Special Edition
R 1250 GS - Ediția 40 de ani GS

19.020 €*
265 € pe lună cu 3asy Ride

Această ofertă este disponibilă la dealerii BMW Motorrad participanți si este emisă de către UniCredit Leasing Corporation IFN SA. Oferta este valabilă până la 31.12.2022, dar poate fi modificată, retrasă sau prelungită în orice moment. Prețurile menționate pentru fiecare motocicletă în parte sunt în EURO, includ TVA si extinderea de garanție la un an în plus faţă de contractul de leasing dar nu mai mult de cinci ani. Ratele s-au obținut prin BMW 3asy Ride Select (care este un leasing financiar) cu un avans de 10%, pe o perioadă contractuală de 48 de luni cu rate lunare fixe, dobândă fixă 3,99% si 52% valoare reziduală garantată ca opțiune finală de plată. Ratele includ TVA 19% și asigurarea CASCO. Plata finală opțională se achită în cazul în care clientul dorește să păstreze motocicleta la finalul contractului de leasing. Dacă utilizatorul dorește să returneze motocicleta la final de contract, acesta nu mai trebuie sa efectueze plata finală opțională. In funcție de starea in care este returnată motocicleta pot exista costuri suplimentare generate de necesitatea efectuării unor reparații (care nu sunt acoperite de garanție sau CASCO) sau pentru depășirea rulajului agreat in contract. Oferta este destinată exclusiv persoanelor juridice si este supusa unor termene si condiții. Finanțarea este condiționată de aprobarea dosarului de finanțare depus de client, care va fi decisa în urma analizei financiare de către UniCredit Leasing Corporation IFN SA.

R 1250 GS în „Edition 40 Years GS”

Performanță concentrată, design legendar

Modelul BMW GS este un deschizător de drumuri, îmbină de 40 ani versatilitatea cu o bucurie unică a condusului. Sărbătorim cu modelul R 1250 GS „Edition 40 Years GS”. În lookul marcant negru-galben al legendarei R 100 GS prinde viață istoria GS. Designul unitar este combinat în modelul R 1250 GS cu caracteristici moderne, cum sunt modurile extinse de deplasare Pro și motorul boxer ShiftCam. Profiți de desfășurarea forței suverane și o plăcere fără limite a deplasării pe orice teren. Pe șosea sau offroad – trăiți împreună #SpiritofGS.

Accentele versiunii „Edition 40 Years GS”

Design unic pentru aniversare: Inspirat din R 100 GS, poreclit „Bumblebee”, modelul se remarcă printr-un look negru-galben. Elementele de design moderne transformă legendarul aspect într-o atracție pentru toate privirile - și lasă vehiculul să strălucească în splendoarea celor peste 40 de ani de istorie GS.

+ Află mai multe
Față cu stickerul „40 Jahre GS” (40 ani GS)
Vedem stickerul 40 ani GS în fotografia de aproape.
Protecție pentru mâini în culoarea galben ca accent optic
Vedem Edition 40 Years GS cu protecția a mâinii galbenă.
Opțiunea 719 capace de chiulasă negru-galben
Vedem Edition 40 Years GS cu opțiunea 719 capace de chiulase în negru-galben.
Rezervor cu inscripția „1250” și logoul „Option 719”
Vedem rezervorul versiunii Edition 40 Years GS cu inscripția 1250 și logoul opțiunii 719 în vedere de detaliu.
Șa în negru-galben
Vedem șaua negru-galben a versiunii Edition 40 Years GS cu eticheta GS.
Formă robustă cu motorul boxer plin de putere
Vedem R 1250 GS în vedere plană cu inscripția 1250 și motorul boxer protuberant cu capacele de chiulasă ale opțiunii 719 piese frezate.
Parbriz sportiv în galben
Vedem parbrizul sportiv în galben al versiunii Edition 40 Years GS.
Ghidon auriu
Vedem Edition 40 Years GS cu ghidon auriu.

Modelul R 1250 GS – întotdeauna o bază bună

Modelul R 1250 GS – întotdeauna o bază bună

În exterior „Edition 40 Years GS”, în interior complet R 1250 GS: Datorită dotării sale tehnice moderne, această GS este partenera ideală pentru aventurile tale. Modurile sale opționale de deplasare Pro cu noul control dinamic al frânei motorului (MSR) asigură o plăcere a condusului superioară în orice situație, în timp ce tehnologia de iluminare modernă oferă lumina exterioară cea mai bună și vizibilitatea optimă. Află totul despre caracteristicile versatile și variantele R 1250 GS.

+ Află mai multe

40 de ani de transmisie pentru aventură

Din Africa până în Asia Centrală: în 40 de ani, modelul GS a călătorit în întreaga lume. O motocicletă care face față cu brio oricărui tip de teren și drum - se deplasează cu putere înainte și sfidează curajos elementele. GS este pionierul modelului enduro de călătorie.

+ Află mai multe
1980
Lansarea primului model GS, R 80 G/S
6
Generația GS cu numeroase variante de model
40
Ani de experiențe unice cu mitul GS
1.2
Până în prezent au fost construite peste 1,2 milioane de modele GS

Fiecare poveste de succes are un început: Povestea GS începe în 1980, când BMW Motociclete a prezentat R 80 G/S. Este robustă, versatilă și permite o utilizare suverană în orice situație: Este primul mare Enduro de călătorie din lume. Ea circulă consecvent de 40 de ani, este de neoprit – și trebuie să o ai la orice aventură.

