Înainte de fiecare călătorie

Aici poți găsi câteva mici sugestii pentru a te bucura de plăcerea mersului pe motocicletă pe BMW-ul tău cât mai mult și cel mai lung timp posibil. În cele din urmă este o piesă valoroasă de tehnologie. Ceea ce înseamnă că tratarea cu atenție este esențială pentru funcționalitate de lungă durată și fără probleme.
+ Află mai multe

O mică verificare este întotdeauna utilă.

Lumini

Înainte de fiecare deplasare verifică faza scurtă, faza lungă, luminile spate și de frână. Montăm numai piese de cea mai înaltă calitate și verificăm ca acestea să funcționeze toate fără probleme la fiecare service. Dar pentru siguranță, ar trebui să le verifici și tu rapid.
Aer

Presiunea corectă a aerului în anvelope este unul dintre cei mai importanți factori pentru mersul cu motocicleta fără probleme. Cu mini-pompa de picior de la BMW Motorrad poți verifica presiunea și o poți ajuta să se potrivească perfect  încărcăturii și stilului tău de mers. Valorile corecte sunt menționate în mod specific în instrucțiunile de utilizare.

Ulei

Uleiul lubrifiază motorul și îl face să funcționeze fără probleme. Dar în același timp, uleiul îl răcește și îl menține la temperatura de funcționare ideală. Uleiul de motor original ADVANTEC de la BMW este ajustat pentru a îndeplini cerințele înalte ale motoarelor de înaltă performanță de la BMW Motorrad. Datorită formulei sale unice, Uleiul de motor original ADVANTEC de la BMW Motorrad garantează că motocicleta ta funcționează fără probleme o perioadă lungă de timp. Deci asigură-te întotdeauna că în motor, cutia de viteze și transmisie există cantitatea adecvată de ulei. Prea mult ulei poate avea, de asemenea, un impact negativ, deoarece presiunea uleiului în motor este concepută pentru o cantitate specifică.

Manete și pedale

Mâinile tale controlează ambreiajul și frâna, picioarele tale frâna și schimbarea vitezelor. Prin urmare, toate cele patru manete și pedale trebuie să funcționeze fără probleme. Mai ales că pedalele tind să se ajusteze. Pentru că manetele și pedalele ajustabile ale multora dintre modelele noastre fac ca mersul zilnic pe motocicletă să fie și mai plăcut. În cazul în care cauți maximul absolut, Piesele de schimb HP BMW Motorrad reprezintă opțiunea corectă. Piesele de înaltă calitate realizate din carbon, titan și aluminiu fac ca fiecare motocicletă să fie unică.

Echipamente

Îmbrăcămintea ta depinde, desigur, de vreme. Însă ia întotdeauna în considerare și siguranța. BMW Motorrad Ride & Style oferă o gamă largă de îmbrăcăminte funcțională și cu stil, precum și accesorii relevante pentru siguranță, pentru orice vreme. Pentru a te proteja și pregăti, de asemenea, pentru orice condiții meteo, oferim Produsele de îngrijire originale BMW. Trebuie luat, de asemenea, în considerare și faptul că și cea mai bună îngrijire nu oprește procesul de îmbătrânire: învelișurile protecțiilor și ale căștilor devin fragile în timp, tind să se spargă și își pierd funcția de protecție. Îmbrăcămintea din piele și funcțională necesită, de asemenea, îngrijire: acestea trebuie să respire o perioadă lungă de timp.

Auto-verificare

Pentru o plăcere maximă a mersului pe motocicletă și tu trebuie să fii în formă. Pentru că numai atunci când ești sănătos (sănătoasă) și echilibrat(ă) te vei distra pe vehiculul tău. Asigură-te că mintea ta e limpede înainte de a pleca.
Verificarea vremii

Adaptează-ți stilul de condus la vreme. Ține minte că nu numai tu – ci și motorul și anvelopele tale necesită o anumită temperatură de operare pentru a funcționa în mod optim. În ceea ce privește îmbrăcămintea: nici prea frig, dar nici prea cald. Fii atent(ă) nu doar la vânt, ci și la protecția împotriva căderilor.
Verificarea rutei

Conștientizarea situației traficului pe drum te ajută efectiv să te relaxezi. Îți permite și să planifici în mod convenabil timpul necesar pentru deplasarea ta. De la nivelul de bază până la navigatorul offroad – cu navigatoarele BMW Motorrad ajungi întotdeauna la destinație în mod fiabil.

