General

Navigator V de la BMW Motorrad nu are instrucțiuni de utilizare tipărite. Unde le găsesc?
Conectează Navigator V la calculatorul tău cu cablul USB furnizat. Instrucțiunile de utilizare sunt salvate ca PDF în folderul „Manualul deținătorului” sau pe pagina Navigator V de la secțiunea de Descărcări.
Există două tipuri diferite de pachete de Navigator V. Prin ce diferă?
Diferența este simplă: versiunea pentru pregătirea navigării nu include cadrul de montare cu 4 butoane, cadrul de montare este deja fixat din fabrică.
Memoria internă a Navigator V de la BMW Motorrad poate fi extinsă?
Da. Dispozitivul are o fantă de card microSD cu până la 64GB (hartă SDXC). Memoria poate fi utilizată atât pentru hărți suplimentare, cât și pentru salvarea de MP3-uri. Asigură faptul că cardurile SD sunt formatate în sistemul FAT32. Nu este acceptat formatul exFAT.
Care este dimensiunea maximă a cardurilor de memorie care pot fi utilizate pentru Navigator V de la BMW Motorrad?
Dispozitivul are o fantă de card microSD cu până la 64GB (hartă SDXC). Memoria poate fi utilizată atât pentru hărți suplimentare, cât și pentru salvarea de MP3-uri. Asigură faptul că cardurile SD sunt formatate în sistemul FAT32. Nu este acceptat formatul exFAT.
Pot achiziționa hărți suplimentare care nu sunt incluse în Navigator de la BMW Motorrad?
Da, toate hărțile care sunt disponibile de la Garmin sau pentru dispozitivele Garmin pot fi utilizate, de asemenea, cu Navigator V. Pot fi achiziționate hărți suplimentare atât de la BMW Motorrad, cât și de la Garmin. Poți găsi o prezentare a materialelor de tipul hărților disponibile de la Garmin pe site-ul web al Garmin.
Am găsit o eroare în datele hărții. Cum pot raporta erorile și cum se pot repara?
Erorile din datele hărților pot fi raportate către Garmin utilizând programul Base Camp pentru prelucrare ulterioară. Pentru a face acest lucru, conectează Navigator V la calculator și deschide Base Camp. Acum poți raporta eroarea făcând clic dreapta pe vizualizarea hărții la opțiunea „Report map error” [Raportare eroare hartă].
Pot utiliza Navigator V de la BMW Motorrad independent de motocicleta mea, de exemplu în autoturism?
Pentru a putea utiliza Navigator V și în autoturism, sunt necesare un set pentru autoturism care constă dintr-un cadru cu difuzor integrat, un suport pentru parbriz și un cablu de conectare. Acestea pot fi achiziționate ca accesorii BMW originale cu numărul de piesă 77 52 8 544 460.
Am deja un set pentru autoturism pentru Navigator IV. Îl pot utiliza și pentru Navigator V?
În general este posibil acest lucru. Navigator V se potrivește în suport și funcționează și alimentarea acumulatorului. Însă spre deosebire de Navigator IV, Navigator V nu are un difuzor încorporat. Iar setul pentru autoturism pentru Navigator IV nu are, de asemenea, un difuzor, ceea ce înseamnă că nu pot fi auzite anunțurile vocale. De aceea este mai bine să utilizezi setul adecvat pentru autoturism cu difuzor integrat pentru Navigator V.
De ce trebuie să fiu de acord cu clauzele licenței de fiecare dată când pornesc Navigator V?
Acordul cu privire la clauzele licenței este necesar numai cât timp dispozitivul nu a avut încă recepție satelit și nu a fost încă mutat. După prima deplasare cu Navigator, nu mai este necesar să confirmați acordul cu privire la clauze. Recepția exclusivă nu este suficientă pentru acest lucru. Navigator trebuie să fie și deplasat.
Am transferat mai multe rute utilizând BaseCamp pe Navigator V, de care acum nu mai am nevoie. Deși șterg rutele în dispozitiv, acestea reapar după resetare. Cum pot șterge definitiv rutele?
La transferarea cu utilizarea BaseCamp, rutele și favoritele sunt salvate definitiv pe dispozitiv. Dacă dorești să ștergi definitiv și ireversibil toate rutele și favoritele din Navigator, fă mai întâi acest lucru în dispozitiv ștergând rutele și favoritele din meniurile corespunzătoare. Apoi conectează dispozitivul la un calculator și ștergeți toate fișierele din subfolder / GPX în care sunt stocate rutele și favoritele.
Ce este o magistrală LIN?
Magistrala LIN (Local Interconnect Network [Rețeaua locală de interconectare]) este cel mai nou și universal sistem de comunicații seriale din vehicul. Acesta este un standard deschis „sub” CAN și este utilizat în cazul în care tehnologia magistralei CAN este prea mare consumatoare de timp. LIN facilitează o comunicare simplă pentru senzori și mecanisme de acționare inteligente pentru care nu este sunt necesare lățimea de bandă și flexibilitatea CAN.
Ce înseamnă TMC?
TMC este abrevierea pentru Traffic Message Channel [Canal de mesaje privind traficul]. TMC sunt informațiile privind traficul transmise de multe transmițătoare împreună cu programele radio. Informațiile TMC nu pot fi auzite în semnalul radio, dar pot fi decodificate cu receptoare adecvate. Informațiile pot fi apoi utilizate de planificatorul automat de rute, de exemplu pentru a evita rutele cu aglomerație sau pericole.
Ce înseamnă Text-to-Speech [Text transformat în Vorbire]?
Text-to-speech aduce în primul și în primul rând un caracter convenabil pentru utilizatorul Navigator V. Datorită faptului că anunțul vocal nu transmite numai direcția, ci și denumirea drumului. Acest lucru previne încurcăturile la virare și simplifică navigația. Anunțurile vocale erau anterior transmise verbal de o voce reală și preînregistrate. Anunțurile vocale erau asamblate, dacă era necesar, din secțiunile corespunzătoare ale unui anunț și redate. Dacă doreai să utilizezi nume preînregistrate de drumuri, era necesar să digitalizezi numele de străzi în materialul de tipul hărților, ceea ce ar fi fost imposibil dat fiind volumul. Pe de altă parte, text-to-speech citește efectiv textul prin simularea eficientă a vocii umane. Prin urmare, nu lucrează cu preînregistrări, însă știe cum să accentueze fiecare literă, silabă și asociere a acestora. Rezultatul este un anunț care face ca navigația să fie semnificativ mai ușoară pentru tine.

