„Tot ceea ce ne înconjoară a fost la un moment dat gândit ca design”.

Interviu cu designerul Stephen Kenn despre vitange în look-ul modern.

Designerul Stephen Kenn este cunoscut pentru lucrările sale minimaliste, puriste. Filozofia sa: materiale vintage autentice, cu un stil de design modern. „Inheritance Collection” (Colecția de moșteniri) californiană demonstrează într-un mod deosebit de impresionant cum acesta reduce mobilierul pentru șezut simplu, după care combină elementele rămase cu materiale vintage de calitate înaltă. Pentru că Stephen este convins că un design bun trebuie să aibă cea mai simplă și mai funcțională formă, iar materialele folosite trebuie să aducă istoria și trecutul în prezentul lui „aici și acum”.

Stephen, ți-ai dorit întotdeauna să fii designer?
Nu, dorința pentru această carieră s-a dezvoltat, de fapt, de-a lungul timpului. La început, ideile mele erau încă limitate la tricouri cusute manual, și apoi blugi. După aceea, am început să fac design de genți. Între timp, visam la design de mobilier. Într-o bună zi sper să dezvolt și proiecte arhitecturale și artistice.
Ce îți place cel mai mult la profesia ta?
Îmi place să fac design! „Tot ceea ce ne înconjoară a fost la un moment dat gândit ca design”. Percep interacțiunea dintre oameni și produse ca o conversație între cultură și lume. Dacă cineva a creat un produs sau o operă de artă, aceasta va exista pentru multă vreme, chiar și după moartea designerului. Generațiile viitoare vor discuta despre ceea ce am creat atunci când va fi vorba despre epoca noastră.
Unde îți găsești inspirația pentru munca ta?
Întotdeauna îmi pun întrebarea: cum pot rezolva această problemă? Nu văd problemele ca pe un aspect negativ, ci mai mult ca pe o sursă de inspirație. Îmi place să mă gândesc la probleme simple de fiecare zi. Momentan, mă concentrez pe o masă extensibilă și aștept cu nerăbdare să o prezint în mai, în cadrul târgului internațional pentru mobilier contemporan din New York.
+ Află mai multe
Te sperie vreodată ideea că nu vei putea rezolva o problemă?
Cele mai bune lucrări ale mele se nasc atunci când uit de frica de eșec și îmi asum riscuri pentru a aduce la viață obiecte minunate. Atunci când fac design, simt că totul este posibil.
Sună ca și cum ar fi cel mai înalt nivel de libertate.
Libertatea este un concept minunat. Descrie perfect senzația pe care o am atunci când conduc motocicleta R nineT Scrambler. În activitatea și în viața mea există câteva lucruri care se referă la această senzație de libertate, pe care o ai atunci când pilotezi o motocicletă.
Cum ai ajuns să conduci motociclete?
Soția mea a fost, de fapt, cea care mi-a insuflat pasiunea pentru motociclism și motivul pentru care mi-am cumpărat prima motocicletă: o Honda 360 din 1975, în stil Café. La momentul respectiv, a trebuit să aflu pe propria piele tot ceea ce se poate întâmpla greșit cu o motocicletă vintage. Am vrut să fac câteva reparații pe cont propriu și, astfel, am întâlnit o mulțime de oameni noi în Los Angeles. Mulți dintre ei îmi sunt încă prieteni buni. Prin urmare, motocicletele și motociclismul pentru mine înseamnă mai mult comunitatea legată prin pasiunea de a pilota motociclete.
Unde te-a dus până acum motocicleta ta?
În septembrie, anul trecut, am traversat timp de cinci zile, împreună cu soția mea, zonele muntoase ale Scoției, pe un BMW 700 GS. Nu am văzut niciodată ceva atât de frumos.
+ Află mai multe
Care este următoarea destinație?
Ne gândim să zburăm până în Australia în toamnă și sperăm că vom putea să conducem motociclete BMW acolo din nou. Am traversat de câteva ori Munții Stâncoși, dar întotdeauna am visat să traversez defileul pe motocicletă.
Cum arată ziua ta perfectă pe R nineT Scrambler?
Ideal, mă trezesc foarte devreme, împachetez niște gustări și mă îndrept spre coastă pe R nineT Scrambler. La prânz, mă îndrept spre Canioane și caut un loc din care perspectiva să fie fantastică, pentru un mic picnic. După aceea, merg de-a lungul coastei, pe autostrada Pacific Coast. Iubesc această rută.
Ce înseamnă motociclismul pentru tine personal?
Să fii în postura de a te provoca și de a deveni inspirat. Ambele în același timp.
+ Află mai multe

Studio de design.

Studio de design.

Împreună cu soția sa, Stephen Kenn se ocupă de propriul studio de design în Los Angeles, încă din 2011. Aici, activitatea sa constă, în principal, în dezvoltarea produselor de mobilier și din piele. Motivat de curiozitatea sa, Stephen se joacă cu forme și materiale, pentru a reduce obiectele la forma lor minimă. El preferă să își obțină inspirația din afara lumii motociclismului.

+ Află mai multe

Își privește fiecare proiect de design ca pe un experiment. Căutarea de materiale, forme și procese noi este întotdeauna primul pas. La fel este și căutarea unei istorii semnificative. Astfel se nasc obiectele funcționale cu forme moderne și materiale de calitate înaltă - toate „Fabricate în centrul orașului L.A.”.

+ Află mai multe

Veritabil. Neîmblânzit. Cu răcire pe aer.

Simte vântul, apleacă-te pe fiecare curbă și experimentează libertatea în fiecare metru parcurs - motocicleta BMW R nineT Scrambler te lasă să fii ceea ce ești. Dură, neconvențională și împotriva standardelor stabilite, aceasta te conduce acolo unde dorești. Făcută pentru toți cei care își doresc o motocicletă pură, minimalistă și care să spargă toate regulile.

Despre R nine T Scrambler

Mai multe povești care te-ar putea interesa.

Motociclete potrivite.

spinner