Stabilitatea este un factor important pentru motocicliști în stăpânirea abilităților de motociclism, mai ales la semafoare și pentru manevrare. Stabilitatea este influențată semnificativ de următorii factori:
  • Înălțimea motocicletei: motocicletele Enduro au o înălțime generală mai mare datorită cursei mai lungi a arcului și altor factori.
  • Greutatea și centrul de greutate al vehiculului: motocicletele BMW obțin un punctaj mare în ceea ce privește centrul de gravitate extrem de scăzut.
  • Lățimea șeii în partea frontală: șeile BMW Motorrad sunt mai înguste în partea frontală. Acest lucru facilitează demontarea.
Cu cât șaua este mai lată, cu atât curbura interioară necesară a piciorului va fi mai mare. Aceasta înseamnă că și la aceeași înălțime a șeii, o motocicletă vă poate permite să atingeți solul cu ambele picioare, în timp ce la o altă motocicletă, nu ați putea decât să îl atingeți cu vârful picioarelor. Totul depinde de lățimea șeii. BMW Motorrad a încorporat aceste perspective în proiectarea șeilor. Rezultatele: solul poate fi atins cu ușurință fără a vă sacrifica confortul.
Există două moduri prin care să personalizați înălțimea motocicletelor BMW. Un mod constă în coborârea motocicletei până la nivelul amortizoarelor cu arc reglabile în mod continuu și a tuburilor de furcă fixe. Acest lucru se poate realiza de către motocicliștii înșiși. Cea de-a doua metodă utilizează un ansamblu de coborâre disponibil din fabrică.
Înălțimea șeii motociclistului poate fi modificată separat utilizând o consolă pentru șa reglabilă pentru șeile individuale. Acest lucru se poate realiza urmând o serie de pași facili fără a avea nevoie de unelte și fără a vă sacrifica confortul. Cu această metodă, șaua poate fi coborâtă cu până la 30 mm.
BMW Motorrad oferă și șei de diverse înălțimi (șa joasă, șa retapițată sau înaltă, căptușeală suplimentară). Acestea pot fi comandate direct din fabrică, fără costuri suplimentare. De asemenea, acestea pot fi modernizate ca accesorii opționale. Acest lucru permite reglarea înălțimii șeii cu 30-40 mm.
+ Află mai multe

Și mai multă tehnologie în detaliu

spinner