Informații generale despre Bluetooth

Ce dispozitive pot conecta la Navigator V prin Bluetooth?
Poți conecta sisteme de comunicații Bluetooth, telefoane mobile, smartphone-uri și alte dispozitive Navigator V cu dispozitivul tău Navigator V de la BMW Motorrad.
Pot utiliza Media Playerul Navigator V de la BMW Motorrad chiar și fără un sistem de căști audio Bluetooth, de ex. printr-un cablu?
Nu, acest lucru nu este posibil. Media Playerul Navigator V de la BMW Motorrad este activ numai atunci când căștile audio compatibile A2DP sunt conectate prin Bluetooth. Dacă nu sunt conectate căști audio Bluetooth, Navigator V al BMW emite anunțurile vocale numai prin cablu pentru un sistem audio de la BMW Motorrad.
Pot auzi anunțurile vocale ale Navigator V de la BMW Motorrad fără a utiliza un sistem de comunicații Bluetooth?
Da, este posibil acest lucru. Pentru motocicletele K 1600 GT, K 1600 GTL și R 1200 RT, anunțurile vocale sunt redate la conectarea cu accesoriul opțional pentru sistemul audio prin intermediul difuzoarelor încorporate. Când se utilizează setul pentru autoturism pentru Navigator V de la BMW Motorrad (număr de piesă 77 52 8 544 460), anunțurile vocale sunt redate prin intermediul difuzorului integrat în suportul pentru autoturism.
Ce date pot fi transferate între două dispozitive Navigator V de la BMW Motorrad prin Bluetooth?
Convenabil și practic: rutele și favoritele pot fi transferate prin Bluetooth. La transferarea rutelor pot apărea ușoare deviații în cadrul rutelor dacă nu este instalată aceeași hartă rutieră pe ambele dispozitive. Având în vedere că ruta este recalculată întotdeauna utilizând datele hărții de pe dispozitivul corespunzător.
Transferul de date prin Bluetooth funcționează și între Navigator V și Navigator IV sau între Navigator V și Navigator Adventure?
Nu, transferul de date prin Bluetooth între Navigator IV și Navigator V nu este posibil, deoarece Navigator V are un nou sistem intern pentru salvarea rutelor (numit Trips [călătorii]), care nu este compatibil cu Navigator IV. Transferul datelor prin Bluetooth către Navigator Adventure nu este posibil, deoarece acesta nu acceptă Bluetooth. Transferul de date între două dispozitive Navigator Adventure are loc printr-un standard ANT.

