O treabă grozavă.

R nineT Scrambler și Dream Come True - Duo-ul perfect.

Motociclista plină de pasiune Laura Antoine călătorește pe scramblerul ei din orașul natal Toulouse către Lyon. Acolo se va întâlni cu cineva care și-a transformat stilul într-o misiune pentru o viață întreagă și care - la fel ca Laura - iubește stilul vintage și motocicletele: Sébastien Chirpaz. Un spirit cu adevărat liber, care își înțelege meseria și are pregătit și un mic cadou pentru vizitatorul său. 

ENTUZIASM ÎNCĂ DIN COPILĂRIE

Laura Antoine, originară din Toulouse, s-a născut cu pasiunea ei. Cu greu a putut să treacă pe lângă scena custom și vintage, pentru că tatăl ei este membru al clubului Toulouse Southsiders MC, care, printre alte lucruri, organizează și festivalul Wheels and Waves. „Tatăl meu este motivul pentru care am fost fascinată de motociclete încă din copilărie”, explică Laura. „Iubesc motociclismul. Îmi oferă această senzație unică de libertate. Viața este prețioasă și trebuie să ne bucurăm de ea din plin. Când sunt pe motocicleta mea, mintea mi se limpezește și găsesc soluții la probleme pe care le întâmpin”.

+ Află mai multe

În zilele ei libere, tânăra de 28 de ani se urcă pe motocicletă și pornește în afara Toulouse-ului, pentru a se bucura de frumusețea Franței sudice. Când are mai mult timp disponibil, se îndepărtează și mai tare. A ajuns pe motocicletă chiar și până în Namibia, iar mai târziu în Cuba. „Pentru mine este important să mă simt liberă și să pot merge oriunde vreau, atunci când vreau”, spune ea, adăugând: „Bineînțeles, am fricile mele. Dar am nevoie de sentimentul acesta pentru a mă simți mai vie și pentru a mă putea bucura de viață mai intens”.

+ Află mai multe
Viața este prețioasă și trebuie să ne bucurăm de ea din plin. Când sunt pe motocicleta mea, mintea mi se limpezește și găsesc soluții la probleme. ”

Laura Antoine

O fascinație pentru călătorii pe motocicletă.

O fascinație pentru călătorii pe motocicletă.

Laura a avut numeroase experiențe pozitive în timpul călătoriilor ei: „Oamenii se apropie mai mult de tine și tu devii mai deschis cu ei atunci când călătorești pe motocicletă. Pentru că oamenii sunt surprinși și curioși. Motocicleta te lasă să descoperi și locuri fantastice în mijlocul lui nicăieri, la care nu ai putea ajunge niciodată cu mașina”. Aceste experiențe se aplică pentru Laura în fiecare călătorie - chiar și pentru o perioadă de timp relativ scurtă, cum ar fi într-o tură spre Lyon. Aici, se întâlnește cu Sébastien Chirpaz, la fel de pasionat ca și ea de toate lucrurile vintage și de stilul de viață neconformist. Laura este entuziasmată să vadă cadoul pe care Sébastien l-a făcut special pentru ea: o eșarfă din mătase, ca suvenir norocos pentru călătoriile viitoare. 

+ Află mai multe

Pe măsură ce se apropie de Lyon, drumurile devin tot mai sinuoase. Regiunea Ron-Alpi, a cărei capitală este Lyon, are câteva rute fantastice. La sosirea în Lyon, Laura își strecoară scramblerul prin străzile înguste, până pe dealul La Croix-Rousse, care oferă o priveliște spectaculoasă a orașului. Țesătorii au fost printre primii care s-au stabilit în acest cartier al clasei muncitoare și și-au întins bannerele lungi în aleile vântoase. Așadar, a fost clar că Sébastien va căuta să își producă pânzele din mătase exact în această regiune. Până la urmă, acest spirit liber extraordinar iubește autenticitatea. 

+ Află mai multe

IEȘIT DINTR-UN FILM ALB-NEGRU

Lumea lui Sébastien Chirpaz este ascunsă în spatele unei uși din lemn brun retrase. Oricine intră aici va fi copleșit de farmecul trecutului. Modă, muzică, sporturi cu motor și arhitectură din anii '30 până în anii 60' formează tema acestui loc. Rafturile vechi sunt pline de discuri rock ’n’ roll, un radio cu tuburi și, lângă ele, a un contrabas. O canapea uzată din piele se află în inima camerei. Privind-o, devine clar în ce măsură designerul în vârstă de 45 de ani încorporează stilul de viață al acelor vremuri:

Mustață, eșarfă din mătase și pantaloni cu bretele peste o cămașă de in - Sébastien arată ca și cum ar fi ieșit dintr-un film alb-negru. „Trecutul nu are final. Este o sursă infinită de inspirație și creație, care aduce un pic de eleganță în lumea de azi”, proclamă el, îndreptându-și ochelarii cu ramă neagră.

+ Află mai multe

Instinct, ca opus al planului de afaceri.

„Căutarea permanentă a stilului reprezintă stilul meu de viață. Este motivația mea zilnică și mă ajută să trec prin fiecare zi în parte. Nimic nu este mai rău pentru mine decât rutina, continuitatea și monotonia”. De aceea Sébastien renunță la slujba sa ca director de marketing și își înființează propria companie de modă în 2012: „A Piece Of Chic”. În studioul său, se ocupă de arta tradițională a imprimeurilor pe eșarfe din mătase. Acesta și-a făcut rapid un renume datorită designurilor neobișnuite și al nivelului ridicat de calitate a produselor sale artizanale. Eșarfele sale sunt vândute în întreaga lume, în 50 de magazine selectate. În Spania, Italia, Germania, Anglia, Japonia și America.

