„Îmi datorez inspirația motocicletelor”

Interviu cu scriitorul Roberto Parodi.

Italianul Roberto Parodi obișnuia să fie bancher și scriitor. După care un om al televiziunii a observat că acesta este autorul unor cărți despre motociclete și i-a oferit oportunitatea de a produce propriul documentar. Brusc, Roberto a devenit scriitor și prezentator. Acesta a renunțat la slujba sa ca bancher. Începând de atunci, Roberto a trăit o viață plină de aventură și călătorii, motocicletele fiind întotdeauna subiectul imaginației sale. 

Roberto, ești pasionat de multe lucruri. Acum te poți considera prezentator TV, jurnalist sau călător?
Eu mă consider un scriitor. În primul rând, sunt un povestitor. Cred că poveștile fac realitatea mai interesantă și mai atractivă.
Dar nu e așa că viața e mai interesantă decât poveștile din cărți?
Dacă vrei să spui o poveste, trebuie să știi despre ce vorbești. Și pentru că poveștile mele sunt întotdeauna despre călătorii și aventuri, trebuie să străbat lumea pe motocicletă pentru a-mi scrie cărțile. De aceea aceste două lucruri sunt interconectate.
De ce scrii despre motociclete?
Pentru că iubesc aceste vehicule minunate. O motocicletă este un instrument pentru imaginație: atunci când merg pe motocicletă, mă gândesc și visez la viitor.
Ai un motto important pentru tine?
CCC. Este acronimul pentru cabeza, corazón și cojones. Sunt termenii în spaniolă pentru creier, inimă și tupeu (râsete).

 

+ Află mai multe

Foarte memorabil. Ce înseamnă pentru tine?

Este un mod ironic în care pot exprima care sunt principalele caracteristici ale unei motociclete: inteligență și simț comun, afecțiune și generozitate și un pic de curaj pe care orice motociclist trebuie să îl aibă. 

Și când ai descoperit curajul de motociclist în tine?

Conduc motociclete încă de când aveam 14 ani. Iubesc senzația de libertate pe care mi-o dau motocicletele.

Unde ai merge pentru a experimenta această senzație și de ce?

Ruta perfectă ar fi Trans-Sahara, din Maroc până în Senegal. Iubesc acel drum. Când l-am făcut prima dată și am ajuns în Dakar după 15 zile, m-am simțit ca un explorator antic, venit din Europa pentru a descoperi Africa. Scrambler-ul poate fi perfect pentru această călătorie.

Și, dacă ar fi vorba despre companie, cu cine ți-ai dori cel mai mult să călătorești?

Mi-ar plăcea o călătorie lungă cu fii mei, Pietro și Vittorio (21 de ani și 19 ani). Acesta este visul meu. Ambii conduc motociclete vechi minunate și sunt entuziaști ai motocicletelor vintage. Așa cum este și tatăl lor. Dar de ce?

+ Află mai multe

Familia Parodi este unită nu numai de pasiunea pentru motociclete cu motoare care sună bine. Cel de-al doilea hobby comun al lor implică și lucruri plăcute de ascultat. Roberto și cei doi fii ai săi cântă într-o trupă de familie care se numește „Peter's Room”. Fiul său, Vittorio (în dreapta imaginii) cântă la chitară și voce, la fel ca Roberto. Pietro (stânga) cântă la tobe.

+ Află mai multe

Atunci când Roberto nu călătorește cu fii săi, îi place să meargă pe motocicletă cu cei trei prieteni ai săi: Andrea, Francesco și Livio. Adesea, călătorește în jurul lumii cu aceștia pentru emisiunea sa de televiziune „Born to Ride”. Emisiunea este un documentar în care oferă publicului o înțelegere a aventurilor zilnice pe care le poate întâmpina un motociclist într-o călătorie.

+ Află mai multe
Cum s-a născut pasiunea ta pentru motocicletele scrambler?
Ideea din spatele motocicletelor scrambler este în conexiune strânsă cu ideea de libertate, deoarece acestea au fost create din diferite piese ale altor motociclete, pentru a ieși în întâmpinarea nevoilor motociclistului. Aceasta înseamnă libertate reală: inventarea și crearea a ceva de care ai nevoie. A conduce o astfel de motocicletă înseamnă să te bucuri de spiritul și stilul adevărat al unei motociclete care a fost creată într-un mod neconvențional, de către oameni neconvenționali.
Cum îi place nonconformistului din tine motocicleta R nineT Scrambler?
Este un scrambler pur, cu toate caracteristicile specifice. Un motor sensibil, o șa confortabilă și poziția corectă pentru condus. Este ușor de controlat și te simți apropiat de motocicletă.
Cum arată ziua ta perfectă pe R nineT Scrambler?
Este o dimineață de duminică de primăvară. Ajung devreme la locul de întâlnire în centrul Milanoului, beau o cafea și mă îndrept alături de prietenii mei spre Ligurian Riviera. Pe malul mării ne bucurăm de mirosul planctonului mediteranean sub primele raze de soare ale anului, ne parcăm scrambler-urile în fața unui restaurant mic și comandăm spaghetti alle vongole. Există ceva mai bun de atât?
+ Află mai multe

Veritabil. Neîmblânzit. Cu răcire pe aer.

Simte vântul, apleacă-te pe fiecare curbă și experimentează libertatea în fiecare metru parcurs - motocicleta BMW R nineT Scrambler te lasă să fii ceea ce ești. Dură, neconvențională și împotriva standardelor stabilite, aceasta te conduce acolo unde dorești. Făcută pentru toți cei care își doresc o motocicletă pură, minimalistă și care să spargă toate regulile.

Despre R nine T Scrambler

Mai multe povești care te-ar putea interesa.

Motociclete potrivite.

spinner