Dans pe sârmă.

Timpul pentru distracție la BMW Motorrad Days.

Atunci când Sarah Lezito face cascadorii pe motocicletă, arată ca și cum motocicleta ei ar dansa. În cadrul BMW Motorrad Days, franțuzoaica urcă pe modelul S 1000 R și îl face să danseze, testându-și reputația ca cea mai bună motociclistă cascador din lume, într-un „Dans stradal” acrobatic.

Sesiune de antrenamente, dimineața devreme: Sarah Lezito își face motocicleta să danseze.

În arena de evenimente se lasă tăcerea ca într-un teatru atunci când luminile se sting. Cortina se ridică și Sarah Lezito iese pe scena BMW Motorrad Days din Garmisch-Partenkirchen. Înfățișarea ei este asortată cu sunetul motocicletei S 1000 R, care sparge tăcerea. Cascadoarea de 24 de ani își lasă motocicleta să danseze sub ea - ca și cum ar fi un BMX, nu un BMW. Cu drifturile ei, desenează opturi perfecte pe asfalt, pentru ca apoi să pornească într-o serie de cascadorii perfecționate din repertoriul propriu.

+ Află mai multe

S 1000 R este o motocicletă pentru cascadorii

Versiunea pentru cascadorii a modelului S 1000 R.

Sarah și-a ales singură motocicleta de cascadori și este convinsă de cât de potrivită e.

Versiunea pentru cascadorii a modelului S 1000 R.

Noua motociclistă cascador a BMW Motorrad și-a ales singură motocicleta pentru cascadorii. „Cred că S 1000 R este surprinzătoare și originală. Sunt cu adevărat impresionată. Motocicleta este fix pe stilul meu și mă ajută să îl lucrez mai departe”. Sarah consideră că motocicleta este relativ ușoară și facil de manevrat. Cu toate acestea, au fost necesare câteva modificări pentru ca S 1000 R să devină adecvată pentru cascadorii. Mai întâi, Sarah a înlocuit pinionul lanțului pentru a se putea deplasa foarte încet pentru trucurile tehnice. A eliminat complet farurile, iar părțile electronice au fost mascate în spatele carenajului. Rezervorul custom o susține pe Sarah în timpul cascadoriilor și îi permite să execute și mai multe trucuri. Ghidonul și scărițele au fost înlocuite. Mai mult, motocicleta a fost dotată cu o frână de mână pentru roata spate.

+ Află mai multe

Femeia cascador cu abilități mecanice.

„Atunci când distrug ceva la motocicletă, nu vreau să aștept un mecanic. Sunt prea nerăbdătoare pentru asta”, spune Sarah Lezito.

Femeia cascador cu abilități mecanice.

Sarah lucrează mult pe cont propriu pe motocicleta ei. Cu toate acestea, este încântată că prietenul ei cel mai bun, Romain, o ajută și chiar construiește piese pentru motocicleta ei. „Uneori nu am de ales și trebuie să fac lucrurile singură. Atunci când distrug ceva la motocicletă, nu vreau să aștept un mecanic. Sunt prea nerăbdătoare pentru asa. Dar, în general, sunt foarte bucuroasă că Romain mă ajută și nu trebuie să mă preocup de partea mecanică”. Nu s-ar putea spune că Sarah își protejează motocicletele. Dacă o motocicletă vrea să țină pasul cu această fată, trebuie să fie robustă. „Deja am distrus o mulțime de motociclete”, spune ea râzând, „dar, de obicei, am putut să le reparăm”.

+ Află mai multe

Antrenament alături de Chris Pfeiffer

Sarah Lezito are un model minunat: Chris Pfeiffer. Ca adolescentă, aceasta s-a străduit să îl imite pe eroul ei din motociclismul de cascadorii. „Chris m-a inspirat. La 14 ani, am reușit să îmi fac o fotografie cu el, la unul dintre spectacolele lui din Franța”, își amintește. „Sunt mândră să îi calc pe urme și sper că într-o bună zi voi fi la fel de bună ca el. A realizat atât de multe lucruri pentru sportul nostru. Este o persoană minunată și are și foarte mult stil”. Când Chris Pfeiffer a aflat că Sarah Lezito va participa în spectacole de cascadorii pentru BMW Motorrad, a invitat-o imediat în locuința sa din Bavaria. „Ne-am antrenat pe teritoriul lui și i-am spus despre planurile mele cu S 1000 R”, spune Sarah. „A fost destul de uimit și a vrut să-mi lase pe mână motocicleta lui F 800. Dar prefer să îmblânzesc o motocicletă puternică, decât să forțez una care nu are suficienți cai putere. Sunt obișnuită cu patru cilindri și nu-mi pot imagina o motocicletă mai potrivită decât S 1000 R”.

