea escapadă”, spune Edgar Heinrich, designer coordonator la BMW Motorrad.

+ Află mai multe

Libertate absolută.

Libertate absolută.

Împreună cu echipa sa de design, Edgar Heinrich a schițat acest scenariu al viitorului și a proiectat vehiculul BMW Motorrad VISION NEXT pe baza acestei schițe. „Atunci când dezvoltăm un model de motocicletă, de obicei încercăm să cuprindem o anvergură de cinci până la zece ani în viitor. Așa că a privi și mai departe în viitor a fost foarte palpitant și atractiv pentru noi”, schițează imaginea Edgar Heinrich. Designerii presupun că în 30 de ani majoritatea vehiculelor vor fi conduse în modul autonom. Viața este înghesuită în orașe și organizată în funcție de serviciile digitale. Tot mai digitalizată, tot mai interconectată, tot mai automatizată. În timpul acestei prezentări, importanța „oazelor” analogice transpare, returnând oamenilor senzația de libertate.

+ Află mai multe

Libertatea înseamnă experimentarea mediului cu toate simțurile și trăirea senzațiilor oferite de forțele centrifugale, accelerație și vânt. Ideal, fără cască sau îmbrăcăminte de protecție. Motocicleta BMW VISION NEXT 100 nu are nevoie nici de cea din urmă. Pentru că este dotată cu un „companion digital” - o unitate funcțională constituită din motocicletă și propria noastră versiune de echipament pentru motociclist - care asigură un grad ridicat de siguranță. Companionul digital acționează imperceptibil pe fundal și intervine întotdeauna dacă este necesar sau dacă motociclistul dorește. „A fost important pentru noi ca experiența analogă a motociclistului să rămâne neperturbată. Afișajul și conceptul de funcționare acționează atât de discret încât creează o mișcare naturală și familiară”, explică Holger Hampf, designer coordonator pentru experiența clienților în cadrul BMW Group.

+ Află mai multe
Motocicleta îmi oferă scăparea din viața de zi cu zi. Din momentul în care mă urc pe șa, experimentez libertatea absolută - marea escapadă. ”

Edgar Heinrich

Directorul BMW Motorcycle Design

Este, în continuare, un roadster.

Este, în continuare, un roadster.

Cu totul nou - și totuși VISION NEXT 100 de la BMW Motorrad captează în continuare elemente din cronologia BMW Motorrad: cadru triunghiular negru, linii albe, tipul de motor clasic cu doi cilindri opuși. De pe laterală, vehiculul Vision arată necarenat. În consecință, ergonomia și poziția în șa sunt tipice pentru roadster. Designul feței este minimalist și rafinat cu detalii de calitate înaltă. Deasupra roții față se află un reflector metalic masiv, integrat în cadru. Servește ca ghid pentru vânt și, împreună cu parbrizul integrat, asigură un flux de aer optimizat aerodinamic.

+ Află mai multe

Elementele corpului, cum ar fi șaua, carena superioară a cadrului și carena roții față, sunt făcute din carbon. Două lumini roșii delicate sub șaua motocicletei servesc ca faruri de poziție și semnalizare. Anvelopele au o funcție de amortizare și se adaptează activ la teren. Brațul basculant roșu din partea dreaptă a ghidonului iese în evidență. Proiectat ca element mecanic de conștientizare, blochează manșonul de accelerație sau îl eliberează.

+ Află mai multe

Cadrul urmează conturul roții.

Cadrul triunghiular negru evocă vizual modelul R 32 din 1923 - prima motocicletă BMW. Totuși, funcționalitatea cadrului are foarte puțin de-a face cu originalul. Flexframe este flexibil și permite manevre de schimbare a direcției fără articulațiile care ne sunt familiare astăzi. Dacă ghidonul este mișcat, întregul cadru își schimbă forma și facilitează schimbarea de direcție. În funcție de situația din trafic, forțele necesare pentru acest lucru variază: manevrele de schimbare a direcției sunt deosebit de ușoare în oprire, în timp ce cadrul devine tot mai dur pe măsură ce crește viteza. Suprafețele sunt atașate pentru a oferi protecția împotriva vântului și condițiilor meteo tipică unei motociclete închise. Suprafața cadrului este fabricată din material textil negru mat.

+ Află mai multe

Motor cu doi cilindri opuși, cu transmisie fără emisii.

Motor cu doi cilindri opuși, cu transmisie fără emisii.

Un motor special este montat în mijlocul cadrului. Este, în același timp, un element de stil și o amintire a vremurile de mult trecute. În formă și performanță se aseamănă cu motorul BMW tradițional de boxer, dar găzduiește unitatea transmisiei fără emisii. În funcție de situația de conducere, forma exterioară a motorului cu doi cilindri opuși se schimbă. În oprire, acesta rămâne întins.

