BMW R 18 Henne Tribute

O transformare unică a BMW R 18 respectând stilul și regulile Asociaţiei Motocicliştilor din America

BMW R 18 cu motorul Big Boxer în doi cilindri şi o cilindree de 1800 cmc a fost proiectat nu numai pentru a respecta regulile unei capodopere din punct de vedere tehnic, care păstrează tradiția motocicletelor clasice BMW, dar, datorită unei abordări specifice, este construit pentru a putea fi modificat, individualizat și să i se poată aduce conversii ulterioare. Acest lucru a condus la creații precum R 18 Dragster, Blechmann R 18 și R 18 Spirit of Passion. O modificare unică a companiei cehe Funk Soul Motor Works Brno, creată în cooperare cu BMW Motorrad Cehia și denumită R 18 Henne Tribute, și-a găsit, de asemenea, propriul stil.

Numele proiectului BMW R 18 Henne Tribute arată deja că modificarea a urmat stilul recordurilor de viteză. În anii de dinainte de război, germanul Ernst Jakob Henne deținea numeroase recorduri de viteză stabilite pe salinele din Bonneville, SUA - un total de 76 de victorii în timpul vieții sale cu motociclete BMW modificate diferit. Combinația dintre Germania și America este reflectată în acest proiect. Este conceput în aşa fel încât tot ce trebuie să faci este să schimbi numărul de înmatriculare cu un număr de concurs şi poţi lua parte la Bonneville Motorcycle Speed Trials (BMST). Deși este construit conform actualelor reguli AMA Land Speed Grand Championship și FIM Land Speed World Records, este o motocicletă care nu și-a pierdut nimic din ingineria contemporană comună motocicletelor moderne. Prin urmare, este legal pentru a fi utilizat pe drumuri publice.

În stilul specific Henne, toate elementele aerodinamice ale BMW R 18 Henne Tribute au fost personalizate. Capace aerodinamice pentru furca faţă în formă de aripi, capace aerodinamice ale cilindrilor în formă de picătură și alte detalii ce au mai fost văzute şi în anii 1930. Dar, în același timp, Funk Soul Brothers Motor Works Brno, compania înființată de doi pasionați de motociclete, Jan Urban și Roman Šimčík, a folosit multe piese realizate manual din Kevlar, un rezultat al dezvoltării tehnologiilor aerospațiale din anii 1950 și 1960.

Per ansamblu, stilul motocicletei, care păstrează caracteristicile tipice de design ale motocicletelor clasice BMW, este provenit din prima jumătate a anilor 70. Aceasta include, de exemplu, amploarea lucrării cromate, dar și combinația de culori. Schema de culori este una dintre semnele distinctive ale anilor 1970 din America. În același timp, acestea evocă BMW R 90S sport roadster, cu care BMW a pătruns pe piața americană în anii 1970.

Funk Soul Brothers Motor Works, o companie specializată în modificări de motociclete și conversii speciale, a avut nevoie de doar 70 de zile pentru a construi R 18 Henne Tribute de la momentul aprobării proiectului de către BMW Motorrad Cehia. Piesele din tablă, ghidonul, placa frontală și capacul răcitorului de ulei, inspirate de grila radiatorul tipic BMW, au fost create în atelierele companiei. Unele componente au fost achiziționate de la companii specializate, iar altele au fost produse de furnizori verificați. De exemplu, tapițeria pentru scaune, Alcantara personalizată, componentele din Kevlar, piesele frezate sau sistemul de evacuare construit manual - toate aceste elemente sunt opera profesioniștilor cehi și impresionează prin atenția lor la modul în care au tratat diferite detalii.

Stilul unic al modelului BMW R 18 Henne Tribute nu numai că arată că atelierele cehe de personalizare ale motocicletelor se numără printre cele mai de top din industrie, dar și că pot adăuga moștenirea istorică potrivită produsului lor, pe lângă manopera reală. Amestecul de tehnologie modernă și stil din diferite perioade istorice este completat de o combinație unică de moștenire germană și americană. Inscripţia „Schmeling” de pe blocul motor face referire la puterea nemărginită comparată cu a celebrului boxer german.

BMW R 18 Henne Tribute nu este concepută doar pentru a fi expusă. Dimpotrivă, este gata pentru o utilizare reală și pentru a crea plăcerea pilotajului. Acesta este expus la expoziția Veteran Mania de la Centrul de Expoziții din Praga (Výstaviště), dar ulterior va fi disponibil pentru testele media și va fi expusă și la reprezentanțele autorizate BMW Motorrad din Republica Cehă.

+ Află mai multe
spinner