Sistemul BMW Motorrad Race ABS este un sistem recent dezvoltat care este, din nou, considerabil mai ușor decât sistemele anterioare integrate parțial. Cu modulul de comandă care cântărește numai 1,5 kg și întregul ansamblu care cântărește numai 2,5 kg, acesta furnizează condiții prealabile excelente de utilizat în cazul motocicletelor super sport. Pe lângă faptul de a fi ușor, sistemul impresionează în mod deosebit și printr-un răspuns îmbunătățit.
Un număr total de patru senzori de presiune perfect adaptați unul în funcție de celălalt și de întregul sistem, face acest lucru posibil. Împreună cu un sistem de detectare foarte elaborat a ridicării roții din spate, acesta permite sistemului să facă o mai bună diferență dintre o suprafață cu denivelări și o roată din spate care se blochează decât în cazul sistemului anterior. Atunci când se acționează frâna de mână, frâna de disc dublă frontală este cuplată cu o simplă acumulare a presiunii la frânare pe frâna aplicată roții din spate. Atunci când se acționează frâna de picior, numai frâna aplicată roții din spate este cuplată. În modurile de rulare „Race” și „Slick”, sistemul de detectare a ridicării roții din spate nu intervine în cerințele de frânare ale motociclistului. Modul „Slick” permite motocicliștilor avansați să efectueze ceea ce poartă denumirea de drift de frânare, fără a fi nevoie să renunțe la avantajele unei roți frontale cu ABS.
Utilizarea unui al patrulea senzor de presiune în circuitul roții din față permite o reglare mai sensibilă a presiunii la frânare a roții din față decât în cazul sistemului anterior Integral ABS II de la BMW, întrucât valorile actuale ale presiunii din circuitele de comandă și ale roților pot fi comparate direct între ele. Acest lucru este posibil și fără deschiderea clapetei de accelerație, ceea ce rezultă într-un punct de presiune optimă și un nivel de control perfect. Pentru cerințe speciale, sistemul BMW Motorrad Race ABS poate fi dezactivat separat.
Chiar dacă noul sistem, într-adevăr ca oricare alt sistem ABS, nu poate redefini limitele fizice, noul sistem BMW Motorrad Race ABS oferă un sprijin valoros și este un avantaj enorm atunci când vine vorba despre siguranța motociclistului.
+ Află mai multe

Și mai multă tehnologie în detaliu

spinner