Liberté, Égalité – Gourmet?

#SocialTestride face o oprire în Paris.

Chiar dacă termenii cheie ai revoluției sunt Liberté, Égalité și Fraternité. Mâncarea gourmet nu este o expectanță nepotrivită într-un tur de explorare a Parisului. Iar motocicliștii de pe C evolution sunt, oricum, frați spirituali.

Paris, orașul iubirii și al mâncărurilor bune, cultivate, a fost a doua metropolă din cadrul #SocialTestride. Și cum ar putea fi altfel? Desigur, cei patru câștigători s-au îndrăgostit imediat de scuterele lor BMW C evolution în capitala franceză și, desigur, răsfățul simțurilor nu a rămas niciodată în urmă. Distracția a început într-o dimineață devreme de sâmbătă, pe 24 mai, la prestigiosul BMW Brand Store de pe Avenue Georges V, în imediata apropiere a Champs-Élysées. Sosind pentru a se bucura de mic dejun și cafea, cvartetul de motocicliști nerăbdători au avut parte de sesiunea obișnuită de familiarizare cu echipa #SocialTestride și, după o scurtă prezentare, a sosit vremea pentru acțiune - și câteva accente culinare... După care a venit și timpul pentru Bon Voyage.

Norocoșii participanți.

Norocoșii participanți.

Grupul francez #SocialTestride a fost format de pasionați entuziaști ai mersului pe două roți. Printre aceștia s-a numărat Hervé Laurent, un convertit angajat al electromobilității, deținătorul mai multor vehicule electrice și dezvoltatorul propriului prototip de e-scuter. Acesta a fost însoțit de deținătorii de scuter și motocicletă Leo Trevisan, Paul Tran și Nicolas Bischoff, toți practicanți de navete zilnice în interiorul și în afara regiunii pariziene și foarte interesați în a descoperi moduri noi de a se deplasa în capitala franceză, într-o manieră mai sustenabilă. Lor li s-a alăturat Cédric Munier, proprietarul restaurantului Le Dôme du Marais. Ghidul expert al zilei a fost Gilles Dronneau, un entuziast BMW cu o cunoaștere de profunzime a orașului și a scuterului C evolution, fiind implicat în activitatea recentă de lansare în presă a acestuia. Acesta deja a fost implicat în prezentarea e-scuterului presei și promisiunea sa a fost una simplă: de a arăta motocicliștilor - și echipajului de filmare - cât mai multe dintre atracțiile orașului posibil de cumulat într-o zi agreabilă de plimbare pe scuter.

+ Află mai multe

Perfect echipat prin Paris.

Perfect echipat prin Paris.

Echipați cu smartphone-uri pentru a fotografia și a publica imagini pe Instagram pentru toții prietenii și urmăritorii din întreaga lume, nu mai puțin de șapte scutere C evolution au demarat pe străzile Parisului. Pe șaua celorlalte două e-scutere și-au luat locul un fotograf și un jurnalist. Traficul orașului parizian este legendar și cu greu se poate vorbi de reguli. Dar cui îi pasă, cu un astfel de decor? Întreaga zi grupul trece pe lângă priveliști istorice și moderne – a fost aproape ca un film în derulare continuă. Ușurința cu care C evolution a făcut față fiecărei provocări a fost impresionantă: dinamic, agil, confortabil și direct.

+ Află mai multe
Cele mai bune momente ale turului.

Admiră și fii admirat.

Admiră și fii admirat.

Din Autoroute a orașului până pe Boulevard, Avenue to Rue, #SocialTestride parizian a oferit participanților și echipajului experiența completă de pilotare pe C evolution. Grupul a încercat să se deplaseze cu pasageri și a testat variatele moduri de conducere. Și, la fel ca în Amsterdam – la orice oprire au fost întâmpinați de o mulțime de întrebări curioase ale turiștilor, ale localnicilor, ale altor conducători pe două roți și ale șoferilor de autobuze și taxiuri. Doar conducătorii de mașini au părut să rămână imparțiali, închiși în cutiile lor din oțel, fără a fi conștienți de majoritatea lucrurilor din jur și observând doar vehiculele albe, verzi și negre care îi depășesc în tăcere și străbat traficul cu ușurință.

