„Sunt un entuziast fără scrupule”.

Interviu cu motociclistul cascador și autorul Chris Northover.

Chris Northover este întruchiparea unui motociclist pasionat. Ca motociclist cascador, instructor, jurnalist și inginer licențiat de motociclete, acesta își petrece majoritatea timpului liber pe două roți. A devenit foarte cunoscut după lansarea videoclipului său, „Storm the embassy”, care a pornit de la un pic de distracție între prieteni. În interviu, acesta povestește despre cum a fost făcut videoclipul, de ce nu mai are timp liber, ce crede despre G 310 R și care este legătura dintre toate acestea și longboarding.

Provocarea Park ‘n’ Ride

Chris Northover este pilotul perfect pentru Provocarea Park ‘n’ Ride. Chris cunoaște motocicleta G 310 R în detaliu și nimeni nu îl poate induce în eroare atunci când vine vorba de plăcerea de a conduce, din moment ce se simte atât de în largul lui pe două roți. Ca motociclist cascador, Chris e întotdeauna fericit atunci când este vorba despre puțină acțiune. Așa că i-am oferit o nouă provocare. Împreună pe asfalt: pe G 310 R, cu prietenul său, Guto. Pentru a vedea aventura lui Chris pe G 310 R, alături de Guto, cum au făcut față provocării și cum s-au cunoscut, aruncă o privire aici.

+ Află mai multe

Mulți oameni te cunosc datorită videoclipului „Storm the embassy”. Cum ți-a venit o idee atât de nebună?

De fapt, nu am plănuit ca videoclipul să fie atât de important. Un prieten bun, alături de care făcusem deja câteva filme, mi-a spus că are acces la o clădire abandonată. Apoi o companie ne-a contactat și ne-a oferit motociclete pentru teste - totul s-a legat de la sine, fără nicio piedică. Am filmat timp de patru zile și ne-am simțit foarte bine, gândindu-ne la noi cascadorii pe care le-am putea face. De fapt, nu am fost sigur că voi fi în stare să le fac pe toate. Dar prietenul meu m-a motivat în permanență - asta m-a păstrat alert. Nu ne-am gândit niciodată că peste patru milioane de oameni vor viziona videoclipul.

+ Află mai multe
Cum ai prins pasiunea pentru motociclism?
Nu a fost o decizie pe care am luat-o. Pur și simplu am fost fascinat de motociclete de când eram mic. Tatăl meu participa la curse de mașini și motociclete. Fratele meu mai tânăr a devenit, de asemenea, pilot de curse și acum participă la curse de mașini. A fost logic ca pe mine să ma preocupe motociclismul. Cu siguranță, mă distrez mult mai bine pe motociclete. Mă fac să mă simt liber. Pur și simplu experimentezi lucrurile mai îndeaproape și la un nivel mai personal decât într-o mașină. Îmi plac ambele, dar motociclismul înseamnă mai multă libertate pentru mine. Sunt un entuziast fără scrupule. Nu contează care este provocarea, niciodată nu simt că a fost destul. În special dacă este vorba despre motociclete sau skateboard-uri.
Cum ai reușit să faci din motociclism o profesie?
Când eram mic visam ca într-o bună zi să fiu campion mondial. În grădină organizam întotdeauna mici curse. Când nu puteam să merg pe motocicletă, făceam ciclism montan. Și crescând, mi-am dorit tot mai mult să particip la curse. Ceea ce mi-am dorit cel mai mult a fost o viață în care motociclismul să fie pe primul loc. Pentru a obține asta, inițial am crezut că trebuie să devin un pilot de curse profesionist. Mai târziu am realizat că există multe moduri de a pilota o motocicletă, de a te distra și de a fi și plătit pentru asta - asta este profesia mea acum.
+ Află mai multe
Întotdeauna mi-am dorit ca viața mea să graviteze în jurul motociclismului. ”