Pe drum

Motocicletele BMW sunt deosebit de bine pregătite pentru călătoria cea mare. Mulțumită ergonomiei lor, acestea pot parcurge cu ușurință mii de mile. Mai mult, totul este conceput și produs pentru funcționare continuă în condiții dificile. Nenumăratele soluții privind bagajele îți oferă în mod precis posibilitatea adecvată de transport pentru caracteristicile fiecărui model. Cu toate acestea, trebuie să verifici întotdeauna că totul este poziționat în mod securizat, deoarece pe bagajele tale apasă o mare forță în funcție de suprafața drumului și stilul tău de mers. Urmează câteva sfaturi în plus înainte de a putea spune: drum bun!
+ Află mai multe

Pentru ca fiecare călătorie să fie cea mai frumoasă.

Transportarea bagajelor

Cu cât ai mai puține bagaje, cu atât ești mai liber(ă). În special pe o motocicletă. În funcție de locul în care este motocicleta, trebuie să iei întotdeauna bagajele în cort sau în cameră cu tine. Bagajele tale trebuie să fie bine făcute. Accesoriile originale BMW Motorrad oferă o gamă largă de soluții de bagaje - cutii laterale, genți pentru rezervor, cutii tip portbagaj sau chiar role pentru bagaje - aproape toate fiind rezistente la apă și personalizate specific pentru BMW-ul tău. Pune întotdeauna bagajele grele la bază. În acest fel vor avea un impact minim asupra comportamentului de deplasare al motocicletei. Însă adaptează întotdeauna stilul de condus la încărcătură.

Planificarea rutei

Plănuiește cu atenție, bucură-te în mod adecvat: în timpul călătoriei ochii tăi trebuie să fie mereu spre drum. Ceea ce face și mai importantă obținerea informațiilor necesare în mod rapid și sigur. Dispozitivele noastre compacte cu navigație GPS sau geanta de rezervor cu buzunar transparent pentru hartă reprezintă ajutoare de valoare. Și desigur, trebuie să te gândești la interval când planifici ruta - atât cu privire la rezervor, cât și la propria susținere.
Frâne

Toată lumea are propriile caracteristici de performanță când vine vorba de energie și rezistență. Motocicleta îți oferă plăcere directă și intensivă, în timp ce este implicat mai mult efort decât atunci când conduci un autoturism. Și prin urmare rezervele se consumă mai repede: capacitățile de concentrare și reacție scad și pericolul lipse de control într-o situație crește – inclusiv până la microsomn. Prin urmare în turele lungi din mai multe etape, ia suficient de multe pauze.
Rețeaua de service

Siguranță crescută pe toate rutele: rețeaua noastră cuprinzătoare de service cuprinde 80 de țări cu 1200 de adrese. Până în anul 2020 vor exista deja peste 1500 de distribuitori. Toate informațiile internaționale - precum și despre service-ul mobil al BMW - pot fi găsite în literatură inclusă în BMW-ul tău. Și există și o broșură pentru străinătate.
Service mobil

Fiabilitatea motocicletelor tale are prioritate maximă. În cazul unei defecțiuni, service-ul mobil îți stă la dispoziție. BMW este singurul producător care oferă serviciile propriilor departamente de asistență pe teren în nenumărate țări: specialiști calificați cu experiență cuprinzătoare fac ca motocicleta ta să funcționeze din nou. Pentru ajutor rapid și eficient în străinătate sună întotdeauna la service-ul mobil din țara ta de origine. Informațiile vor fi înregistrate aici și vor fi inițiate imediat toate măsurile necesare. Centrul de control al service-ului mobil coordonează problema ta și te ajută în cea mai mare măsură posibilă prin telefon. Dacă ai nevoie de asistență imediată, îți trimitem cel mai apropiat vehicul BMW de asistență pentru defecțiuni. Numărul de telefon pentru service-ul mobil din țara ta de oricine poate fi găsit în ghidul nostru cu numere.