+ Află mai multe

Imediat după ce pornești la drum, blocul motor iese în afară pe laterale. Astfel, optimizează aerodinamica și protecția motocicletei împotriva condițiilor meteo în timpul deplasării. Aluminiul polizat din această zonă emană acea vibrație de calitate înaltă.

+ Află mai multe

Auto-echilibrare: nicio șansă să te înclini.

Motocicleta nu are nevoie de sprijin. Nu atunci când sistemele de asistență asigură echilibrul perfect. Auto-echilibrarea permite motocicletei NEXT VISION 100 de la BMW Motorrad să rămână stabilă atât în timpul mersului, cât și pe loc. Aceasta îmbunătățește siguranța pentru pilot. Este un avantaj și pentru începători, pentru că sunt conduși în siguranță prin fiecare situație de trafic, căderea fiind imposibilă. Dar motocicliștii experimentați pot profita și ei de funcția de auto-echilibrare. Pentru că motocicleta devine și mai agilă, făcând experiența de conducere mai dinamică. Sistemele de asistență extind, de asemenea, capacitățile motociclistului. Indiferent de abilitate și de practică, motocicliștii își pot extinde constant granițele și pot intensifica într-un mod pozitiv experiența de conducere. Transformarea fiecărei călătorii într-o experiență a libertății pure, de la început la final.

+ Află mai multe
Atunci când dezvoltăm un model de motocicletă, de obicei încercăm să cuprindem o anvergură de cinci până la zece ani în viitor. Să privim și mai mult în viitor este deosebit de palpitant și atractiv pentru noi. ”

Edgar Heinrich

Directorul BMW Motorcycle Design

Schițarea designului
Ansamblu Vision Next 100
Design preliminar Vision Next 100
Far spate Vision Next 100
Studierea combinației de culori
Design preliminar Vision Next 100
Schiță Vision Next 100
Design computerizat Vision next 100

Ochelari de date în locul căștii.

Ochelari de date în locul căștii.

Cu VISION NEXT 100 de la BMW Motorrad, motociclistul și motocicleta sa sunt angajați într-un schimb direct. Informațiile relevante sunt colectate din mediu, fiind apoi proiectate direct de vizieră - reprezentată de o pereche de ochelari de date care acoperă câmpul vizual al motociclistului și blochează vântul - în câmpul vizual al motociclistului. Dacă motociclistul privește drept înainte, nu sunt afișate date, pentru a nu afecta experiența de mers. Doar dacă este necesară o acțiune - de exemplu în caz de pericol - sau dacă motociclistul solicită informații, viziera devine activă. În acest caz, simbolul companionului digital apare în treimea inferioară a ochelarilor: un triunghi răsturnat care formează două linii orizontale. Afișajul este similar cu cel al unui bord de aeronavă. Arată unghiul curent de înclinare și linia ideală. Dacă există deviații, motociclistul le poate corecta. Dacă motociclistul nu reacționează sau dacă o face prea târziu, motocicleta se corectează de la sine. Dacă privirea este ridicată, este afișată funcția de oglindă retrovizoare. Dacă motociclistul își coboară privirea puțin sub nivelul normal, se deschide un meniu în care poate activa orice funcție, utilizând comenzile gestuale cu degetul. Dacă își coboară privirea și mai mult, se deschide harta care îi afișează motociclistului ruta selectată.

+ Află mai multe

Declarație vestimentară în locul echipamentelor grele de protecție.

Declarație vestimentară în locul echipamentelor grele de protecție.

Materiale ușoare în loc de piele și accesorii. Costumul motociclistului pentru VISION NEXT 100 de la BMW Motorrad reprezintă o declarație vestimentară și oferă protecție împotriva vântului și a condițiilor meteo, contribuind astfel semnificativ la experiența completă de conducere. Funcția A/C răcorește sau încălzește motociclistul, după cum este cazul. Hainele grele care supra-încălzesc sau răcesc prea tare țin de domeniul trecutului. Structura cu benzi flexibile a costumului și ghetelor a fost inspirată de ligamentele de mușchi. Susțin activ motociclistul, în funcție de situația de conducere și, astfel, îi oferă libertate. Zona gâtului poate fi umplută cu aer la viteze mai mari. Aceasta ușurează presiunea asupra regiunii cervicale și crește nivelul de confort. Cu elemente de vibrare pe brațe și picioare, costumul oferă semnale de navigare sau indică dacă a fost atins un unghi de înclinare maxim. Nu este necesară nicio funcție de siguranță a costumului motociclistului, datorită sistemelor de asistență inteligentă.

+ Află mai multe

Mai multe povești care te-ar putea interesa.

Motociclete potrivite.

spinner