Comunicare prin Bluetooth

Navigator V de la BMW Motorrad poate fi combinat cu sistemul de comunicare BMW Motorrad?
Da, Navigator V are o interfață Bluetooth încorporată. Prin urmare o putem utiliza împreună cu sistemul de comunicare BMW Motorrad. Prin urmare anunțurile vocale din Navigator V pot fi transferate, prin urmare, wireless în casca BMW Motorrad. Acesta nu întrerupe conexiunea intercom între două căști BMW Motorrad. Anunțurile vocale sunt transferate numai într-una dintre căști aici (casca pilotului). Dacă există și un telefon mobil cu caracteristică Bluetooth, la fel ca Navigator V, acesta este conectat direct cu Navigator V în locul căștii. Acesta poate fi utilizat convenabil cu ajutorul Navigator V. În acest mod, apelurile de intrare sunt afișate pe Navigator V cu numărul de telefon. Poți accepta sau respinge, de asemenea, apelurile prin intermediul Navigator V. Poți chiar să formezi numere. În acest caz Navigator V are rol de tastatură.
Sistemele de comunicații Bluetooth de la alți producători pot fi utilizate cu Navigator V de la BMW Motorrad?
Da, în general este posibil acest lucru. Însă nu putem garanta că vor funcționa fără probleme. Pentru funcționare optimă, se recomandă utilizarea unui sistem de comunicații BMW Motorrad.
Ce trebuie să fac pentru a conecta Navigator V de la BMW Motorrad cu un sistem de comunicații BMW Motorrad?
Instrucțiunile respective de utilizare descriu procedura pentru conectarea dispozitivelor Bluetooth la sistemul de comunicații BMW Motorrad și la Navigator V.
Navigator V de la BMW Motorrad poate fi conectat de asemenea la casca pilotului prin Bluetooth, dacă este conectat prin intercom la casca pasagerului?
Da, este posibil acest lucru. Însă anunțurile vocale și muzica de la Media Player pot fi auzite numai într-o singură cască. Deci dacă dorești să utilizezi Navigator V cu două sisteme de comunicații BMW Motorrad, mai întâi trebuie să îl conectezi la o cască (casca pilotului). Cea de-a doua cască se conectează mai întâi la prima cască după cum se descrie în instrucțiunile de utilizare ale sistemului de comunicații BMW Motorrad. Conexiunea intercom se menține chiar și în timpul anunțurilor vocale de la Navigator V.
Am instalat un sistem de comunicații BMW Motorrad pe cască, dar nu pot ajusta volumul prin controlerul MMC.
Volumul sistemului de comunicații BMW Motorrad, controlat prin controlerul MMC, necesită cea mai recentă versiune v250 a software-ului sistemului de comunicații BMW Motorrad. Software-ul este disponibil în mod gratuit de la dealerul tău de motociclete autorizat BMW.
Pot utiliza controlul volumului MMC pe un R 1200 GS cu o cască Bluetooth care nu provine de la BMW?
Nu. Controlul volumului prin controlerul MMC impune ca casca Bluetooth să permită controlul de la distanță al volumului. Controlul de la distanță cu controlerul MMC este acceptat numai de sistemul de comunicații BMW Motorrad.
Dacă utilizez Navigator V de la BMW Motorrad cu un sistem intercom pentru cască, aud un sunet de câte ori apăs un buton sau ecranul. Cum pot evita acest lucru?
Dacă utilizezi Navigator V împreună cu un sistem de comunicații BT, recomandăm anularea sunetului tastelor și a sunetului ecranului tactil. Pentru a face acest lucru, mergi la pagina principală a Navigator V și apasă „Volum”. Pe pagina următoare, apasă pe cheia de piulițe din colțul din stânga sus. Pentru a dezactiva sunetul tastelor, elimină bifa verde apăsând pe „key tones” [sunete taste].

