O poveste, nenumărate povești

Persoanele care joacă un rol cheie în modelarea istoriei motocicletelor BMW încalcă normele. Totul a început cu constructorul șef Max Friz, care a proiectat prima motocicletă BMW, care a fost prezentată la Salonul Auto german din 28 septembrie 1923. El a fost urmat de designeri, piloți de curse, pionieri care au contestat și ei statu quo-ul. Rudolf Schleicher a jucat un rol principal în dezvoltarea motorului pentru BMW R 37, primul model sport al BMW Motorrad, în 1924. Ernst Jakob Henne a doborât recordul de viteză în 1937 cu 279,503 km/h pe un BMW 500 Kompressor cu carenă închisă. Georg „Schorsch” Meier a fost primul non-britanic care a câștigat TT Senior pe Insula Man în 1939, pe un BMW Kompressor. Chiar și astăzi, aceștia continuă să se gândească la viitor și să dezvolte noi concepte de vehicule bazate pe noi mecanisme de acționare, de exemplu.

+ Află mai multe

100 de ani într-o imagine

100 de ani într-o lucrare de artă: Acest motiv prezintă cele mai importante momente din istoria de 100 de ani a BMW Motorrad într-un mod jucăuș și ilustrativ. Ce repere puteți descoperi: motorul boxer, postura de câștigător la Paris-Dakar, modelul aniversar cu fundă, uzina BMW Group din Berlin și multe altele.

+ Află mai multe
„ 

Your story makes ours complete x 100 years

 ”

Max Friz –
Constructor șef din 1917

Din 1917, Max Friz este constructor șef la BMW și se îndreaptă spre marea sa pasiune: dezvoltarea motocicletei. În doar patru săptămâni, el pune pe hârtie desenul complet de construcție. În septembrie 2023, viziunea sa, BMW R 32, va fi prezentată la Salonul Auto german. Restul este istorie.

Hans A. Muth
Primul designer din 1971

Hans A. Muth a fost primul designer care s-a alăturat BMW Motorrad în 1971. Își aduce pasiunea pentru viteză pe șosea în 1973, cu prima motocicletă Superbike BMW Motorrad. Modelul R 90 S stârnește entuziasm prin stilul său. Numeroase modele reprezentative stilistice se succed în istoria produselor BMW Motorrad.

Edgar Heinrich
Vicepreședinte de design din 2012

Sub conducerea lui Edgar Heinrich din 2012 au fost create modelele reprezentative de motociclete dual sport BMW R 1200 GS sau modelul supersport S 1000 RR. Însă, el are în vedere și electrificarea mobilității, de exemplu dezvoltarea scuterului electric de avangardă CE 04 sau modele Vision precum Vision AMBY 2022.

Împărtășește-ți povestea

100 de ani - ce călătorie! Cu siguranță că și tu îți poți aminti experiențe uimitoare, speciale sau emoționante pe motocicletă. Povestea ta este cea care dă viață istoriei noastre. Pentru că tu ne duci motocicletele în lume - acolo unde se desfășoară viața adevărată, liberă. Împărtășește cea mai bună poveste a ta și arată că faci parte din această mișcare pentru libertate. Încarc-o pe rețelele de socializare, eticheteaz-o cu #YourStoryMakesOursComplete și va apărea aici, pe peretele istoricului nostru.

+ Află mai multe

100 de ani într-o expoziție

Videoclip YouTube pentru expoziția pentru aniversarea a 100 de ani de BMW Motorrad

Sub motto-ul „100 YEARS BMW MOTORRAD”, expoziția aniversară aduce la viață 100 de ani de istorie BMW Motorrad. Pornește într-o călătorie prin 100 de ani de pasiune, vise mărețe și povești uimitoare. Treci prin istorie intră într-o lume captivantă care te face să simți pasiunea motociclismului cu toate simțurile. De la scenarii offroad la medii urbane, întregul univers BMW Motorrad poate fi experimentat aici. Iar aici, de asemenea, faci parte din povestea noastră.

+ Află mai multe

Locația

Locația

Expoziția se află în faimosul „bol” din Muzeul BMW din München. La 12 mai 2023, se va da semnalul de start, iar porțile se vor deschide pentru public. Un motiv bun pentru o excursie cu motocicleta – sau cu întreaga familie.

+ Află mai multe

Noul model „vechi” Retro Roadster

Modelul R 12 nineT

Modelul R 12 nineT

Evoluția unei legende. Noua motocicletă R 12 nineT este continuarea consecventă a emblematicului Retro Roadster R nineT. Cu o nouă ergonomie, mai multă dinamică și un aspect mai retro. Continuă să se dezvolte și, totuși, rămâne fidelă sieși. Ca întotdeauna: #SoulFuel pur. Ca și până acum: perfect pentru individualizare. Este pe drum... începe să te bucuri anticipat.

+ Află mai multe

Revoluția electrică

BMW CE 02

Îți vei cuceri orașul cu acest design stilat care atrage privirile. BMW CE 02 electric se deplasează fără efort pe cele mai mici străduțe și prin cele mai lungi ambuteiaje de după serviciu. Mereu în mișcare spre următoarea locație la modă. Dar ce este mai exact CE 02? O motoretă electrică, un scuter electric? Nope! Îl numim eParkourer pentru că pe el te miști la fel de agil ca un alergător de parkour. Move your way.

+ Află mai multe
Spre CE 02 external-link-arrow-slim

„The Future Shack” Episodul 2

În acest episod, pornim într-o călătorie de descoperire a Smart City Singapore. Descoperă marele oraș vibrant din perspectiva protagoniștilor noștri și lasă-te inspirat.

Descoperă acum

Povestea continuă

spinner