+ Află mai multe
De la sporturi de teren pe șosea

Din 1978 până în 1980:

În 1978 BMW Motorrad a provocat senzație cu un precursor al primului model GS: GS 80 câștigă două medalii de aur la Campionatul Mondial Six Days. A fost conceput de echipa de dezvoltatori internă fără a avea o comandă oficială. Dar succesul înregistrat demonstrează că inginerii și mecanicii au avut dreptate: Motocicleta lor a oferit plăcere la condus atât​​ offroad, cât și pe șosea și a fost lansată pe piață în 1980, sub un nume ușor modificat, BMW R 80 G/S.

Drumul spre victorie începe

Din 1980 până în 1987:

Cu modelul GS, BMW Motorrad realizează sinteza perfectă între offroad și șosea: Indiferent de suprafața drumului, șoferul are vehiculul sub control în orice situație și se bucură de confort maxim chiar și pe rutele mai lungi. Atracția principală este așa numitul balansier cu un braț Monolever, care, la nivel mondial, este montat pentru prima dată pe o motocicletă - el asigură o greutate mai mică și permite schimbarea rapidă a roții din spate.Cu modelul R 80 G/S  BMW Motorrad întemeiază segmentul de motociclete mari  enduro de călătorie, confortabile–, segment în care este lider și în prezent.

Modelul GS atrage prin: capacitate cilindrică mai mare, mai multă putere

Din 1987 până în 1996:

Noul model de top R 100 GS stabilește o capacitate cilindrică de excepție - va fi cel mai puternic și cel mai rapid Enduro de pe piață. La roata din spate, brațul pivotant cu articulație dublă Paralever asigură o manevrare fără efort atât offroad, cât și pe șosea. Modelul devine cunoscut grație vopselei în culorile caracteristice negru și galben, sub numele de „Bumblebee”. Culoarea reprezintă și astăzi un adevărat element de bază pentru iubitori, iar anul acesta înfrumusețează modelele speciale ale versiunii „Edition 40 Years GS”.

Un nou capitol în segmentul motocicletelor Enduro de călătorie

Din 1994 până în 2003:

GS-ul este pe cale să devină o emblemă și totuși se află într-o continuă transformare: În 1994 s-a lansat modelul R 1100 GS, primul Enduro cu un motor boxer cu patru supape. Acesta se remarcă printr-o manevrare ușoară offroad și prin cele mai bune caracteristici pentru călătoriile lungi. Caracteristicile Tourer sunt dezvoltate sistematic, iar în 2002 modelul R 1150 GS Adventure este și mai bine adaptat la nevoile călătorilor pe distanțe lungi - astfel ia naștere seria Adventure.

De la un cilindru la doi cilindri

Din 2000 până în 2008:

Modelele „Funduro” F 650 și F 650 ST foarte populare și potrivite și pentru începători au la început de mileniu un concept revizuit al motorului. Grație noului agregat monocilindru răcit cu apă, piloții modelelor F 650 GS și F 650 GS Dakar nu numai că au parte de suficientă motorizare pentru utilizarea de zi cu zi, ci se bucură și de o senzație specifică enduro. În 2008, cele două modele enduro complet nou dezvoltate F 650 GS și F 800 GS au fost echipate cu un motor cu doi cilindri în linie, răcit cu lichid. Acest lucru înseamnă aventură pură chiar și pentru clasa de mijloc.

De la motoarele boxer răcite cu aer la cele răcite cu apă

Din 2004 până în 2017:

În 2004 BMW Motorrad a reinventat modelul R 1200 GS. Modelul beneficiază de o capacitate cilindrică mai mare, mai multă putere și cuplu, ceea ce îl face și mai dinamic pe orice tip de teren - în același timp are cu 30 de kilograme mai puțin. Aproape zece ani mai târziu, începe o nouă eră, deoarece inginerii de la BMW Motorrad echipează modelul R 1200 GS cu un motor boxer răcit cu apă - o noutate absolută. Motocicleta beneficiază și de un șasiu semi-activ cu Dynamic ESA (Electronic Suspension Adjustment), care duce manevrarea și confortul la condus la un nou nivel.

Modelul GS devine și mai puternic

BMW Motorrad a continuat să lucreze la modelul Mythos GS și în anii care au urmat. Popularul model R 1250 GS vine cu un motor boxer cu doi cilindri, dezvoltat în continuare: Grație controlului variabil al arborelui cu came BMW ShiftCam, modelul oferă mai multă putere în toate intervalele de turație ale motorului și face din modelul GS-ul unul tot mai bun. În plus, modelele de clasă medie F 750 GS și F 850 ​​GS sunt în permanentă dezvoltate și oferă și mai multă plăcere la condus, cu capacitatea cilindrică sporită și șasiul modificat.

3 ani garanție.

Pilotezi, pilotezi și nu te mai oprești. Îți dăm un an în plus.

Acum există o garanție de 3 ani pentru toate motocicletele.

#spiritofgs

#SpiritOfGS reunește motocicliști de peste 40 de ani - grație comunității sale este răspândit în întreaga lume. Trebuie doar să porniți la drum, să trăiți noi aventuri și să descoperiți necunoscutul - împreună scriem mereu povești noi. Lasă comunitatea GS să te inspire pentru experiențe noi. Trăiește #SpiritofGS.

+ Află mai multe

Trăiește aventura comunității GS

Pornește în aventuri GS captivante cu noua noastră serie „Adventures of a Lifetime”.

+ Află mai multe

Mai multe despre #SpiritOfGS

spinner