În sfârșit acasă.

Ultima oprire din cadrul #SocialTestride a fost Munchenul.

Chiar și cele mai exaltante evenimente au un final: și turul Munchenului de pe 14 iunie - casa BMW Motorrad – a fost concluzia evenimentului #SocialTestride. Încă o dată, a fost vorba despre o plimbare de o zi prin metropola vibrantă.

Fețe strălucitoare au admirat arhitectura luminoasă. Aroma de cafea și benzină plutește greu în atmosferă, iar oamenii de peste tot sunt uimiți - bine ați venit în lumea BMW din Munchen. Desigur, aici nu miroase a benzină decât la figurat. Dar în întregul spațiu al clădirii imense poate fi simțit clar visul mobilității independente. Mai exact, visul care a fost transformat în realitate: vehicule BMW istorice, victorii în curse și nenumărate povești și fapte despre mașini și motociclete cresc pulsul oricărui împătimit. Deși – doar benzină? Desigur că nu.

Norocoșii participanți.

Norocoșii participanți.

În lumea BMW impozantă, ghidul turului, Anika Schulze, i-a întâmpinat pe cei cinci participanți locali, Mike, Lukas, Josef, Matthias și Doris. Anika de fapt lucrează la German Aerospace Center. Dar, ca motociclist entuziast, ea este, bineînțeles, fericită să simtă asfaltul ferm sub picioare. Înainte de a începe ziua cu entuziasm, a avut loc o prezentare rapidă a gamei de produse BMW. În interiorul clădirii, care este una dintre cele mai populare atracții turistice ale orașului, clienții își primesc adesea cu exaltare noile vehicule. Cum a fost și cazul participanților noștri - cel puțin pentru o zi.

+ Află mai multe

Cumva, Munchenul tipic.

Cumva, Munchenul tipic.

Și cel puțin de la faimoasa expresie „Laptop și Lederhosen” a devenit clar faptul că tradiția și convivialitatea bavareză nu sunt excluse de progresul inovator. C evolution este, în mare parte, dovada vizibilă a acestui fapt. Munchenul este de multe ori denumit de locuitorii săi cel mai nordic oraș al Italiei, datorită stilului de viață relaxat și agreabil și al conștiinței stilistice. Și, la fel ca de cealaltă parte a Alpilor, toată lumea se deplasează zgomotos pe două roți prin traficul haotic al marelui oraș. Un spațiu de testare ideal pentru conceptul inovator de mobilitate al C evolution.

+ Află mai multe
Cele mai bune momente ale turului.

Suntem silențioși.

Suntem silențioși.

Participanții au știut, desigur, cât de multă atenție au atras scuterele C evolution în opririle lor anterioare. Dat fiind că prototipurile BMW nu sunt o priveliște rară în Munchen, ne-am așteptat să fie o zi liniștită. Dar nu a fost deloc cazul: în grădina englezească, lângă faimoasele valuri ale Eisbachului, pe malul Isarului, pe bulevarde sau la Castelul Nymphenburg - C evolution a întors încă o dată o mulțime de priviri și a ridicat o mulțime de întrebări. Mai mult decât orice, oamenii au rămas surprinși de modul în care maxi-scuterul a glisat pe traseu aproape fără a produce niciun zgomot. Dar, din fericire, gurile uscate ale participanților întotdeauna binevoitori să le răspundă s-au îndreptat dimineața înspre Waldwirtschaft („Forest Inn”) în Grosshesselohe.

+ Află mai multe
Toate opririle #SocialTestride din Munchen dintr-o privire.

Oprirea 1: BMW world.

Oprirea 1: BMW world.

Punctul de start pentru #SocialTestride Munchen a fost BMW World. Clădirea, inaugurată în 2007 de studioul de arhitectură COOPHIMMEL(B)LAU, include o sală de expoziție, un restaurant și o cafenea, un muzeu, o sală de distribuție și o stațiune de relaxare. Construcția impresionantă este atât un spațiu de comunicare, cât și unul al cunoașterii. Pe scurt: este, într-adevăr, un mic univers în sine. Și, desigur, punctul de start ideal pentru a descoperi orașul cu emoție.

