Oferă viață ideilor vizionare.

Designerii tineri creează concepte noi.

Cu lansarea iminentă a modelului G 310 R, BMW Motorrad și-a pregătit piețele proprii la nivel mondial, din Milano până în Japonia, pentru acest roadster nou, sportiv și ușor. Studenții Institutului European de Design (IED) din Italia au studiat deja modelul atractiv BMW sub-500 cc ca parte a proiectelor lor de absolvire, în timp ce în Tokyo, un atelier special de motocicliști femei a elaborat studii la fel de interesante.

Proiectul, lansat inițial pentru studenți în 2015 de către managerul de marketing BMW Motorrad pentru Italia, Andrea Ferrari, a provocat studenții de design fără experiență în design și inginerie auto, pentru a personaliza și a adapta motocicleta mică, ușoară și agilă, astfel încât să fie și mai potrivită pentru motocicliștii urbani. După un an de muncă, rezultatele finale ale studenților au fost prezentate în Monza în cadrul evenimentului The Next 100 Festival, iar acum, după ce acești

studenți au absolvit, ștafeta a fost dată unei noi generații de studenți, care își vor aduce inspirația la viață folosind facilitățile de clasă mondială ale IED. „Este obiectivul BMW Italia să continue acest parteneriat în anul academic 2016/17. Dorim să aducem câteva dintre caracteristicile motocicletelor conceptuale într-o fază mai concretă, focalizându-ne atenția pe anumite detalii specifice ale fiecărei motociclete și proiectând un model <>”, spune Ferrari.

+ Află mai multe

Sigură și practică.

Inspirându-se din conceptele generației anterioare, studenții de anul acesta vor începe să își pună amprenta personală. Apoi, după aproximativ trei luni, va avea loc o evaluare inițială făcută de BMW Motorrad Italia și de profesorii IED, în cadrul căreia vor fi alese cele mai „bune” idei. În această etapă, studenții vor începe să colaboreze ca echipă, lucrând cu aceste concepte

care au fost identificate ca fiind cele mai bune, având, în cele din urmă, obiectivul de a construi un prototip funcțional. Studenții au efectuat cercetări amănunțite, inclusiv interviuri cu motocicliștii pe care i-au selectat, pentru a înțelege cerințele lor, siguranța și caracterul practic având întâietate față de putere și performanță.

+ Află mai multe

PATRU CONCEPTE, PATRU TIPURI DE PUBLIC

Proiectul „BMW Savannah“

Putere la feminin.

Proiectul „BMW Savannah” este o motocicletă proiectată special pentru motocicliștii femei care preferă un vehicul mai ușor, cum ar fi BMW G 310 R. Una dintre caracteristicele de design principale ale proiectului de motocicletă este un far LED la 360°, care crește vizibilitatea pilotului, combătând una dintre cauzele cele mai comune ale accidentelor de motociclete. A fost creată și o soluție ingenioasă pentru monitorizarea punctului mort,

cu feedback haptic - care constă, în principal, din atingeri scurte - pentru genunchii pilotului, în punctul în care se sprijină de rezervor, pentru a anunța prezența vehiculelor alăturate. În plus, echipa a folosit un sistem Keyless Ride existent al BMW Motorrad și a înlocuit cheia cu o brățară care poate fi purtată la mână. Ultimul finisaj îl constituie cureaua din piele de pe rezervor, pentru deplasarea sigură și ușoară pe lângă motocicletă.

+ Află mai multe

Artă și apărători.

Artă și apărători.

Ca întotdeauna în motociclismul modern, customizarea a fost o temă abordată în activitatea multor echipe. „Proiectul Morpheus” a țintit să îmbunătățească procesul de configurare cu panouri multiple de carenaj de tip puzzle, care pot fi adăugate sau îndepărtate pentru a crea o varietate de opțiuni diferite pentru motociclist. De asemenea, pot fi încărcate elemente grafice personalizate prin intermediul configuratorului online. „BMW G 310 Misto” aduce customizarea la un nivel mai funcțional, pentru persoanele care se deplasează zilnic și care doresc ceva diferit pentru weekend, creând o motocicletă atât pentru stradă, cât și pentru off road.

+ Află mai multe

Componentele interschimbabile, cum ar fi o apărătoare mai mare, fac acest lucru posibil, iar ambalajul unic al fiecărei componente permite depozitarea accesoriului atunci când nu este folosit, suspendat de perete, „pentru a crea o operă de artă”. Montarea ușoară este garantată cu instrumentul special furnizat împreună cu produsul. „BMW Plus+” continuă tema unei motociclete cu utilizare dublă; parbrizul poate fi coborât și poziționat în fața farului atunci când nu este folosit, special pentru utilizatorii care practică trasee scurte pe motocicletă, dar și pentru cei care doresc să simtă briza răcoroasă în timpul deplasărilor caniculare în oraș.

