Cu aerul sub picioare.

BMW Motorrad și LEGO Technic au construit modelul conceptual Hover Ride.

Depășirea limitelor a făcut întotdeauna parte din esența BMW Motorrad. Viitorul mobilității este plin de surprize - după cum o spune și boxerul zburător. Un kit de construcție a fost începutul.

Designerii LEGO au gustat sânge. Acum sunt în căutarea următoarei aventuri. Danezii au produs deja kitul de construcție în miniatură al R 1200 GS din piese colorate. „Poți crea orice cu LEGO Technic, chiar și viitorul”, spune designerul Lars Thygesen cu încredere. Din aceste idei inspirate echipa LEGO și BMW Motorrad și-au propus o nouă provocare.  

+ Află mai multe

Țelul ambițios: dezvoltarea unei motociclete futuriste care să poată răspundă întrebării despre cum va arăta mersul pe motocicletă în viitor. O lume cu susul în jos: designerii LEGO își folosesc propriul kit de construcție ca bază pentru a crea o motocicletă conceptuală. Ce s-a întâmplat mai departe este fenomenal. Motocicleta viitorului este făcută exact din aceleași piese ca modelul LEGO Technic R 1200 GS Adventure, ceea ce a ridicat o imensă problemă pentru designerii BMW Motorrad.

+ Află mai multe

BMW te ajută să zbori.

Designerii au atins imposibilul. Angajații din Munchen au adus viziunea danezilor la viață și au dezvoltat o motocicletă hover-bike reală din kitul de construcție - o motocicletă zburătoare care plutește deasupra asfaltului. Hover Ride. Alexander Buckan, directorul de design BMW Motorrad pentru vehicule, este fascinat de această viziune a viitorului: „Crearea unui model fictiv, vizionar din piesele setului de construcție LEGO Technic BMW R 1200 GS Adventure a fost o idee excelentă și o provocare creativă masivă.

Conceptul a încorporat ADN de design BMW Motorrad cu elemente tipice, cum ar fi motorul boxer și silueta GS caracteristică, fiind, în același timp, influențat de vocabularul de design al LEGO Technic”. Poți merge oriunde, poți crea viitorul. Se pare că LEGO Technic și BMW Motorrad sunt frați spirituali. 

+ Află mai multe

O MOTOCICLETĂ DIN PIESE LEGO

Cei doi parteneri ai proiectului au dovedit deja în trecut că împart teren comun: putem presupune că BMW R 1200 GS Adventure a călătorit aproape pe întregul mapamond, dar niciodată în biroul lui Lars, din orașul danez Billund. Lars stă la biroul său; lângă el se află mașina magnifică de 260 de kilograme și 125 CP. Danezul analizează motocicleta; ochii săi scanează furca, apoi își întoarce privirea spre ilustrația sa complicată. 

+ Află mai multe

FANTEZIA VA DEVENI REALITATE

De ce, dintre toate locurile posibile, această motocicletă se află în acest birou? Danezul este designer în LEGO Group de aproape 25 de ani. A proiectat vehicule pentru LEGO Technic în ultimii peste cinci ani. Le poate mulțumi celor de la BMW Motorrad pentru că motocicleta se află lângă biroul său. În august 2015, compania cu sediul în Munchen a contactat pentru prima dată arhitectul creativ de construcții din piese lego din Billund. Ideea: crearea unui model LEGO Technic dintr-o motocicletă adevărată. Compania de jucării daneză lucrase deja cu BMW Group pentru implementarea MINI Cooper-ului în gama LEGO Creator. Entuziaștii de lucru manual tehnic proiectaseră deja și motociclete. Dar până acum nu a fost vorba decât despre modele virtuale. În prezent, o motocicletă reală va „poza ca model”. 

+ Află mai multe

GS satisface toate cerințele.

GS satisface toate cerințele.

În etapele timpurii ale dezvoltării ideii au fost luate în considerare mai multe motociclete. Dar Adventure a ieșit în evidență în procesul de selecție. A întrecut toate modelele în trei aspecte importante pentru LEGO Technic atunci când vine vorba despre designul unui model nou: funcționalitate, autenticitate și provocarea de a construi. R 1200 GS Adventure unește toate aceste calități.  