Telefon mobil cu Bluetooth

Îmi pot conecta telefonul mobil la Navigator V numai pentru o scurtă perioadă de timp (aprox. 10 secunde), după care conexiunea este întreruptă. După aceasta apare un mesaj de eroare în Navigator V. Însă conexiunea prin intermediul Smartphone Link funcționează fără probleme. De ce se întâmplă așa?
Având în vedere că Navigator V nu are niciun difuzor încorporat, acest mesaj este afișat în cazul în care nu există niciun suport de ieșire pentru audio. Prin urmare, conexiunea cu telefonul este permisă numai dacă este conectată și o cască audio Bluetooth sau o cască de motocicletă, sau un set pentru autoturism (cu încărcare activată). Conexiunea SmartPhone prin Bluetooth funcționează, desigur, întotdeauna fără căști audio sau CarKit.
Pot auzi anunțuri vocale de la navigator V al BMW Motorrad în timpul unei convorbiri telefonice?
Dacă o convorbire telefonică este în curs prin intermediul Navigator V și un telefon mobil Bluetooth conectat, anunțurile vocale de la Navigator V sunt suprimate în beneficiul convorbirii telefonice. Însă comenzile de navigație sunt semnalizate printr-un sunet de avertizare în timpul unei convorbiri telefonice. Le vezi în același timp pe ecranul Navigator V.
Mi-am conectat Smartphone-ul și sistemul de comunicații BMW Motorrad prin Bluetooth la Navigator V de la BMW Motorrad. Acum pot asculta muzică de pe smartphone?
Nu, acest lucru nu este posibil. Navigator V de la BMW Motorrad nu poate transmite niciun fel de muzică prin Bluetooth. Te rugăm să utilizezi Media Playerul integrat în Navigator V de la BMW Motorrad în loc.

Pregătirea pentru navigație

Care este diferența din punctul de vedere al pregătirii pentru navigație între K 1600 GT / GTL și R1200 GS?
Pregătirea pentru navigație a K 1600 GT / GTL și R 1200 GS sunt foarte similare și se bazează pe aceeași tehnologie. Însă multi-controlerul de pe R 1200 GS controlează direct Navigator V. În timp ce multi-controlerul de pe K 1600 GT / GTL controlează grupul de instrumente, care apoi transmite comenzi scurte către Navigator V.
Am nevoie de o versiune specială a Navigator V de la BMW Motorrad pentru pregătirea navigației pentru R 1200 GS.
Nu, nu este necesară o versiune specială a Navigator V de la BMW Motorrad pentru R 1200 GS. Datorită faptului că există două posibilități diferite pentru Navigator V. Versiunea pentru pregătirea navigării nu include cadrul de montare cu 4 butoane, deoarece se potrivește deja pe R 1200 GS.
Pregătirea pentru navigație a R 1200 GS potrivită retroactiv mai târziu?
Pregătirea pentru navigație include multi-controlerul, colierul de montare și cadrul de montare prin intermediul grupului de instrumente. Componentele individuale pot fi de asemenea potrivite retroactiv ulterior.
Pot instala, de asemenea, pregătirea pentru navigație cu multi-controler pe un model R 1200 GS anterior anului 2013?
Nu, acest lucru nu este posibil. Pregătirea pentru navigație necesită magistrala LIN. Aceasta nu este disponibilă pe modelele R 1200 GS de dinaintea anului 2013.
Dacă R 1200 GS a fost comandat fără pregătire pentru navigație, un Navigator V poate fi potrivit ulterior?
Da, Navigator V cu cadrul de montare cu 4 butoane inclus în pachet poate fi utilizat, de asemenea, cu R 1200 GS. Pentru fixare, este necesar și colierul de montare prin intermediul grupului de instrumente.
Am deja un Navigator IV. Pot utiliza dispozitivul pe R 1200 GS cu pregătirea pentru navigație?
Da, este posibil acest lucru. Singura cerință este ca Navigator IV are versiunea de software 4.90 sau ulterioară. Dacă este necesar, software-ul de pe Navigator IV poate fi actualizat prin intermediul WebUpdater.
Poate fi utilizat un Garmin Zumo 660 cu pregătirea pentru R 1200 GS?
Garmin Zumo 660 se potrivește în pregătirea pentru navigație, care îl și alimentează cu energie. Operarea prin intermediul multi-controlerului și toate celelalte caracteristici speciale ale Navigator IV sau Navigator V nu este încă acceptată.
Avertizarea pentru rezervor a Navigator V este conectată cu lumina de avertizare pentru rezervor a K 1600 GT / GTL sau R 1200 GS cu pregătire pentru navigare?
Avertizarea pentru rezervor a Navigator V pe K 1600 GT / GTL se bazează pe indicatorul de interval care este transferat de pe motocicletă. Puteți configura pragul de avertizare a navigatorului individual. Este independent de lumina secundară a K 1600 GT / GTL. În timp ce pe R 1200 GS, avertizarea pentru rezervor este conectată cu lumina de avertizare pentru rezervor a motocicletei. Pragul de avertizare al Navigator V este prin urmare în conexiune cu R 1200 GS fără funcție. Avertizarea pentru rezervor este emisă împreună cu avertizarea pentru rezervă a R 1200 GS.
Pot să înlocuiesc suportul care este instalat cu pregătirea pentru navigație cu cadru de montare cu 4 butoane și pot utiliza în continuare multi-controlerul?
Nu, acest lucru nu este posibil, deoarece cadrul de montare cu 4 butoane nu acceptă magistrala LIN.
Am avut un Navigator IV pe R 1200 GS din 2013 și aș dori să achiziționez un Navigator V. Pot înlocui Navigator IV cu un Navigator V?
Da. Suportul pregătirii pentru navigație de pe R 1200 GS din 2013 sau ulterior este complet compatibil cu Navigator IV și Navigator V. Este acceptat nivelul complet de funcționalitate al Navigator V.
Am avut un Navigator IV pe K 1600 GT / GTL și aș dori să achiziționez un Navigator V. Pot înlocui Navigator IV cu un Navigator V?
Da. Suportul pregătirii pentru navigație de pe K 1600 GT / GTL este complet compatibil cu Navigator IV și Navigator V. Având în vedere că Navigator V are un afișaj mai mare decât Navigator IV, trebuie înlocuit capacul pentru instrumente de pe motocicletele K 1600 GT / GTL de dinainte de anul 2014 (numărul piesei: 46 63 8 546 302). Numai atunci devine vizibil întregul ecran al Navigator V. Capacul potrivit pentru compartimentul de navigație poate fi obținut cu următorul număr de piesă: 46 63 8 546 367.

