Fasciculul de lumină de o culoare albastră aprinsă impresionantă generat de tehnologia cu xenon este de departe de două ori mai puternic decât în cazul lămpilor standard cu halogen.
Pentru farul de motocicletă cu xenon s-a proiectat în mod special o apărătoare cilindrică pentru bec pentru reflector pentru a evita lumina dispersată și orbitoare nedorită. Acest lucru facilitează o iluminare semnificativ mai îmbunătățită și mai uniformă a carosabilului în condiții de întuneric și de vizibilitate redusă. Astfel, recunoașterea pericolelor potențiale are loc mult mai devreme. De asemenea, ceilalți participanți la trafic pot vedea motocicliștii mult mai ușor.
Becurile cu xenon generează lumină conform principiului de descărcare în gaz. O descărcare cu scânteie între electrozii dintr-un bec electric umplut cu gaz de xenon creează un „tunel aerodinamic cu gaz ionizat” prin intermediul căruia circulă curentul electric. Acest lucru face ca gazul să emită lumină. Iluminarea și intensitatea luminii sunt mai ridicate decât în cazul becurilor convenționale cu halogen. Compoziția spectrală a farului cu xenon este foarte asemănătoare luminii zilei naturale și, prin urmare, îmbunătățește semnificativ confortul vizual al motociclistului.
Fasciculul cu fază scurtă cu xenon de la BMW Motorrad nu este decât un alt punct de reper în ceea ce privește o siguranță activă și un confort și mai sporit atunci când vine vorba despre motociclism.
+ Află mai multe

Și mai multă tehnologie în detaliu

spinner