+ Află mai multe

Oprirea 2: Forest Inn.

Oprirea 2: Forest Inn.

Când se aude sunetul de pietriș sub picioare și totul începe să aibă un miros proaspăt de fructe, știi că te afli în locul potrivit și înconjurat de oameni buni. Sau, pur și simplu: în grădina de bere. Waldwirtschaft din Grosshesselohe („Forest Inn” din Grosshesselohe) a fost a doua oprire a flotei de mobilitate modernă. Aici, pe un platou înalt deasupra Isarului, aceștia s-au bucurat de o gustare tipic bavareză la prânz. Sub castanii imenși din „WaWi”, participanții servesc bere blondă - fără alcool, desigur - în timp ce o trupă de jazz ușor, și nu o mini-orchestră, oferă un ritm sonor și mențin spiritele la înălțime.

+ Află mai multe

Oprirea 3: Oaspete special.

Oprirea 3: Oaspete special.

Munchenul nu este doar casa BMW Motorrad, ci și a multor experți ai motociclismului. #SocialTestride s-a întâlnit cu un expert autentic în e-mobilitate la Muzeul Brandhorst: managerul de produs C evolution, Dorit Mangold, și-a rezervat timp pentru a se întâlni la o cafea cu grupul. Fațada unică a clădirii, construită din 36.000 de tije ceramice colorate, a oferit, bineînțeles, o temă minunată. Înregistrată pe film și fotografiată și împărtășită cu întreaga lume pe Instagram, Twitter și Facebook. Exact cum ar trebui să fie orice tur #SocialTestride.

+ Află mai multe

Oprirea 4: Centrul pentru Transporturi.

Oprirea 4: Centrul pentru Transporturi.

Găzduit în una dintre cele trei săli pentru târguri comerciale ale Theresienhöhe, muzeul prezintă exponate din fascinanta istorie a transportului. Aici, cei cinci e-motocicliști au aflat cum a început istoria electromobilității, pe o suprafață de peste 12.000 metri pătrați. Și au rămas uimiți de progresul tehnologic și provocările în schimbare rapidă din lumea transportului și mobilității. După care s-au urcat din nou pe scuterele C evolution, cu un sentiment puternic înrădăcinat de mândrie. Până la urmă, pe maxi-scuterul electric, motocicliștii au fost, într-adevăr, o parte foarte reală a unei revoluții a mobilității.

+ Află mai multe

Oprirea 5: Restaurant 181.

Oprirea 5: Restaurant 181.

Oprirea finală din cea de-a cincea și ultima etapă a #SocialTestride ajunge la altitudine încă o dată. Dar nu în Alpi, ci în faimosul turn Olympia, ridicat pentru Jocurile Olimpice din 1972. Cu o priveliște a metropolei bavareze care îți taie respirația, fără a mai menționa masa de seară delicioasă, participanții au savurat momentele finale ale zilei în liniște și pace: la 192 de metri înălțime, durează 53 de minute pentru ca restaurantul rotitor să-și parcurgă traiectoria de 360 de grade. De aceea în timpul cinei participanții au putut să refacă traseul exact al străzilor pe care au mers în croazieră prin oraș, bucurându-se, în același timp, de priveliștile fără egal oferite de Alpi.

+ Află mai multe

C evolution de la BMW

O nouă mișcare.

Dezvoltarea în ritm rapid a orașelor lumii ridică provocări proaspete: străzile sunt mai pline, distanțele mai lungi, spațiile de parcare mai dificil de găsit. Cu C evolution alimentat electric, BMW Motorrad deja oferă soluții moderne pentru mobilitatea urbană a viitorului.

Către C evolution

Mai multe povești care te-ar putea interesa.

Motociclete potrivite.

spinner