+ Află mai multe
Toate opririle #SocialTestride din Paris dintr-o privire.

Oprirea 1: Palais de Tokyo.

Oprirea 1: Palais de Tokyo.

Palais de Tokyo este un creuzet parizian veritabil de artă, modă și stil de viață - punctul perfect din care te poți bucura de diversitatea bogată a orașului. În centrul artei contemporane, inovațiile sunt recunoscute rapid cu un simț ascuțit și sunt expuse. În complex poți întâlni formatorii de opinie, agenții de modă și pe oricine dorește să fie puțin înaintea vremurilor. Pe scurt: exact publicul potrivit pentru C evolution.

+ Află mai multe

Oprirea 2: Le Dôme du Marais.

Oprirea 2: Le Dôme du Marais.

#SocialTestride în Paris a făcut o oprire în ambianța maiestuoasă a casei de amanet cu o vechime de peste 200 de ani, care astăzi este o clădire monument istoric. Prânzul a fost savurat aici, la faimosul restaurant Dôme du Marais de pe Rue des Francs Bourgeois. Deținătorul și fanul de e-scutere Cédric Munier a întâmpinat grupul și le-a explicat abordarea sa în ceea ce privește sustenabilitatea restaurantului propriu. Și cât de important este să știi de unde provin ingredientele pentru felurile de mâncare. Cédric și-a explicat filosofia de a achiziționa totul local, pentru a evita transportul inutil direct în practică.

+ Află mai multe

Oprirea 3: Marché Charonne.

Oprirea 3: Marché Charonne.

Cédric nu a ezitat mult înainte de a sări pe un scuter C evolution pentru a însoți grupul în piață. Piața din care își cumpără ingredientele pentru restaurantul său. Nici măcar izbucnirea unei ploi intense nu a putut slăbi entuziasmul #SocialTestmotocicliștilor. Dragostea pentru ingrediente proaspete și diversitatea ofertelor variatelor tarabe au avut un efect contagios.

+ Află mai multe

Oprirea 4: Comptoir General.

Oprirea 4: Comptoir General.

Acest loc este o veritabilă Mecca pentru arta, cultura și bucătăria pariziană. Aici te poți simți capturat de pulsul timpului, dar și de farmecul orașului vechi – un spațiu cu adevărat curios. Memoria unui staul vechi este omniprezentă. Într-un spațiu de 600 de metri pătrați, un bar și o cafenea invită oamenii să-și petreacă timpul acolo. Un cabinet de curiozități și un tip de magazin second hand cu articole vestimentare și cărți la mezanin nu lasă loc de plictiseală.

+ Află mai multe

Oprirea 5: Chez Moustache.

Oprirea 5: Chez Moustache.

Până la finalul zilei, participanții au făcut o tură circulară de 10 ore și 90 de kilometri prin Paris. Care, bineînțeles, a ridicat multe subiecte de discuție, a creat multe impresii de împărtășit și chiar planuri noi de pus la cale. Și cum s-ar putea face acest lucru mai bine decât cu o porție de mâncare gustoasă în față? Așadar, ultima oprire din ceea ce, până la urmă, a fost o tură culinară, a fost „Moustache”, un loc de întâlnire la modă și primitor. Felurile de mâncare rafinate ale bucătăriei experimentale au fost modul adecvat și perfect de a sfârși ziua.

+ Află mai multe

C evolution de la BMW

O nouă mișcare.

Dezvoltarea în ritm rapid a orașelor lumii ridică provocări proaspete: străzile sunt mai pline, distanțele mai lungi, spațiile de parcare mai dificil de găsit. Cu C evolution alimentat electric, BMW Motorrad deja oferă soluții moderne pentru mobilitatea urbană a viitorului.

Către C evolution

Mai multe povești care te-ar putea interesa.

spinner