Operare și caracteristici

Navigator V poate calcula rute cu multe viraje?
Da, Navigator V poate calcula rute cu multe viraje. În cele din urmă, acestea sunt în continuare cele mai atrăgătoare conexiuni între două puncte.
Cum actualizez baza de date cu dealeri BMW Motorrad pe Navigator?
Baza de date cu dealeri BMW Motorrad este actualizată pe Navigator o dată pe an. Poți descărca cea mai recentă versiune de pe pagina Navigator V. Pentru a rula instalarea, copiază pur și simplu fișierele pe navigatorul tău. Baza de date include instrucțiuni precise.
Pictograma din vizualizarea hărții navigatorului poate fi configurată. De unde obțin motocicleta mea BMW ca pictogramă?
Poți descărca pictogramele cu cele mai recente vehicule BMW Motorrad de pe pagina Navigator V. Pe moment, modelele R 1200 GS, K 1600 GT, K 1600 GTL și R 1200 RT sunt disponibile în diferite culori.
Pe K 1600 GT / GTL, sunt disponibile actualizări TMC. Acestea sunt disponibile și pe R 1200 GS?
Pe K 1600 GT / GTL, actualizările TMC sunt recepționate prin radioul motocicletei și transmise de acolo către Navigator V. Având în vedere că R 1200 GS nu are radio, în acest caz nu sunt disponibile actualizări TMC.
Ce înseamnă triunghiurile mici, care sunt afișate în diferitele meniuri și casete de dialog?
Triunghiurile mici arată că funcția respectivă a Navigator V poate fi activată apăsând și ținând apăsat pe controlerul MMC. Apăsând fie dreapta, fie stânga - în funcție de alinierea triunghiului.
Este posibilă personalizarea ecranului de pornire al Navigator V?
Nu, nu este posibilă personalizarea ecranului de pornire.
Trebuie să demontez Navigator de la BMW Motorrad când alimentez motocicleta, ca să îl protejez de picături de benzină sau vapori de combustibil?
Nu, carcasa și ecranul Navigator sunt rezistente la combustibil. Puteți să ștergeți pur și simplu picăturile de combustibil cu o lavetă curată.
Funcția de busolă a Navigator de la BMW Motorrad indică direcția greșită imediat după pornire. După deplasare, direcția indicată este corectă ulterior. De ce se întâmplă acest lucru?
Funcția de busolă a Navigator se bazează pe o busolă electronică, nu pe o busolă magnetică mecanică. Această busolă electronică stabilește direcția găsind diferența dintre două puncte de determinare a poziției. Dacă Navigator nu se mișcă, evident că nu există nicio diferență, iar direcția busolei nu poate fi determinată. Însă imediat ce începeți să vă deplasați se poate calcula diferența. Busola afișează direcția corectă.
Este acceptată estimarea poziției pe Navigator de la BMW Motorrad?
Navigator de la BMW Motorrad nu acceptă estimarea poziției. Această funcție este utilizată pentru a permite navigarea evaluând semnalul tahometric și un așa-numit „giroscop” (o busolă magnetică) chiar și în cazurile în care nu este posibilă recepția satelit. Cum ar fi, de exemplu, în cazul unui tunel.
spinner