+ Află mai multe

Sportivă și unghiulară, pentru motocicliștii tineri.

Sportivă și unghiulară, pentru motocicliștii tineri.

Caracteristicile cheie ale motocicletelor BMW 310 Street Race și Supermoto constau în absența unui afișaj tradițional de vitezometru. Smartphone-ul pilotului preia această funcție și, cu ajutorul unei aplicații speciale, utilizatorul poate personaliza setările motocicletei și poate activa camerele pre-instalate de pe motocicletă, care pot fi folosite ca măsură de siguranță în același mod în care o face o cameră de bord, dar care, cel mai probabil, servesc la înregistrarea talentului tău de a străbate traficul orașului! Ambele motociclete au fost modificate pentru a avea un aspect mai sportiv și unghiular și sunt orientate spre un alt tip de public al modelului G 310 R:

+ Află mai multe

absolvenți tineri și cei angajați pentru prima dată, deși designul original BMW al roadster-ului modern amintește cu succes de rudele sale anterioare, BMW S 1000 R și R 1200 R. Pentru că BMW G 310 R se încadrează în categoria europeană A2 pentru permise de conducere, aceeași categorie ca și scuterele maxi pe care mulți italieni, tineri sau bătrâni, le folosesc acum pentru a naviga prin orașe, BMW Motorrad privește această motocicletă ușoară și agilă ca pe o oportunitate de a converti motocicliștii care nu mai găsesc satisfacție în ceea ce Ferrari numește „experiența plată de a conduce un scuter”, urcându-i pe o motocicletă agilă și dinamică - fără necesitatea de schimbare a permisului. 

+ Află mai multe

Către etapa finală.

Proiectul „Morpheus”

Către etapa finală.

Evaluare la trei luni a activității curente a studenților va avea loc spre finalul anului și, după alegerea celor mai bune caracteristici ale prototipului, studenții vor putea să dezvolte și să își prezinte conceptele până în iunie 2017, la timp pentru examenele finale, dar și pentru festivalul Zilele BMW Motorrad din Garmisch-Partenkirchen, unde studenții își vor prezenta munca în fața celei mai mari adunări de fani BMW Motorrad, pentru finalizarea ultimei etape a acestui parteneriat.

+ Află mai multe

GERMANIA ÎNTÂLNEȘTE JAPONIA

Atunci când studenții IED din Milano și-au prezentat ideile lor design pentru o motocicletă conceptuală G 310 R, am avut parte de o privire din interior asupra a ceea ce înseamnă navigarea prin oraș pentru milanezii care folosesc motociclete. La mii de kilometri distanță, un grup de jurnaliști japonezi, clienți BMW, personal de distribuire și studenți de design s-au adunat la un atelier de motocicliști femei, dorind să descopere cum ar trebui să arate motocicleta BMW ideală pentru femeile din Japonia.

Membrii atelierului au făcut brainstorming cu participanții despre cum ar putea fi customizată cel mai bine o motocicletă G 310 R pentru femei, în timp ce un designer le-a pus ideile pe hârtie, unul dintre aceste designuri fiind ales pentru a fi construit ulterior. Pentru inspirație, au fost expuse cele patru faimoase motociclete BMW R nineT japoneze, customizate de Shiro Nakajima, Hideya Togashi, Go Takamine și Kaichiroh Kurosu.

+ Află mai multe

Caracter practic și stil.

Primul proiect custom G 310 R este cunoscut cu denumirea „Sporty Scrambler”. Este semi-carenată, are anvelope cu crampoane, ghidon reglabil, oglinzi retractabile și protecții integrate pentru motor. Al doilea design este inspirat din aspectul de Streetfighter. Cu o schemă de culori stilată, șa cu un singur loc și manșoane asortate, țeavă de eșapament dublă, stativ central și ghidon reglabil, tema sa principală îmbină caracterul practic cu stilul. Al treilea proiect custom G 310 R are denumirea „City Café Racer Style”. Cu rezervor în formă de lacrimă, șaua lungă și gențile stilate tip bagger, stilul său retro, alegerile de variații de culori și casca asortată l-au făcut cea mai populară alegere pentru dezvoltare ulterioară.

Acest design a fost trimis unui designer de motociclete conceptuale pentru a fi prelucrat, putând, într-o bună zi, să fie construit de un customizator selectat. „A fost un workshop de proiect custom foarte interesant pentru noi, care dovedește fără urmă de îndoială că motocicliștii femei sunt preocupate de motocicletele lor și iubesc ideea de a le putea customiza”, spune directorul departamentului de comunicare al brandului BMW Motorrad, Sandra Ehm, care a călătorit din Munchen în Japonia special pentru a participa la acest workshop.

+ Află mai multe

Weitere Storys, die Dich interessieren könnten.

Passende Motorräder.

spinner