Plăcile care fac diferența între viață și moarte.

Eliberați scena și rulați filmul pentru pilotul pe peretele morții, Don Ganslmeier.

Mult tupeu, un atelier retras în spatele casei, cutii cu lucruri de mult pierdute, concursuri de forță, manevre temerare, o senzație – și un final fericit? Motodrom, cel mai vechi perete al morții pentru motociclete din lume, oferă o imagine scenică puternică.

Sună ca o nebunie? Ei bine, este o nebunie.

Sună ca o nebunie? Ei bine, este o nebunie.

Oriunde apare Motodromul, încep să se manifeste uimirea sceptică și entuziasmul neîngrădit. Iar unii dintre spectatori se simt ca și cum ar fi călătorit în timp, într-un circ vechi și o construcție din lemn cu aspect aproape arhaic. Dar, în loc de vată pe băț și popcorn, mirosul din aer este de ulei și benzină. Artiștii și-au luat numele de Motorello și sunt întotdeauna costumați cu stil atunci când își prezintă abilitățile de pilotare: pantaloni strâmți, cizme bine lustruite și cămăși albe sclipitoare. Dar, pentru acest concept, pasagerul pare a fi însuși diavolul: patru piloți se aliniază unul lângă celălalt în cel mai strâmt spațiu posibil, pe peretele morții, vechi de aproape 100 de ani, fabricat din lemn pentru o cursă în paralel - prima din ultimii peste 50 de ani. Și pentru prima dată pe patru motociclete BMW R 25, fiecare dintre ele având peste 60 de ani de existență sub șa. Nu mai trebuie menționat faptul că un astfel de eveniment trebuie să fie înregistrat pentru posteritate. Cel puțin producătorul Stéphane Gautronneau a avut această părere. Acesta a fost alături de echipă și de proiectul ei cutezător timp de 15 luni - cu Don Ganslmeier deschizându-le calea. 

+ Află mai multe

Un singur om, un singur loc.

Un singur om, un singur loc.

Motodromul fără Don? De neconceput. Don trăiește pentru Motodrom. O viață plină de pasiune, în care profesia de artist al peretelui morții devine o adevărată chemare. Don are o persona impresionantă. Chemarea sa autentică devine vizibilă chiar din prima secundă. Pasiunea sa l-a caracterizat: privirea sa este atentă, ochii larg deschiși, gesturile sale sunt bine calculate și precise, iar corpul său este inscripționat cu nenumărate tatuaje. Atunci când își ridică vocea, ceea ce spune pare să se transforme în declarații: fără contradicții, acesta este modul în care facem lucrurile acum - până la urmă, cineva trebuie să spună cum trebuie făcut totul. Totuși, lui Don nu îi place în mod deosebit termenul de șef. În Motodrom el este, practic, un prezentator, coordonator și, bineînțeles, pilot. Pentru tura perfectă și spectacolul perfect, el și colegii săi Motorello își riscă sănătatea în fiecare prezentație. Totul pentru cea mai mare recompensă - aplauzele publicului.

+ Află mai multe

FURTUNĂ ȘI STRES

Dar de unde vin această pasiune și această dorință de a atinge perfecțiunea? La vârsta de șase ani, Don a vizitat un carnaval împreună cu bunicul său și a văzut peretele morții pentru prima dată. Imediat, lucrurile au devenit clare: peretele morții - asta este. Acasă, în curte, exista întotdeauna o mașină care huruia și se zdruncina, fie un tractor, fie un Quickly vechi. Așadar, a fost doar o chestiune de timp până când Don a început să le huruie el însuși. Orice avea roți și accelerație trebuia să fie încercat. Don îl vizitează pe maestrul peretelui morții, Ken Fox, în Anglia și trece printr-un antrenament dur și mereu formator. Pentru simplitate, la supranumele său „Don” se adaugă „Strauss” - pentru cursele din timpul copilăriei, a purtat întotdeauna cu el o revistă de benzi desenate Donald Duck. Primele căderi ale lui Don Strauss pe peretele morții au fost întâmpinate de modelul și mentorul său Ken Fox doar cu un lapidar „Ți-am spus, las-o baltă...”. Te ridici, cazi, te ridici, cazi din nou, cazi mai bine. Pentru Don, pasiunea pură este însoțită de rigoare fără compromisuri și de urmărirea perfecțiunii. 

+ Află mai multe

Vremurile vechi au trecut. Însă pasiunea pentru ele a rămas vie. Privește înainte din nou.

Vremurile vechi au trecut. Însă pasiunea pentru ele a rămas vie. Privește înainte din nou.