Dar sortimentele lui Sébastien strălucesc și în Lyon și Paris, în magazinele de stil de viață cum ar fi Pop-up-Store al Deus Ex Machina, sau în faimosul magazin parizian Le Bon Marché. „Am vrut să ies în afara regulilor, proceselor și riscurilor controlate. Nu am avut niciun plan de afaceri și nu am făcut nicio analiză SWOT; în schimb, am avut încredere în instinct. Eșarfele din mătase sunt dovada”, spune el. Apoi intră grăbit în studio, unde produsele sale faimoase prind viață și progresează până la etapa de producție.

+ Află mai multe
Trecutul este o sursă infinită de inspirație și creație, care aduce un pic de eleganță în lumea de azi. ”

Sébastien Chirpaz

O eșarfă din mătase cu povestea BMW Motorrad.

O eșarfă din mătase cu povestea BMW Motorrad.

Laura îl urmează nerăbdătoare. În studio, Sébastien pune mâna pe câteva eșarfe proaspăt imprimate, care s-au întors din uscătorii cu câteva momente în urmă. Cu o atingere experimentată, le întinde pe una dintre suprafețele de lucru împrăștiate în studioul scăldat în lumină. Cu un ochi critic, inspectează imprimeul, care ilustrează povestea BMW Motorrad. „Nu fac doar imprimeuri cu design simpatic pe mătase. Ci spun și povești eroice”, ne spune Sébastien. Deja a spus multe dintre aceste povești pe cele mai fine mătăsuri. „Spre sfârșitul secolului al 19-lea, piloții purtau eșarfe din mătase cu traseul zborului desenat pe ele. Asta este partea de inspirație a istoriei noastre. Aceste aventuri și pionierii lor, care și-au riscat viețile pentru a-și împlini visele, reprezintă inspirația mea originală”.

+ Află mai multe

Cu entuziasm, el trece prin pașii de producție, de la prima schiță până la pânza finală. Impresionată de creațiile lui Sébastien, precum și de decorul vintage în care se află, Laura întreabă: „Ce te fascinează la această perioadă?” Sébastien se gândește o clipă, înainte de a răspunde cu grijă. „Cred că această admirație pentru trecut are ceva reconfortant. Pe atunci, oamenii încă aveau eroi adevărați - nu netrebnici care au devenit milionari în doi ani după un start-up de succes. Dar, dincolo de această nostalgie, sunt îndrăgostit de art-deco și stilul acestei epoci. Pe atunci, libertatea însemna mai mult decât nerespectarea regulilor. Era vorba despre o conștientizare mult mai subtilă”.

+ Află mai multe

Pe drum

Kerouac, unul dintre marii gânditori neconvenționali ai literaturii universale, este o altă influență a lui Sébastien. Și, așa cum spune titlul unuia dintre romanele sale, ei pornesc pe drum. Pentru că, bineînțeles, Laura nu a venit în Lyon doar pentru a cunoaște munca lui Sébastien și a se bucura de suvenirul ei norocos. Și astfel perechea pornește la drum pe R nineT și R nineT Scrambler, în împrejurimile Lyonului. Sébastien cunoaște în detaliu fiecare drum șerpuitor care străbate această regiune până în munți: „Această motocicletă chiar îmi depășește așteptările”, spune Laura euforică, în timpul unei scurte opriri.

„R nineT Scrambler este ușor de condus, convenabilă și confortabilă. Dar, în același timp, are forță și timp de reacție rapid - te poți bucura de ea off road. Și, desigur, are un aspect plăcut, iar sunetul este pur și simplu perfect. Iubesc această motocicletă. Performanța și aspectele estetice sunt unificate în R nineT Scrambler”, ne povestește Laura cu entuziasm. Sébastien adaugă și el: „Atunci când conduci această motocicletă, totul devine foarte ușor - în orice situație. O poți folosi pentru a profita de orice tip de suprafață pe care Lyon o poate oferi, fie că este vorba despre drumuri asfaltate, despre câmpuri sau despre poteci de pădure. Ai tot ceea ce îți trebuie pentru o călătorie sigură și ușoară”.

+ Află mai multe

Gentlemanul aprobă în tăcere.

Gentlemanul aprobă în tăcere.

Începe să plouă. O ploaie rapidă, tipică pentru regiunea alpină din jurul Lyonului. „Cum a început pasiunea ta pentru motociclete?”, întreabă Laura. „De la motocicletele vintage Vespa și subcultura Mod. „Pe scena motocicletelor vintage am găsit, oarecum, o nouă familie, cu aceleași reguli ale comunității și cu stilul de viață pe care l-am avut alături de prietenii mei ca snowboarder: o căutare continuă a adrenalinei și stilului”. 

+ Află mai multe

Vedeți, Sébastien a fost unul dintre primii experți în snowboarding ai Franței. În anii '80, când existau doar câțiva pasionați ai sporturilor pe zăpadă, care și-au construit propriile plăci. Motociclismul pentru el este un fel de revelație și de renaștere, la fel cum placa a fost la momentul respectiv. „Este o viață motivată de creativitate și auto-proiectare”, spune acesta. Așadar, motociclismul este un alt mod de a arăta că stilul tău este cât se poate de departe de ideile și opiniile normale ale societății. „Atunci când conduc o motocicletă, aceasta trebuie să aibă clasă. Nu suntem niște rebeli - suntem aristocrați”, spune acesta - aruncând o privire către R niteT Scrambler și aprobând din cap apreciativ.    

+ Află mai multe

Mai multe povești care te-ar putea interesa.

Motociclete potrivite.

spinner