BMS-X detectează dacă roata din spate se rotește comparând vitezele roții din fața și ale celei din spate prin intermediul senzorilor ABS și a datelor măsurate de senzorul de viteză unghiulară (senzor de înclinație). Controlul turațiilor inițiază o reducere corespunzătoare a cuplului de transmisie în astfel de cazuri reducând poziția de contact, intervenind în injectarea cu combustibil și influențând poziția clapetei de accelerație.
Spre deosebire de sistemele anterioare ASC de la BMW Motorrad, poziția înclinată este determinată prin intermediul grupului de senzori complecși și este luată în considerare în vederea comportamentului controlului cu controlul tracțiunii DTC. DTC se combină în mod individual cu fiecare dintre modurile diferite de condus, asigurând astfel întotdeauna siguranța maximă la condus.
Deși controlul tracțiunii DTC furnizează un sprijin valoros și este un mare plus în termeni de siguranță pentru motociclist atunci când acesta accelerează, la fel ca sistemul ABS, acesta nu poate redefini limitele fizice. Aceste limite pot fi totuși depășite în continuare din cauza judecății greșite sau a erorilor la condus, ceea ce în cazuri extreme poate provoca o cădere. Totuși, DTC (Dynamic Traction Control) ajută în vederea unei utilizări mai bune și, mai presus de toate, în siguranță a opțiunilor de condus dinamic. Totuși, în ceea ce privește cerințele speciale, cum ar fi utilizarea pentru curse, DTC (Dynamic Traction Control) poate fi dezactivat separat.
+ Află mai multe

Și mai multă tehnologie în detaliu

spinner