Înainte, da, înainte erau zeci de fete care așteptau după spectacol să meargă cu noi la cafea - ne spune Don cu un rânjet. Dar astăzi, întreaga sa atenție este îndreptată spre spectacolul pe care îl prezintă publicului. Pentru a nu mai menționa faptul că este într-o relație fericită cu prietena sa, Jay, care, bineînțeles, susține activ echipa. Jay îi împărtășește pasiunea pentru mașini vechi și pentru stilul vremurilor apuse. Când cuplul se află împreună pe drum, destule priviri se întorc după ei, spune producătorul Stéphane. Însă Don se concentrează întotdeauna pe următoarea aventură, următoarea provocare și posibilitate de a-și trăi pasiunea chiar și mai intens - încarnarea pură a motto-ului „Transformă-ți viața într-o cursă”.

+ Află mai multe

Întotdeauna cu un pas înainte.

Pentru misiunea de a pilota pe peretele morții cu BMW R 25, membrii echipei au avut mai întâi nevoie de încă un vehicul. Aceasta nu a fost o sarcină ușoară, în special ținând cont de faptul că cele trei motociclete R 25 existente promit senzații în starea în care se află. Cu multă răbdare, BMW Motorrad a putut îndeplini visul de a avea încă un R 25 cu și mai multă pasiune și noroc. Cu ajutorul restauratorului cu experiență Sebastian Gutsch, Don stă în atelierul său din spatele curții, în Munchen, noapte după noapte, pentru a asambla a patra motocicletă R 25 din toate piesele adunate. Nici aici nu își lasă sănătatea în mâinile sorții, așa perfecționist cum este. Cunoaște fiecare piesă și a ținut fiecare șurub și fiecare bolț în mâna sa.

+ Află mai multe
Stéphane este pur și simplu o sălbăticiune, un perfecționist, un tip grozav - ca și mine”. ”

Don Ganslmeier

Nu poți face o omletă fără a sparge niște ouă.

Refacerea peretelui pune cu adevărat capăt tăcerii concentrate a atelierului. Pista circuitului vechi de aproape 100 de ani este reproiectată pentru a patra motocicletă. Scântei și așchii, înjurături și râsete umplu atmosfera. Asamblarea și demontarea Motodromului a devenit, între timp, o rutină pentru piloți. Dar refacerea designului de plăci enorme este o provocare nouă chiar și pentru ei. Înapoi în mijlocul acțiunii: Don, care nu omite niciun detaliu. Și imediat în urma lui: producătorul Stéphane. Există doar două reguli pentru el: să prindă un cadru bun și să nu stea în calea nimănui. Don colaborează cu videograful reputat într-un mod foarte profesionist și pragmatic: „Stéphane este pur și simplu o sălbăticiune, un perfecționist, un tip grozav - ca și mine”.

+ Află mai multe
Don Ganslmeier
Don Ganslmeier
Don Ganslmeier
Don Ganslmeier
Don Ganslmeier
Don Ganslmeier
Don Ganslmeier
Don Ganslmeier

În mijlocul furtunii: viziunea.

Pentru producătorul care s-ar apleca bucuros dintr-un elicopter sau ar încerca să își țină echilibrul pe stânci pentru a prinde cadrul perfect, timpul petrecut lucrând alături de membrii Motorello este incredibil de intens. Fiind pe drum atât de aproape de motocicliști pentru aproximativ 15 luni, pe ploaie sau soare, este în mod cert o abordare diferită față de o ședință foto de modă, meticulos plănuită. Stéphane este peste tot în același timp. Fiecare cadru trebuie să fie perfect, pentru că în viața reală nu există loc pentru puneri în scenă. În punctul culminant al spectacolului, Stéphane este așezat pe podeaua Motodromului ținându-și camera, în timp ce motocicletele îl depășesc la doar câțiva centimetri distanță, rotindu-se la înălțime pe perete.

+ Află mai multe

Patru nu forțează limita nimănui.

În cadrul Zilelor BMW Motorrad, a sosit în sfârșit momentul: pista reproiectată oferă vedere liberă pentru toți cei prezenți și pentru cele patru motociclete BMW R 25 ale căror motoare deja murmură. Cizme bine lustruite, pantaloni strâmți, cămăși albe: Motorello sunt foarte concentrați și plini de anticipare. După câteva ture, premiera mondială este inițiată. Toate cele patru motociclete R 25 accelerează simultan și ies de pe pistă una după cealaltă, urcând pe peretele vertical. Zumzetul motoarelor într-un singur cilindru abia poate fi auzit dincolo de aclamațiile spectatorilor. Aplauze tumultuoase acompaniază artiștii până când, într-un final, toate cele patru motociclete încercuiesc peretele în paralel. Asemeni unui vortex, atmosfera se concentrează în centrul Motodromului, pentru camera lui Stéphane. Iar prietena lui Don, Jay, își șterge o lacrimă, așa cum face de fiecare dată. Este o imagine scenică superbă.

+ Află mai multe

Mai multe povești care te-ar putea interesa.

Motociclete potrivite.

spinner