+ Află mai multe

Stârnind ambiția.

Când Lars a auzit despre această idee, un singur lucru a fost clar pentru el: acesta va fi proiectul lui. „Sunt foarte pasionat de motociclete și ceea ce mi s-a părut special a fost să proiectez aceste mașini cu atenție meticuloasă la detalii”, explică designerul. Dar, în ciuda experienței sale vaste, acest proiect ridică și provocări noi. „Este o motocicletă specială cu multe caracteristici neconvenționale.

Furca, culbutorul basculant și bascula simplă de pe roata spate. Am făcut designul multor motociclete cu LEGO Technic în trecut, dar niciodată nu au avut caracteristici speciale ca ale acestui model”, ne spune Lars. Provocarea îi stârnește ambiția și trece imediat la acțiune. 

+ Află mai multe

Muncind ca un translator.

Muncind ca un translator.

Marea întâlnire cu BMW Motorrad are loc la o lună după primul contact. Există deja un prototip inițial al motocicletei Adventure în miniatură pe masa sălii de conferințe. Modelul este impresionant, partenerii cad de acord și proiectul demarează. Lars începe să lucreze la viteză maximă. Având motocicleta, cel mai important instrument, chiar lângă biroul să în timpul etapei de creare a unei schițe. „A fost un mare avantaj, pentru că am putut vedea piesele în detaliu și am putut măsura proporțiile”. Munca lui Lars este similară cu cea a unui translator. Ascultă motocicleta originală, înregistrează cuvintele transmise de mașina metalică, le procesează și le traduce în limbajul LEGO Technic. Și astfel au luat naștere mai multe modele, care se află acum pe drumul spre Munchen. 

+ Află mai multe

TOATĂ LUMEA SE JOACĂ CU PIESELE LEGO

În întâlnirea cu designerii BMW Motorrad responsabili, Lars face o demonstrație cu prototipurile sale. Designerii BMW sunt încântați de faptul că motocicleta lor este folosită de LEGO Technic. Dar calea spre replica perfectă încă nu s-a sfârșit.  

+ Află mai multe

Discuția rămâne deschisă, se fac comentarii despre detalii și, bineînțeles - toată lumea se joacă cu piesele Lego. Liberi de constrângeri și reguli, bavarezii își construiesc propriile modele virtuale și febra micilor cărămizi se împrăștie ca focul sălbatic în departamentele din jur.

+ Află mai multe

Cea mai dificilă sarcină.

Cea mai dificilă sarcină.

Lars se întoarce în Danemarca cu avânt proaspăt. Cunoștințele sale detaliate despre motocicletă s-au îmbogățit. Este vorba despre lucrurile mici, cum ar fi faptul că logo-ul de pe motocicletă este curbat până când motociclistul urcă pe șa; doar atunci se îndreaptă. Direcția schițelor lui Lars este corectă. „A fost o discuție cu adevărat creativă, dar chiar și așa ideile noastre s-au îndreptat în aceeași direcție”, spune designerul LEGO, descriindu-și vizita. În Danemarca, bascula pe o singură latură testează abilitatea lui Lars la maximum. „A fost dificil să o fac stabilă, pentru că este doar din plastic”. Totuși, danezul a reușit să construiască această piesă importantă din micile cărămizi Lego existente. Niciun singur element LEGO nu a trebuit să fie special produs pentru modelul său GS. „Nu a fost nevoie să fac niciun compromis”, ne spune Lars legat de cea mai dificilă sarcină din timpul implementării. 

+ Află mai multe
Studioul de design din Munchen mi-a oferit inspirație ”

Lars Thygesen

TESTUL FINAL

Perseverența sa dă rezultate. Când designerii BMW Motorrad vin să viziteze sediul LEGO în martie 2016, sunt făcute ultimele retușuri. După aceea, modelul trebuie să treacă de evaluările stricte de design LEGO. Dar atunci când gardienii adecvării nu găsesc nicio problemă și oferă undă verde, „toată lumea este fericită”, după cum spune Lars. Momentan, el se pregătește pentru următoarea aventură GS: off road pe motocicletă la Enduropark Hechlingen.    

+ Află mai multe
spinner