Principiul care stă la baza sistemului Neck Brace de la BMW Motorrad este simplu: susținerea capului în timpul impactului, prevenind astfel supunerea acestuia într-un unghi periculos, extrem. Designul special al sistemul Neck Brace de la BMW Motorrad obține acest lucru în patru moduri: cu materialul amortizor de șocuri de la suprafață și suprafețele care susține corpul, nivelul ridicat de flexibilitate a componentelor individuale, care sunt comandate în timp ce împing un ansamblu de piese mobile a căror suprafață are o rezistență la frecare și care răspândește astfel energia în fracțiuni controlate în timpul unui impact extrem, la absorbția energiei din sistem.
Nivelul ridicat de eficiență a sistemului se datorează câmpurilor de forță tipice accidentelor cauzatoare de leziuni, care sunt transmise direct de la cap spre partea superioară a corpului. Segmentele individuale ale coloanei cervicale sunt astfel ușurate.
Datorită utilizării de materiale de calitate superioară și ușoare, precum carbonul și Kevlar, sistemul Neck Brace este ușor, ceea ce îl face să fie confortabil de purtat. Libertatea de mișcare a capului este ușor restricționată pe toate părțile pentru a preveni suprasolicitarea periculoasă. Cu toate acestea, toate axele de mișcare necesare și unghiurile de vizualizare necesare motociclismului rămân nestingherite. Motociclistul se adaptează rapid la acesta și nu este deranjat în timpul condusului. Chiar și în cadrul curselor mai lungi la viteze ridicate sau în timpul condusului off-road, cu un nivel intens de mișcare, sistemul Neck Brace de la BMW Motorrad abia poate fi resimțit și rămâne ușor ca o pană pe umeri.
Sistemul Neck Brace de la BMW Motorrad poate fi purtat peste sau sub jachetele de motocicliști convenționale. Acesta este compus din două părți, una frontală și una posterioară, unite cu două catarame. Aceste catarame robuste și totuși ușor de utilizat înseamnă că sistemul poate fi deschis și închis rapid, de la dreapta spre stângă sau invers. Mecanismul cu cataramă îl face ușor de utilizat și cu o singură mână.
+ Află mai multe
Sistemul a fost dezvoltat inițial pentru cursele sportive! Prin urmare, toți profesioniștii din lumea raliurilor și a activităților sport enduro utilizează acest sistem pentru gât. Însă sistemul Neck Brace nu este destinat doar sportului off-road, ci reprezintă alegerea corectă și pentru sporturile de stradă. Practic, nu există nicio restricție în ceea ce privește grupul țintă. Sistemul Neck Brace de la BMW Motorrad furnizează un mare avantaj în termeni de siguranță pentru fiecare motociclist conștient de siguranță, de la profesioniști până la începători, în toate domeniile motociclismului, precum și în afara domeniului sportiv, de exemplu, motocicliștii de touring.
Sistemul Neck Brace de la BMW Motorrad este disponibil în două variante de mărime principale: una pentru copii și adolescenți cu vârstă cuprinsă între 5 și 16 ani sau pentru oameni mici de statură și una pentru adulți. Acesta poate fi adaptat în funcție de motociclist fără a fi nevoie de alte modificări semnificative și este prevăzut cu garnituri intermediare de trei lungimi diferite. Ceea ce permite gulerului să fie lărgit sau strâmtat, după caz.
Sistemul Neck Brace de la BMW Motorrad poate fi combinat cu toate căștile de motocicletă de la BMW și toate modelele comune de la concurenți. Căștile integrale sunt recomandate pentru utilizarea împreună cu sistemul Neck Brace de la BMW Motorrad. Sistemul s-a dovedit a fi eficient și cu căștile jet. Sistemul poate fi purtat cu ușurință împreună cu o protecție pentru spate de la BMW Motorrad și cu numeroase alte protecții pentru spate convenționale de la concurenți. Purtat pur și simplu peste jachetă, sistemul Neck Brace de la BMW Motorrad poate fi utilizat alături de orice jachetă de la BMW Motorrad sau cămașă de protecție de la BMW Motorrad.
Jacheta de protecție de la BMW Motorrad este deja prevăzută cu o preparare pe spate care adăpostește întăritură pentru spate a suportului pentru gât. Numai motocicliștii de superbike cu o proeminență pe costumul de piele trebuie să efectueze o mică modificare la costume. În acest sens trebuie creată o mică deschizătură între proeminență și costum pentru ca secțiunea posterioară să poată aluneca pe deasupra.
+ Află mai multe

Și mai multă tehnologie în detaliu

spinner