Înainte de iarnă

Suprafețele unui BMW prezintă o finisare de mare calitate. Vopsite sau finisate cu materiale sau metale complet protejate - utilizăm numai produse de cea mai înaltă calitate. Cu toate acestea, sarea de pe drum, umezeala și temperaturile își pot pune amprenta asupra oricărui material. Dacă este necesar să „retragi” motocicleta, depoziteaz-o într-un loc cald și uscat – sau măcar uscat. Trebuie asigurat faptul că sub husă există suficientă circulație a aerului. Altfel există riscul de umezeală precipitantă - care duce la coroziune. Dacă vrei să fii complet sigur(ă), utilizează un ulei ușor, cum ar fi lichidul de protecție pentru bicicletă (spray cu ulei de culoare roșie limpede) - dă cu spray-ul direct pe motocicleta ta. În special suprafețele de metal sunt în acest caz protejate mai bine împotriva coroziunii. Înainte de începerea sezonului recomandăm o spălare cu puțin lichid de spălare, cu apă puțin călduță și un burete moale. Și desigur, partenerul tău BMW Motorrad are și mai multe sfaturi.
+ Află mai multe

Fii întotdeauna bine pregătit(ă).

Curățare

Clătește periodic depozitele de sare după deplasările din timpul iernii și intensifică îngrijirea cu mijloacele adecvate. Dozează agentul de curățare de înaltă presiune în concentrație redusă și nu îndrepta spray-ul direct către conducta de alimentare și rulment. Poți obține, desigur, produse de îngrijire de la noi. De la curățare la lustruire: Produsele originale BMW Care oferă îngrijirea perfectă pentru motocicleta ta. 

Eliberarea presiunii de pe cadru

Recomandăm amplasarea motocicletei pe cricul central iarna, pentru a nu pune presiune permanentă pe anvelope și elementele e tipul amortizoarelor pe perioada de imobilizare din timpul iernii. Pentru a evita aplatizările trebuie să muți BMW-ul înainte și înapoi din când în când –  pentru acest lucru este nevoie de un spațiu redus.
Încărcarea acumulatorului

Dacă nu se merge cu motocicleta ta perioade mai lungi, încărcarea bateriei scade. În trecut oamenii scoteau cu mult efort bateria și o luau în apartamentele încălzite pentru a o încărca la timp pentru începerea sezonului. Astăzi există dispozitive inteligente de menținere a încărcării care pot fi conectate de obicei la baterie fără a fi necesară scoaterea acesteia, cum este încărcătorul BMW Motorrad pentru baterie. Practic, cu condiția să existe și acces la o priză.

Materiale pentru funcționare

Uleiurile tale sintetice BMW nu sunt numai foarte rezistente pentru funcționare, dar trec și testul timpului pentru perioadele de imobilizare. Pentru că funcționează fără probleme în continuare chiar și după iarnă, după o scurtă încălzire. Sunt recomandate în special Uleiurile de motor originale ADVANTEC de la BMW și Original BMW Expert Line care se potrivesc cu motorul tău de la BMW Motorrad. Pentru rezervoarele din metal recomandăm umplerea înainte de imobilizare, pentru că altfel rezervorul poate coroda pe interior din cauza umezelii condensate. Pentru rezervoarele din plastic acest lucru nu reprezintă o problemă. Pentru motocicletele cu carburator trebuie să deconectezi conducta de alimentare dintre rezervor și carburator pentru a permite scurgerea combustibilului din carburator, pentru a preveni întărirea. Pentru motoarele moderne cu injecție - cu care este prevăzută acum toată gama BMW Motorrad - nu este necesară această măsură.

Parteneri de service BMW în apropierea ta.

Cu rețeaua noastră mondială de service, vă stăm la dispoziție oriunde și oricând. Găsește un partener de service BMW în apropierea ta și beneficiază de ofertele noastre de service.

Găsește un partener de service
spinner