Chris Northover

Designul G 310 R este fidel look-ului vehiculelor din sporturile cu motor. Deja ai testat modelul RR. Observi vreo influență a acestuia în motocicleta G 310 R?
Designul G 310 R a fost, în mod cert, influențat de sporturile cu motor. Îți poți da seama în special după corp că nu este vorba despre o motocicletă anostă pentru deplasare zilnică. Are un aspect sportiv care amintește de surorile sale mai mari, S 1000 R și S 1000 RR. Mersul este sportiv, iar culorile BMW pentru sporturile cu motor îi personifică elegant moștenirea. În São Paulo, toți folosesc motociclete, iar G 310 R iese în evidență aici. Printre toate motocicletele de deplasare zilnică și pentru oraș - G 310 R este o apariție. Bam! În mijlocul tuturor, cu transmisia sa de curse și spatele dinamic.
Ți-a atins motocicleta așteptările?
Mersul pe G 310 R este o experiență distractivă. Mai întâi am petrecut ceva timp în studio, stând doar pe ea, fără a o porni - ca un teaser. Acum, să o testez în Brazilia, coborând pantele munților; plimbându-mă și făcându-mi loc în trafic, este indescriptibil. Este pur și simplu o motocicletă grozavă. Este ușoară, dar șasiul oferă senzația că aparține unei mașini solide. Știi că este ușor de manevrat și te poți baza pe ea în viraje. În timpul filmărilor în Brazilia, m-am simțit cel mai bine turând motocicleta la urcarea pe munte. Doar pentru plăcerea proprie. G 310 R este, în mod clar, o motocicletă BMW. Chiar dacă este mai mică - știu că sunt așezat pe un BMW veritabil. Este de calitate ridicată, fiecare detaliu este bine gândit și plăcerea de a conduce a fost amplificată.
Ești autor și scrii pentru reviste. Cum ai descrie G 310 R într-o singură frază?
Plăcerea de a conduce, intensă și ușoară. De fapt nu este o frază, ar trebui să mă pricep mai bine la asta. G 310 R este introducerea perfectă în experiența BMW Motorrad pentru orice motociclist. Plăcerea ușoară de a conduce, cu o motocicletă de calitate de top, pe care o poți folosi în fiecare zi.
Ce au motociclismul și longboarding-ul în comun?
Destul de multe. Modul în care te apleci în curbe, felul în care simte asfaltul sub roți. Și, dacă faci o greșeală, simți asfaltul direct. Sunt sporturi similare, care oferă senzații similare. Încă mai fac puțin skateboarding. Când eram mai tânăr îmi plăcea foarte mult, dar, într-un final, am început să mă preocup exclusiv de motociclete. Acum, skateboarding-ul este mai mult ceva ce fac în timpul meu liber.
+ Află mai multe

Chris pe G 310 R.

Chris pe G 310 R.

Chiar din timpul ședinței foto, Chris a putut să își dea seama că G 310 R va fi o motocicletă distractivă. Apoi, a avut oportunitatea să testeze G 310 R pentru prima dată în São Paulo. A fost imediat uimit de cât de ușor este de manevrat motocicleta. De asemenea, a fost impresionat de faptul că oferă senzația unei motociclete BMW mai mari. Concluzia sa: G 310 R este introducerea perfectă în experiența BMW Motorrad pentru orice motociclist. Plăcerea intensă de a conduce, cu un BMW veritabil pe care îl poți folosi în fiecare zi.

+ Află mai multe

Provoacă orașul.

Cu G 310 R prin São Paulo.

Află mai multe

Plăcerea intensă de a conduce

BMW G 310 R.

Agilul pachet de forță reprezintă esența plăcerii de a conduce. A fost conceput pentru orașele vibrante și pentru toți cei cărora le place pur și simplu să meargă pe motocicletă. Este manevrabil, ușor de controlat și sportiv în același timp. Indiferent de înălțime, orice motociclist se simte imediat în largul său pe șaua modelului BMW G 310 R!

Despre G 310 R

Mai multe povești care te-ar putea interesa.

Motociclete potrivite.

spinner