+ Află mai multe
Sarah Lezito
Sarah Lezito
Sarah Lezito
Sarah Lezito
Sarah Lezito
Sarah Lezito
Sarah Lezito
Sarah Lezito

Stilul Sarah

Trucuri perfecționate.

Sarah și-a inventat propriul stil și și-a adus trucurile la perfecțiune.

Trucuri perfecționate.

În ciuda talentului, este vorba despre foarte multă muncă pentru a se putea distinge de masa de motocicliști de cascadorii talentați. În special ținând cont de faptul că fetele nu pot întotdeauna să țină pasul cu genul masculin când vine vorba de trucurile deosebit de solicitante. În consecință, Sarah nu își bazează abilitățile pentru cascadorii pe trucuri extreme. „Nu am inventat eu trucurile, dar mi-am inventat stilul propriu. Îmi pun amprenta personală pe ceea ce fac și încerc să perfecționez fiecare truc individual”. Sarah iubește toate tipurile de sărituri pe rezervor, drifturile și, mai presus de toate, stoppie-urile. „Aș putea să le fac până frâna pe față este complet uzată”, spune ea.

+ Află mai multe

Flexibilitate și grație.

Fiecare mișcare ilustrează sensibilitatea Sarahei pentru motocicletă.

Flexibilitate și grație.

Pentru a-și putea face dansul deasupra motocicletei, Sarah se antrenează serios. „Trebuie să lucrez mult la flexibilitate. A durat o vreme până când am reușit să îmi păstrez echilibrul și dacă nu mă antrenez în continuare, abilitatea dispare din nou, înainte să îmi dau seama. Dar îmi plac trucurile care necesită elasticitate. Așa că mă lupt să le perfecționez”. Pe lângă firea ei decisivă, concentrată, Sarah are și foarte mult talent pentru motociclismul de cascadorii. Se comportă cu motocicleta ei ca și cum ar fi lipsită de greutate. Fiecare mișcare este perfectă și ilustrează sensibilitatea ei pentru motocicletă. Iar publicul este impresionat de „Stilul Sarah”.

+ Află mai multe

Dansând după sunetul motorului.

Sarah nu are nevoie de muzică pentru dansul ei stradal: „Cea mai bună muzică este sunetul motorului”.

Dansând după sunetul motorului.

Sarah nu are nevoie de muzică pentru dansul ei. „Cea mai bună muzică este sunetul motorului. Vreau să fiu atentă la el sută la sută. Orice alt zgomot îmi distrage atenția atunci când mă antrenez”. Chiar în timpul pregătirii pentru antrenament, Sarahei îi place să asculte muzică pentru a intra în atmosfera potrivită. După aceea, nu mai există decât ea și motocicleta - și tăcerea. „S 1000 R are un sunet bun. Nu vreau sunete externe care să îl ascundă”. Sarah a păstrat tobele de eșapament originale, iar sunetul este suficient pentru ea.

+ Află mai multe
Prefer să îmblânzesc o motocicletă puternică, decât să forțez una care nu are suficienți cai putere. Nu-mi pot imagina o motocicletă mai potrivită decât S 1000 R. ”

Sarah Lezito

Dans stradal în Garmisch-Partenkirchen

Chiar la timp pentru BMW Motorrad Days, Sarah și-a finalizat antrenamentul pe S 1000 R și oferă un spectacol sofisticat în arena de evenimente. „Atmosfera este grozavă și chiar și asfaltul este perfect. Abia aștept să ofer un spectacol aici”, spune Sarah și își începe dansul stradal pe S 1000 R.

+ Află mai multe

S 1000 R

S 1000 R

Mai multe povești care te-ar putea interesa.

spinner